Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszko z taką ekipą i w takim tempie to niedługo parapetówka :D

Gratuluję

Więc warto szukać do skutku...ja tez tak myślę i gałki wypatruje po katalogach :o

Nie pamietam-jak dużą masz działkę? Ten Praktyczny jest zrobiony z głową,tylko nam nie podszedł z zewnatrz.Podstawa,żeby właścicielowi podszedł-my też nie bedziemy budowac dla sąsiadów :wink:

Ale takich widoczków to miał nie będę - mamy media,sąsiadów(ciekawe jakich),blisko szkołę i obsadzoną już iglakami działeczkę - więc chyba łykniemy i zostaniemy na równinie :-?

Jak pamietam, to z Zielonej pod Karpacz kilkanaście minut, Ty w ogóle szczęściara jesteś...

Pozdrówka z Poznania

Właśnie tak się zastanawiałam Ivo, co autor miał na myśli :wink: "Naszą" Zieloną (ale że od niej do mnie blisko to pierwsze słyszę...), czy Zieloną ...Górę :D

Surfi z Jeleniej do Karpacza 15 minut a z mojej działeczki może 5? :D

Teraz często łapię się na tym, ze jak na horyzoncie nie widac NIC to jakoś tak pusto... Z górkami jest jednak cudnie.

Wierzę jednak, ze dla każdego z nas, to miejsce na ziemi, na które tak ciężko zapracowaliśmy jest najpiękniejsze na świecie. Z górami czy bez.

Dla mnie założenienie strony www to gorsze niż rozwiązanie zadania różniczkowego... Więc jako typowa humanistka założyłam sobie album na http://www.foto.onet.pl i z niego wklejam zdjęcia. Nie podałam adresu albumu, aby ułatwić ludziom czytanie i oglądanie dziennika. Nie trzeba po prostu otwierać kolejnych stron. Inna sprawa to jakość moich zdjęć..No ale tego problemu narazie ( :wink: ) nie przeskoczę.

Cześć Agnes!

Bardzo "budująca" jest lektura twojego dziennika. Całkiem przypadkiem wpadłem tam z rana i ...przeczytałem od początku do końca. Komentarze zaraz potem. Na prawdę , po ciągłym natykaniu się na problemy z wykonawcami, urzędnikami, dostawcami, fuszerkami, itd. twoja budowa wlewa we mnie duuużo optymizmu. Tym bardziej, że jesteśmy praktycznie sąsiadami (bom aktualnie jest Jeleniogórzaninem, a na oku mam działkę w Sosnówce), więc nie omieszkam skorzystać z twoich doświadczeń .Na przykład twój mistrz to jakiś superbohater, marzenie i utopia nierealna! Betoniarnia z Siedlęcina też ma u mnie plusa na "dzień dobry". Tak na marginesie to myślę , że powinnaś wydrukować odpowiednie fragmenty dziennika i komentarzy i negocjować na ich podstawie jakiś rabacik za ogólnokrajową reklamę.

Aaaa....

Z rozemocjonowania zapomniałem o dobrych manierach :oops: :oops: :oops: i zapomniałem pogratulować ...wszystkiego. Tzn .: córeczki(też mam), męża(nie mam), projektu(jest super), budowy(wzorcowa po prostu), działeczki ( przez ostatnie trzy godziny zastanawiam się GDZIE TO JEST!!??!!).

P.S.

W sprawie sprzedaży twojego mieszkania - gdybyś jednak szukała klienta na swoje mieszkanie to chętnie pomogę (jestem agentem obrotu nieruchomościami ,nie napiszę w której firmie bo chyba nie powinienem, ale gdyby co to pisz na priv).

Pozdrowienia i powodzenia.

:lol: :lol: :lol:

Witaj Piotrze.nowy! Dzięki, dzięki, dzięki za wszystko. Ja z kolei żony nie mam, więc jak sądzę jest 1:1 :D

To jeśli betoniarnę z Siedlęcina pochwaliłam, to i hurtownię naszą pochwalić muszę - kupujemy w Rembudzie. Po początkowym nieporozumieniu dot. zamawiania materiałów wszystko idzie jak po maśle. Ja wiem, że mieliśmy cholernie dużo szczęścia, że dowiedzieliśmy się o ekipie mistrza naszego. Zobaczcie na historię Micmaci. Facet przygotowywał się do budowy, miał najlepsze materiały i zgubili go tzw. fachowcy...

A jeśli chodzi o mieszkanie (nie wiem już czy pisałam w dzienniku, że wycofał nam się dobry kupiec.. sprawy rodzinne takie przykre wynikły.), ale mamy jednego jeszce w zapasie. Około października, gdy skończymy budowę będziemy prowadzić poważne rozmowy. Może faktycznie skorzystamy z Twoich umiejętności? :D

Pamiętaj o sprawdzeniu wysokości pierwszego i ostatniego schodka.

Pierwszy (na dole) musi być wyższy, wiadomo o grubość wylewek, a ostatni musi "wystawać" nad strop o grubość izolacji + wylewka. Wiem, że to są oczywistości, ale ja nie dopilnowałem tak jak trzeba i muszą przerabiać. Sprawdziłem tylko na dole bo nie chciało mi się po drabinie wchodzić, no i roboty przybyło.

Moja więźba dojechała ok. 5 dni temu i jeszcz "nóg" nie dostała więć może nie jest to tradycja. :wink: :o :evil:

Pozdrawiam i jutro w "bloki startowe" od nowa :D :D