Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

No nie, to my już trzy Agnieszki. :D Trzeba to będzie jakoś uczcić. :D

Krisis, a Wy na jakim etapie jesteście?

Avocado, przyrzekam, że każdego przedtem wypytam na okoliczność pozostawiania w wieku szczenięcym pamiątki po sobie na naszej budowie. :D Ja takie testy robić potrafię. :D Gdy mieszkałam w Szczecinie wynajmowałam mieszkanie i mieszkała ze mną młodsza siostra, wtedy była w klasie maturalnej. Mieszkanie było piecowe. Każdy mężczyzna mojej siostry (oj niestabilna w uczuciach była - ale to taki wiek :wink: ), którego witałam w drzwiach mieszkania dostawał w łapki dwa wiadra, klucze do piwnicy oraz instrukcję dojścia doń. Z czasem się przyzwyczaili i nawet, gdy mnie w domu nie było sami chwytali za wiadra. Siorka do dziś dnia mi to wypomina. :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas troche inna historia - kupiliśmy działke ze stanem budowy, jak to ładnie określił rzeczoznawca "strop nad parterem", dorobiliśmy dach, instalacje, a teraz to co najbardziej daje po kieszeni WYKOŃCZENIÓWKA i juz wiem skad to określenie, to nie tylko budowlana sprawa - psychicznie i fizycznie tez wykańcza ;-)[

Brawo, brawo, brawo !!!

Strop zalany, post dwutysięczny napisany, pan Mistrz [ot, właściwa nazwa na człeka, który świetnie zna się na tym co robi] zadziwia kolejny raz, ekipa chłopców do pilnowania narychtowana 8) [wszak strażnik co zna niebezpieczeństwo miejsca, które strzeże, najlepszym cerberem jest :wink:], no ślicznie i cudnie !!

Jeno poważna dyskusja z Glizdeczką na temat poszerzenia składu liczebnego Rodziny konieczna jeszcze.

- Co byś chciała, siostrzyczkę czy braciszka ?

- E tam, co bym chciała... trzeba brać jak leci... :D

Wszystkiego najlepszego ! Oby tak dalej !

[Nigdy nie ma tak dobrze, coby nie mogło być jeszcze lepiej]

Jeno poważna dyskusja z Glizdeczką na temat poszerzenia składu liczebnego Rodziny konieczna jeszcze.

Oj była ci ona już. A wyglądała następująco:

- Natalciu, wolałabyś mieć siostrzyczkę czy braciszka?

- I siostrzyczkę i braciszka. :roll: :roll: :roll:

I dziękuję za gratulacje. :D

AgnesK - gratulacje z okazji stropku :D. Wygląda na to, że tego samego dnia mieliśmy betonowanie - u mnie były ławy. Koszt z pompką 3600, a tak dokładnie to 3599,99 :wink: Napisałaś koszt, a ile to było metrów B15 czy B20? Aha - pewnie nie wiedziałaś, ale na nowy strop trzeba wejść KONIECZNIE LEWĄ NOGĄ !!! Jak to było w Twoim przypadku?

Pozdrowionka :D

Już się poprawiam Jamlesie drogi :wink: : beton polany z rańca (najpierw lało dziecię potem głowa rodu). W sumie po wylaniu w piątek laliśmy 3 razy, w sobotę 2 i dziś już tylko raz. Chyba wystarczy? Zresztą jutro i tak ma padać... Mamy leciutkie spękania przy kominie, takie "pajączki" podobne do tych, które pojawiły się też na ławach, więc mam nadzieję, że to nic takiego.

Kurcze inżynierze, przerąbane.. Jako zagorzały praworęczniak weszłam prawą nogą... Laliśmy B15 a było tego 11 kubików. Kosztowało nas to dokładnie 3.684 (z pompą).

Jeszcze ino za więźbę musimy zapłacić, płytki klinkierowe na kominy i pewnie kilka innych "drobiazgów", o których jeszcze nie mamy pojęcia... Już po opłaceniu więźby sięgniemy dna finansowego... :-?

Ale będzie gut. Za kilka dni znowu wypłata:D