Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciągle czekam na wycenę Creatona (może właśnie próbują faxować a ja w sieci??? :roll: ).

Na Euronit stawialiśmy od dawna Magi, więc może dlatego sądziłaś, że ją już kupiliśmy. Chcieliśmy teraz ino przed podjęciem ostatecznej decyzji jeszcze zrobić porównanie.

Do wyceny Euronit i Braas podał te same elementy. Euronit możemy kupić w "naszej" hurtowni, w której mamy naprawdę dobre upusty, pewnie dlatego różnica taka jest. W Braasie też pan upustów troszkę dał, jak widać, ale Euronit wypadł lepiej.

(Oczek nie faksowałam :wink: )

Ori, w wycenie są dachówki boczne. Nie chcemy robić wiatrownicy, żeby potem problemów z konserwacją nie było. O blachach do obróbki pod rynny nie mam mowy w obu wycenach. Są tam ino taśmy wentylacyjne i taśmy do komina.

Agnes - polecam Creatona, jest drogi ale warto. Ja mam Symfonię, angobowaną miedź i cudnie wygląda na dachu. Na poczatku chcieliśmy Brassa ale jak zobaczyłam na wystawce Brassa koło Creatona to od razu stwierdziliśmy, że tylko ceramika - zdecydowanie lepiej wygląda :D

Maluszku, masz rację w 1.000%. Zaraz jedziemy do hurtowni i zobaczę ile chcą za Creatona. U nas niestety rozstrzygnie kasa. Ta miedź Creatona jest po prostu cudna, ale nastawiam się mentalnie na brąz Euronitu.

to gratki za zakup, szkoda tylko, że konto schudło o parę kilo :( :wink:

obejrzałem na gorąco dwa zdjęcia ekipa geodetów i sprzęt kopiący

i te góry w tle :lol:

:D :D Dziękuję Wam bardzo.

Zastanawiam się od kilku dni, czy po wylaniu podłogi na gruncie trzeba robic jakąś prerwę, czy ekipa może zacząć od razu na następny dzień stawiać ściany? (pod warunkiem oczywiście, że jeszcze po tej podłodze chodzić nie będą). Wiecie coś na ten temat?

Już wszystko się wyjaśniło - mąż był na rozmowie z mistrzem, żeby omówić plan działań bojowych na najbliższy tydzień. W środę wieczorem bedzie zalewanie stanu zero a od następnego poniedziałku zacznie się stawianie ścian. :D

A o co Ci chodziło z tą izolacją? No ściany fundamentowe są zaizolowane, o czym pisałam i co widać na zdjęciach. A beton wulany na stanie zero polewać trza, tym bardziej, że taki upał.