Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj AgnesK !

Czytam twoje posty i dziennik mnie też mocno zainteresował, pełen podziwu jestem i życzę Ci Ogromu Sił Witalnych na cały czas do budowy i przez co najmniej pierwszy roczek mieszkania w domku. :p

w razie potrzeby wychodź z gościami na wojenną ścieżkę

Przesyłam pozdrowienia w imieniu żony i swoim. :p http://www.huuskaluta.com.pl/usa/marki/ar/16mr.jpg

Aga

Wiesz ja też tak mam np. dekarze nie chcieli ze mną na początku rozmawiać tylko czekać na męża a koniec końcem dogadaliśmy sprawę i nie widzieli go w ogóle :D

Takie chyba przeświadczenie, że to facet musi zbudować ten dom.

Na szowinistów w tej branży musisz się nastawić, niestety.

Niemal codzień różne budowy odwiedzam i dziewczyny z politechniki, jeśli się gdzieś przewijają to lekkiego życia na "poligonach warszawskich inwestycji", nie mają.

A u mnie było odwrotnie, panowie sprzedwcy i robotnicy ze wszystkim zwracali się do mnie, aż czasami musiałam ich odsyłać do męża i zwyczajnie przyznać się, że ja to się na tym nie znam, proszę zapytać męża. Naprawdę nie wyglądam jak mężczyzna, to mój mąż ma wąsy. :D

• 3 weeks później...

Agnes szkoda, że sąsiadka zrezygnowała z wspólnego wodociągu :(

jaki jest koszt studni głębinowj w twojej okolicy, czy woda jest dobra,

smaczna jak kawa od Lesia w KK ? czy nie wyszłoby Cię taniej od przyłącza wodociągowego? albo próbuj przekonac sasiadkę, że studnia to

nie wszystko, ze trzeba hydrofor, jak hydrofor to prąd, że w wodzie może

być dużo np. żelaza, azotanów, bo ....? lepiej razem wybudować wodociąg

Jamles, za wykonanie przyłącza płacimy firmie 3.100, wiercenie studni to koszt ok.......8.000........ Woda tam faktycznie super, ale my mamy w rodzinie 2 studnie i doświadczenia tam są nieciekawe, dlatego wolimy wodociąg (poza tym, różnica rzędu 5.000 to dla nas b. dużo) . Ok. 400 m od działeczki mamy ponad to taki kranik z którego leci woda z gór (no podczas suszy nie leci...) Jeśli będziemy mieli ochotę na wodę górską, to z baniaczkiem i heja po wodę... :wink: :D