Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa.

Zonowu przypomnieliśmy sobie, że kuchnia to faktycznie serce domu.

Wczoraj byli u nas znajomi, było pieczone ciasto i chleb prowansalski - na imieniny dostałam od R. wymarzony i także wyczekany automat do pieczenia chleba - CUDO!! - kupiony na allego, tam też kupuję mieszaki do pieczenia chleba. Dziś o 9 obudził nas zapach upieczonego chleba (automat ma opcję opóźnionego startu), to naprawdę prawdziwa rozkosz taki chlebuś na śniadanko. Polecam z całego serca :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1632774
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyznaję rację moim przedmówcom.......CUDO TA KUCHNIA!!!!!! :D :D I tak ogólnie całościowo-superowo się u Was robi......

A co do automatu do chleba, tyż takowy posiadam już od prawie dwóch lat i chociaż jakiejś firmy "bylejakiej" sprawdza się rewelacyjnie ( A tfu..przez lewe ramię) Mój był zakupiony na jakimś otwarciu "Biedronki" za całe 50 zł ( pięćdziesiąt złociszy :wink: )ze wszystkimi wewnętrznymi akcesoriami, ino instrukcja po obcemu....Rewelecyjny chlebek wychodzi z dodatkiem Maggi, lub z pieczoną cebulką, a i ten, z żytniej mąki ekologicznej mniamniusi, tylko trudno dostać...Jak masz jakieś insze przepisy to bardzo chętnie......Acha, podobno można w tym cudzie jeszcze babę drożdżową upiec ino dojść do tego nie mogę,bo ciasto na pizzę już rozpracowałam......

A zapach świeżego chlebka o poranku.....do tego kawka i na......TARAS! :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633099
Udostępnij na innych stronach

Z cebula jest mniam a jeszcze lepszy z cebulka i podsmazonym boczkiem.. mozna jeszcze jak ktos lubi dodac papryke w kostke, albo pomidory. Tylko pomidory po sciagnieciu skorki trzeba pokroic na cwiartki, ten wodnisty srodek wykroic i pokroic tylko to twarde w kostke.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633253
Udostępnij na innych stronach

Doskonała rzecz, ale... Wiele obecnych na rynku ma zbyt małą moc grzałek i chlebek mimo ustawienia na "ciemną skórkę" jest blady.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633681
Udostępnij na innych stronach

tomku, a jaka powinna byc moc takiej maszynki ?

 

chociaz z drugiej strony ja sie zadowalam piekarnikiem, kupuje takie gotowe mieszanki chlebowe, robie mikserem w misce, wkladam do formy od keksa i do piekarnika. Wychodzi jak z maszynki sasiadki :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633709
Udostępnij na innych stronach

W maszynce możesz ustawić czas pieczenia tak, by zapach ciepłego chleba Cię obudził. W piekarniku chyba takiej opcji nie masz, a po drugie to tam wsypujesz i wlewasz ingrediencje, i zapominasz do czasu gdy ciche piiiii, piiii, piiii przypomni Ci o wyjęciu chleba z foremki. Smacznego :D

Firmę o jakości mercedesa podaję na priva. Drogi cholera. :evil:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633730
Udostępnij na innych stronach

hihi moja kuchenka a raczej piekarnik to taki ala mercedes :wink: moge nie tylko ustawic czas kiedy cos ma byc, ale tez wlozyc podac wage i co to za mieso, warzywa itp i nie martwiac sie czekac na obiad o wyznaczonej godzinie.

Ale niestety przez takie urzadzenia czlowiek gloopieje i nie wiem ile sie piecze naprzyklad schab na swieta, tylko mowie ze o 19-stej ma byc :wink:

 

ale dla samego chleba nie za bardzo chce mi sie piekarnik wlaczac, to moze taka maszynka bylaby lepsza hmmmm

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1633760
Udostępnij na innych stronach

Ma sto zapytanych osób o to jakie pieczywo lubią najbardziej, jedna podaje konkretny gatunek, a 99 odpowiada, że gorące :D
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1634619
Udostępnij na innych stronach

Witajcie :)

Az boję się przy specu od wypieków wypowiadać się na ów temat :D

W naszym automacie (za 180 zł) można ustawić wielkość chleba, stopień zarumienienia (gwarantuję, że wychodzi jasny, średni i ciemny :)), program na chleb jasny i ciemny, chałkę, konfitury.... trochę tego jest, więcej nie pamiętam :) Na allegro kupuję mieszanki (od 2,2 do 2,5 za 0,5 kg) i piekę. Ostatnio jak pan listonosz wyciągnął 30 kg paczkę... miał troszkę zdziwioną minę :D A te gotowe mieszanki lekko ulepszam - dodaję śliwki, morele, słonecznik itp I dzięki Mohag za podpowiedź z pomidorami i mięchem. Spróbujemy. Zostało nam jeszcze 10 kg mieszanek, więc jest na czym próbować.

Acha - w niedzielę rano obudził nas zapach chleba...ziemniaczanego (nie pytajcie z czego i dlaczego się tak nazywa - tak stało na opakowaniu :lol: Pyyyyyyychota :lol:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/15069-komentarze-do-praktycznej-agnesk/page/93/#findComment-1635666
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...