AgnesK 18.09.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 No nie, to my już trzy Agnieszki. Trzeba to będzie jakoś uczcić. Krisis, a Wy na jakim etapie jesteście? Avocado, przyrzekam, że każdego przedtem wypytam na okoliczność pozostawiania w wieku szczenięcym pamiątki po sobie na naszej budowie. Ja takie testy robić potrafię. Gdy mieszkałam w Szczecinie wynajmowałam mieszkanie i mieszkała ze mną młodsza siostra, wtedy była w klasie maturalnej. Mieszkanie było piecowe. Każdy mężczyzna mojej siostry (oj niestabilna w uczuciach była - ale to taki wiek ), którego witałam w drzwiach mieszkania dostawał w łapki dwa wiadra, klucze do piwnicy oraz instrukcję dojścia doń. Z czasem się przyzwyczaili i nawet, gdy mnie w domu nie było sami chwytali za wiadra. Siorka do dziś dnia mi to wypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisis 18.09.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 u nas troche inna historia - kupiliśmy działke ze stanem budowy, jak to ładnie określił rzeczoznawca "strop nad parterem", dorobiliśmy dach, instalacje, a teraz to co najbardziej daje po kieszeni WYKOŃCZENIÓWKA i juz wiem skad to określenie, to nie tylko budowlana sprawa - psychicznie i fizycznie tez wykańcza [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.09.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Brawo, brawo, brawo !!! Strop zalany, post dwutysięczny napisany, pan Mistrz [ot, właściwa nazwa na człeka, który świetnie zna się na tym co robi] zadziwia kolejny raz, ekipa chłopców do pilnowania narychtowana [wszak strażnik co zna niebezpieczeństwo miejsca, które strzeże, najlepszym cerberem jest ], no ślicznie i cudnie !! Jeno poważna dyskusja z Glizdeczką na temat poszerzenia składu liczebnego Rodziny konieczna jeszcze. - Co byś chciała, siostrzyczkę czy braciszka ? - E tam, co bym chciała... trzeba brać jak leci... Wszystkiego najlepszego ! Oby tak dalej ! [Nigdy nie ma tak dobrze, coby nie mogło być jeszcze lepiej] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.09.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Aga gartulki 2000 postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Jeno poważna dyskusja z Glizdeczką na temat poszerzenia składu liczebnego Rodziny konieczna jeszcze. Oj była ci ona już. A wyglądała następująco: - Natalciu, wolałabyś mieć siostrzyczkę czy braciszka? - I siostrzyczkę i braciszka. I dziękuję za gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 - Natalciu, wolałabyś mieć siostrzyczkę czy braciszka? - I siostrzyczkę i braciszka. to może na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Dom na raty, dzieci na raty.... Świat się kończy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 ale dzieci to raczej krótkoterminowy okres, jakies 24-36 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Cholerka, jak Ty to liczysz, bo mi się zdawało, że krócej.. Tzn. inaczej - okres generowania środków średnio ok. 9 miesięcy, a spłacanie rat... co najmniej 18 lat.. I to obawiam się, że oprocentowanie jest w tym wypadku rosnące, nie malejące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 ja miałem na myśli czas raelizcji, glizdeczka nr2+ glizdek nr1 a potem to rzeczywiście odroczone płatności oby nie do końca żywota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Kapiere, czyli 9 + 9 = 18, to w wariancie minimum dajesz mi ino 6 mies. przerwy????? No ratujesz się ino wariantem maximum. Mam wrażenie, że nie mam takich ambicji potomstwotwórczych, jakie przypisuje mi glizdeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 glizdeczkę zawiedziesz?????? to może za jednym razem ale to chyba w rękach niebiesiech ale żeby wrócić do tematów stricte budowlanych: strop polany??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.09.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 AgnesK - gratulacje z okazji stropku . Wygląda na to, że tego samego dnia mieliśmy betonowanie - u mnie były ławy. Koszt z pompką 3600, a tak dokładnie to 3599,99 Napisałaś koszt, a ile to było metrów B15 czy B20? Aha - pewnie nie wiedziałaś, ale na nowy strop trzeba wejść KONIECZNIE LEWĄ NOGĄ !!! Jak to było w Twoim przypadku? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Już się poprawiam Jamlesie drogi : beton polany z rańca (najpierw lało dziecię potem głowa rodu). W sumie po wylaniu w piątek laliśmy 3 razy, w sobotę 2 i dziś już tylko raz. Chyba wystarczy? Zresztą jutro i tak ma padać... Mamy leciutkie spękania przy kominie, takie "pajączki" podobne do tych, które pojawiły się też na ławach, więc mam nadzieję, że to nic takiego. Kurcze inżynierze, przerąbane.. Jako zagorzały praworęczniak weszłam prawą nogą... Laliśmy B15 a było tego 11 kubików. Kosztowało nas to dokładnie 3.684 (z pompą). Jeszcze ino za więźbę musimy zapłacić, płytki klinkierowe na kominy i pewnie kilka innych "drobiazgów", o których jeszcze nie mamy pojęcia... Już po opłaceniu więźby sięgniemy dna finansowego... Ale będzie gut. Za kilka dni znowu wypłata:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danka00 19.09.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 AgnesK, przeczytałam cały Twój dziennik budowy i komentarze jestem po duzym wrażeniem, pasjonujaca lektura, trzymam kciuki...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.09.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Danka, serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danka00 19.09.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 AgnesK, przeczytałam cały Twój dziennik budowyi komentarze jestem po duzym wrażeniem, pasjonujaca lektura, trzymam kciuki...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danka00 19.09.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Przepraszam, ale jestem poczatkująca, co widać, obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.09.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 inż. Mamoń dlaczego lewą nogą ????? Już wcześniej Kroyena kazał nam siusiać na ławy ( pamietasz Aga) , teraz wchodzenie na strop lewą nogą- to budowanie - to same przesądy i dziwne zachowania A o wszystkim dowiaduję sie po..... i co teraz będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.09.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Wiesz co Ewa, kilka dni temu zaczęła się sesja poprawkowa. Może i my dostaniemy jakiś termin u panów profesorów a tym samym szansę na poprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts