Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To fakt Aga. Przeraziłam się dziś widokiem gór - w 3/4 już pokryte śniegiem... :-? Nie wiem kiedy będą zdjęcia. Mój kochany mąż musiał już wyjechac do pracy i zostałam tu sama. Pewnie film wypstrykam jutro, ale nie wiem kiedy będę miała czas, aby zanieść go do Kodaka. Postaram się w każdym razie.

Tomku, samochód sprawuje się sehr gut. :wink: Choć od Matiza dwa razy starszy to nie ma porównania. Ale mam fajne przygody z alarmem. Otóż mój mąż kochany wynalazł super elektryka, który zakłada super alarmy. Tak super, że już dwa razy zablokował mnie w samochodzie :-? Ostatnio dziś (przypominam że jest niedziela) o 7.20, gdy jechałam na uczelnię :-? Boję się pokazywać sąsiadom na oczy... Zaraz siądę, przełamię w sobie wszystkie opory i wrodzone obrzydzenie do języka technicznego i przeczytam zasady działania tego ustrojstwa.

Inżynierze, tak ekipę mamy naprawdę super. Ja mam strasznie dużo zajęć w tym roku i wiem, że np w tym tygodniu będę mogła pojawić się na budowie ino jutro po południu i w piątek rano. Ale mamy zaufanie do mistrza. Pewnie wielu ciężko doświadczonych inwestorów uśmiechnie się pod nosem z mojej naiwności, ale uwierzcie mi, gdybyście poznali tych ludzi, wiedzielibyście o czym mówię. Poza tym nasza pani KB jest na budowie co drugi dzień i męczy, dręczy panów :wink:

Ewa, upałów nie cierrrpię, zimna też nie. Dziś na budowę pojechałam ubrana jak na mróz - 20 st :D

A wiecie, że w środę czy czwartek ma być +21 st? :D

Dobra, idę sprawdzić czy wygrałam coś w totolotka. Wysłałam w piątek kupon skuszona napisem "kumulacja 3.000.000) :D

:D :D :D Fajne to z nogami. :D :D :D

A sklepy z futrami powinny działać jako second handy. Futra to odzież używana - przecież kiedyś nosiły je zwierzęta. :roll:

Donoszę, że wygrałam...całą złotówkę w MultiLotka. Niezły początek. :D

No, teraz już tylko w górę. W postępie geometrycznym. Miliard w środę, miliard w sobotę. W niedzielę do kina, a w poniedziałek do roboty :D

• 2 weeks później...

Mam nadzieję, że to da Wam jakis obraz Joanko.

RaV, dzięki. Mistrz powiedział nam, że tak lepiej - więcej niż w projekcie przewidziano, ale u nas są takie wiatry, że więźba musi być naprawdę solidna.

A jak Wam się podoba ta nasza zmiana kolumn betonowych na drewniane na ganku? Co powiecie o efekcie - no jeszcze nie końcowym, ale przynajmniej początkowym?

Śliczne to zdjęcie w serduszku :D

Dachówka super, ganek super, więźba super. Aż szkoda było ją przykrywać :wink:

Cały DOM , zwłaszcza na tle gór, wygląda tak dostojnie, nobliwie i w ogóle extra. Brak mi jeno elewacji do pełni wglądu. Bo teraz widać dach, ganek i bramę garażową [co to ma kolor pod kolor :wink:]. Elewacja wypiękni te elementy i nada lekkości domkowi. Ale jest superaśnie. BRAWO!!!!

Ori, kasy też już nie ma.. :-?

Przeżywam kolejny napad strachu, że zabraknie kasy. Nie mamy już nic (nawet mniej niż nic) a reszta ma być wykonana z kasu za sprzedaż mieszkania. Przyzwyczaiłam się do myśli, że w ostatnich miesiącach zawsze mieliśmy jakąś lokatę/lokaty (odkładane skrupulatnie na dom), potem była kasa z kredytu, a teraz ino kredyt do spłacenia, linia kredytowa na maxa i..... jeszcze qpa do zrobienia. Jedyne co mnie pociesza, to fakt, że teraz jest kilka miesięcy przerwy, w których, mam nadzieję, wyjdziemy na RORze na czysto i uda się dobrze sprzedać mieszkanie. Podliczyliśmy dziś koszty. Z tym co zapłacimy w najbliższych dniach za robociznę itp dom kosztował nas 95 tys., to nam daje 621 zł/m2. To w sumie chyba nienajgorzej. Pocieszam się też także tym, że taki etap "paniki śródbudowlanej" jest chyba normalny. Jest?

Patrząc dziś na dom naszła mnie taka refleksja, że kiedyś, w czasach lepianek itp ludzie już na tym etapie wprowadzali się do chałup... Więc w razie czego.... :wink: :D