Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga, jeśli mówisz poważnie, to spiesz się, bo do mistrza już na budowę ludzie rozmawiać przychodzą. Ostatnio był facet z Mysłakowic.

Chyba tak dla równowagi tej straty udało nam się wczoraj znaleźć super egzemplarz VW Passata. Dziś rano mąż był na badaniu technicznym u naszego znajomego mechanika i okazało się, że jest w super stanie (oczywiście sprowadzany z Bundes), babeczka jeździła nim sobie na zakupy ( :roll: ) (jak my wreszcie wygramy w totolotka to też Mercedesem klasy A będę na zakupy jeździła :wink: ). Teraz właśnie pertraktuję sprzedaż jaja przez internet. Trzymajcie kciuki. Jak się uda (musi się udać), to będzie to mimo wszystko udany tydzień.

Ach, i jeszcze coś - strasznie Wam dziękujemy za te słowa otuchy. Gdy się dowiedziałam o tej kradzieży, to z bezsilności płakać mi się chciało. Człowiek oszczędza każdą złotówkę, odmawia sobie tylu rzeczy a tu przyjdzie taki gnojek i sobie weźmie... Zaraz pomyślałam, co moglibyśmy za to kupić Natce... Podejrzewamy, że nasze drewno poszło gdzieś na jakąś budowę w okolicy, ponieważ kilka nocy wcześniej sąsiadce zginęły takie krótkie krokwie na dach nad garażem. Zostawili nasze łaty i kontrłaty - które przecież jakiemuś złodziejaszkowi byłoby łatwiej ukrać niż krokwie o długości 2,5 m i belkę o dł. 3,1m. Trudno. I z tym damy sobie radę.

Aga - cholery jedne , niech z kibla taki jeden z drugim przez tydzień nie wychodzi , niech mu pchły po plecach łażą , niech mu wszystkie zęby wylezą .....

Za złodziejstwo kara powinna być jedna -obciąc rękę !!!! nikt by cudzej własności nie ruszył !!!! Co tam policja i inne ....kara powinna byc nieuchronna - wtedy świat byłby spokojniejszy ..... :evil:

Nie martw się ... buziaki .... :lol:

U nas mówi się "zwiecha" :D

Ale się uśmiałam ze życzeń zdrowia dla złodziei ( :wink: ) , ZUSu i wszystkiego. Kochani jesteście. :D Dziś to ja mam... GIGANTYCZNY ból głowy.. :-? Ewa, ja bym na ten dach nie wlazła..w życiu.. poza tym pić nie mogłam, bo kierowałam pojazdem mechanicznym po imprezie. :wink:

Samochodu jeszcze nie sprzedaliśmy. Narazie cała sprawa kosztuje mnie za dużo nerwów, ale jak już sprzedamy opowiem Wam kilka historyjek :-?

Właśnie Rydzu o zdjęciach zapomniałam napisać. Nie mamy niestety cyfrówki, więc zdjęcia umieszczam, gdy skończy mi się film w aparacie. Na dzień dzisiejszy mamy bodaj 28 zdjęć już, więc myślę, że do końca tygodnia powinna być kolejna partia.

A Glizdeczka nasz najukochańsza skończy 1 listopada 4 lata. W trakcie zwiechy zgadaliśmy się z jednym z panów z ekipy i okazało się, że jego synek skończy 1 listopada roczek. Twoja malutka Rydzu też jakoś w tym wieku, prawda?

Joanko, specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś zdjęcia elementów więźby.

Napiszę jeszcze coś o sprzedaży autka. Mężuś był dziś na giełdzie, umówił się tam z potencjalnymi kupcami na 15 pod ich domem, żeby dokładnie auto obejrzeli. Ja sobie siedzę przed komuterem cała w nerwach (uda się czy nie?) a tu przychodzi mi mail od AgiJG o treści: "Aga czy Twój mąz sprzedaje Wasze auto pod naszym balkonem:)". Jak dobrze pójdzie, to może od jutra nasz samochód będzie parkował pod balkonem Agi? Oby...

Jutro jesteśmy umówieni na 14 do mechanika. Ludzie wydają się być bardzo konkretni i sensowni a i my tak zeszliśmy z ceny, że nawet mówić i pisać o tym nie chcę.. No ale taki czas. Kupa tanich samochodów sprowadzonych z Bundes zapchała rynek i jest jak jest. Poza tym czasy jakie są każdy wie - ludzie nie mają kasy. Najbardziej idą tanie samochody. Mężuś dziś na giełdzie widział faceta z oplem 25cioletnim. Za 1200 zł. Poszedł od ręki. Nic to, zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie.