magi 28.07.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 już na wyjściu klienci walą drzwiami i oknami, no proszę a co dopiero przed Tobą trzymam kciki za pomyślny obrót sprawy i budowę oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.07.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Aga to super oby tak dalej A mury pną się do góry, sama widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.08.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Tak Kroyena, masz rację. Jest to pewne niebezpieczeństwo, gdy sprzedaje się znajomym cokolwiek. Mam nadzieję, że wszytko będzie gut. Ci nasi znajomi znają doskonale zalety i wady naszego mieszkania. No zobaczymy co czas przyniesie. Joanka, chcemy w tym roku zorobić stan surowy otwarty i od marca zaczynać wykończeniówkę. Ten znajmy w pierwszej rozmowie przystał na następujący schemat płatności: styczeń 10%, początek marca 40% i koniec kwietnia umowa notarialna i 50% płatności. Nam by to super odpowiadało. Teraz trzeba ino czekać czy małżonka się zgodzi itd. Stan surowy ma być gotowy do końca września, ale coś trudno mi w to uwierzyć. Zobaczymy... Magi i Aga - wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 02.08.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Agnes, mokrego drewna nie da się zastrugać. Ani czterostronnnie, ani trzystronnie, ani nawet dwu. Jeśli więc znajdziesz producenta struganej więźby, to masz gwarancję, że będzie dostatecznie wysuszona - niekoniecznie komorowo, ale mniejsza o metodę, liczy się skutek. Tyle, że może się okazać, że cena tej czterostronnie struganej więźby zwali Was z nóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik 02.08.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Gratuluję tempa i jakości prac. Przyszli sasiedzi remontują teraz dach i tez sie zdecydowali na brąz bo ceglasta czerwień, ktora byla dotychczas strasznie im sie brudzila. Temat drewna też przerabialiśmy i spotykaliśmy się z podobną reakcją - nieufność rozmówcy czy aby nie ma do czynienia z wariatem dlatego drewno na dom bedziemy sprowadzac najprawdopodobniej z firmy polecanej na forum. W przypadku samej więzby to pewnie malo opłacalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.08.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dzięki Magmi za wskazówkę. Jutro będziemy mieli wycenę Creatona, podobno brąz z Euronit nie wygląda najlepiej Anik, a ci Twoi znajomi jaką brązową kładą? Ceramiczną czy betonową? I jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 02.08.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Także zdecydowaliśmy się na Creatona Kerra Pfane. Mamy ją położoną od sierpnia 2003 i jesteśmy bardzo zadowoleni . Polecamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik 02.08.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Szczegółów nie znam, będę w piątek to się dowiem albo zobaczę bo pewnie już skończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 02.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Aga może ci się to na coś przyda: My chcąc mieć gwarancję na dach i oszczędność na wydatkach zastosowaliśmy taki myk. Podpisaliśmy umowę z firmą na wykonanie dachu. Wykonawca kupował materiał , a nam odsprzedawał całość z usługą z 7% vat-em . I on rozlicza sie z US , wszystko zgodnie z prawem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.08.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Tak Ori, słyszeliśmy o takim wyjściu (chyba nawet gdzieś na forum o tym czytałam). Będziemy musieli nad tym pomyśleć. Zobaczymy co nam jeszcze w tartakach powiedzą - mówiąc wprost - czy będą chcieli sprzedać z fakturą czy bez i za ile. No i trzeba będzie pogadać z wykonawcą dachu, co on na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.08.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 niezła ta Twoja Mała jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 03.08.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 para uszami wiem coś na ten temat moja córka też ma różne teksty ale Twoja jest oryginalniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.08.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Aga weź jakieś powiększenie portretu, przekseruj oczęta i porób im wstawki, ale przedtem zapytaj, czy jak będą oczęta to lepsza cena będzie. A jak już wybierzesz to jedź osobiście na dogrywkę negocjacji i oczętami gostka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.08.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ksera w domu nie mam, ale lecę się skanować (Wyceny ciągle brak, więc może to poskutkuje? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.08.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Dziewczyny, moje szczęście małe jest naprawdę super słodkie (duże też ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.08.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Muszę przyznać,że tak jak w tytule - jesteś praktycznie przygotowana do budowy. Ja dopiero zaczynam ( 2 dni temu zaczęly się prace wykopaliskowe ) Nie mam o wielu rzeczach pojęcia i nie mam zamiaru ich znać ,mój Henio ma mi postawić domek a ja go już urządzę... Podziwiam Cię ,że tak skrupulatnie do wszystkiego podchodzisz.... Działeczka i domek bardzo ładny ( też się do niego przymierzałam) Pawodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.08.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Ew-ka, serdecznie dziękuję. Mój mąż już chyba w przyszłą środę będzie musiał jechać niestety do pracy i będę zmuszona ponownie przejąć ster. Narazie włączyłam sobie tak troszkę "wsteczny budowlany" i jest mi z tym dobrze. Cały czas staram się jednak trzymać rękę na pulsie i dyskretnie ( ) obserwować... Skoro piszesz, że dwa dni temu zaczęliście kopać to znaczy, że jednak jest ów happy end (przynajmniej narazie biurokratyczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 03.08.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 a ja myślałm, że Ty już dawno nabyłaś dachówkę Euronit jakoś mi się pokiełabsiło, ale żeby w brassie taka różnica, coś chyba nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 03.08.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Aga wyceną na Brassa macie dobrą, jednak dziwne to porównanie jest . Jak robiłam wyceny na Praktycznego to różnica miedzy tymi dachówkami była mniejsza na całości najwyzej 600zł na korzyść Euronitu. Sprawdź punkt po punkcie czy oni w obu przypadkach podają to samo , moze Euronit "zapomiał" o blachach do obróbki przy rynnach (nie mylić z blachami do ewentualnej obróbki przy bokach dachu bo tam możecie zastosować dachówki boczne- droższe rozwiazanie ). I zapytaj się czy udzielaja gwarancji materiałowych jeśli zastosujecie inne materiały niz z tej samej firmy np membrane dachową ... Udanego dachowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.08.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Aga im chyba przefaksowała oczęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts