inż. Mamoń 28.11.2004 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Agnes - gratuluję sprawnego zakończenia tego etapu . Rzeczywiście jak mówi Ew-ka czas teraz rzucić nogi na stół, a do ręki wziąć kiliszki. Fajnie, że do następnego etapu macie czas. Z pewnością zdążycie nabrać sił do walki. Tego właśnie Wam życzę. Zainteresowały mnie Wasze eleganckie schody. Mam mieć podobne żabiegowe żelbetowe tyle, że dolny odcinek przed zabiegiem będzie wyraźnie dłuższy od górnego. Chciałbym aby wyszły tak ładnie i wyglądały lekko jak Wasze. Ile macie stopni i jakiej wysokości. A jak jest wysokość parteru? Masz może więcej fotek? Przepraszam za tyle pytań Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.11.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Aga gratulki zakończenia tego etapu życze żeby wszystkie następne szły sprawni i były zakończone sukcesem Kochana teraz to trzeb awykańczać wnętrza na papierze, sprzedać mieszkanie i już będziesz w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 28.11.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Tak trzeba zbierać siły na drugą fazę boju. Narazie, od dziś dokładnie, zaczęłiśmy żyć Mikołajem, potem będą Święta a potem... ogłoszenia. Oby nam się nie trafiły kolejki wybrzydzaczy łazących w buziorach po domu i wybrzydzających. Trza będzie powynosić z mieszkania to i owo by je optycznie powiększyć Ewa, wczoraj miałam właśnie winko w ręce i... hm... fajnie było A było co świętować - umożenie mandatu (skromne 350 zł), wstawienie bramy i w ogóle, zawsze można cos obświętować. Inżynierze Marcinie drogi, obiecuję że przeprowadzę dokładne pomiary schodów, ino nie wiem kiedy Powiedz na kiedy Ci są potrzebne, najszybciej wybiorę się na budowę chyba dopiero w niedzielę. Teraz nie bedę miała męża dość długo przy sobie, a samej jeździć to mi się nie za bardzo chce. Natka chciałaby ino siedzieć zamknięta (ale nie sama) w garażu i z niecierpliwością pałęta mi się pod nogami, gdy ja z miarką dokonuję pomiarów (dziś mierzyłam okna, co było dość karkołomnym zajęciem zważywży na fakt, iż są od środna zabite dechami ). Ale postaram się. Aga, trochę odwrotnie - najpierw sprzedać mieszkanie a potem wykańczać. Mamy wszystko już ułożone w głowie, pewnie na święta będziemy w nastroju i będziemy snuć wizje Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Tak sobie czytam i następni rodzice chcą mieć kontakt z Komitetem Obrony Praw Dziecka. Kto to widział dziecko w nagrode zamykać zimą w ciemnym garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 29.11.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Agnieszko - naprawdę się nie pali. Schodów nie będę robił ani dziś ani jutro, a pewnie za kilka tygodni. Problem mam bo mój murarz nie chciał ich robić i tak też się dogadaliśmy - na dom bez schodów. Mam już dobrego cieślę (tak sądzę - zobaczę jak zrobi więźbę). On może mi te schody wyszalować w najbardziej martwym okresie zimowym. Informacyjki o które prosiłem pomogą mi obgadać z nim szczegóły wykonania. Tak naprawdę przyda mi się każdy wymiar, o który pytałem, a także odległość od najniższego stopnia do ściany, szerokość biegu schodów. Aha - jakie masz wrażenia co do komfortu wchodzenia i schodzenia? A czy dasz radę pownosić meble? Pozdrawiam serdecznie Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.11.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Aga jeśli wizje są to już tylko wino i odpoczynek zostaje Proszę bardzo i ile dziecku przyjemności może stworzyć brama w garażu a My myslimy że to przyjemnośc tylko dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 29.11.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A jak się samochodzik z Wagen Wagen będzie cieszył !!! Wesoło zamruga światłami i pomruczy silnikiem... Oglądaczom możesz delikatnie zasugerować, aby zdejmowali buty.. w końcu niech nie zadeptują swojego własnego ewentualnego lokum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.11.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A czy dasz radę pownosić meble? No co Ty Marcin, zwariowałeś?? Mąż da radę. Ja tam żadnej pracy się nie boję, ale bez przesady (zresztą na początek nie będzie co wnosić bo wyprowadzimy się stąd z lodówką, komodą, stołem - moim biurkiem - i komputerem ). Marcin, wschodzi się gut, ino na 1 schodek wysoko, ale to normalne, przyjdzie wylewka itd to będzie gut. Obiecuję wszystko pomierzyć. U nas panowie zbili taką skrzynię, którą osadzili w gruncie, tak że po zalaniu betonem stanu zero tam w tej "skrzynce" betonu nie było. A wszystko po to, aby wykonać ławę i zbrojenie pod schody. Nie chcieli tobić tego od razu na etapie zalewanie stanu zero, żeby ktoś nie daj Boże nie zrobił sobie krzywdy przewracając się o wystające druty zbrojenia. Zaraz poszukam zdjęcia i jak coś znajde to zeskanuję i wkleję w dzienniku, ale to za chwilkę, bo nie wiem czy wiesz o czym mówię (bo tak nieobrazowo piszę). Wszystkie interesujące Cie wymiary (schodów oczywiście - żeby Kroyena nie łapał mnie za słówko ) prześlę w termini późniejszym. Kroyena, to Ty nie słyszałeś, że to najnowsza metoda garażowego wychowania dzieci? Ale narazie ciiiiiicho, bo jesteśmy pionierami w tej dziedzinie. Aga, z tym odpoczynkiem to tak, tego, różnie - sama wiesz - teraz to dopiero trzeba zaiwaniać żeby jak najwięcej kapuchy uzbierać. Narazie jednak ciągle wychodzimy z depresji finansowej. Ale nic to, oby zdrowie było, to wszystko będzie gut. A moje dziecko nadal nie choruje!!! Wszem i wobec ogłaszam, że kuracja Rybomunylem cuda czyni!! Od czerwca zadnej wizyty u lekarza! Ponury, no co Ty, pomyślą, że zboczona jakaś jestem, jak będę kazała ludziom na bosaka po garażu biegać, do tego przy ujemnych temperaturach. A tak swoją drogą, ciekawe co by sobie znajomi o mnie pomyśleli, jakbym w "wiatrołapie" ( w"" bo jeszcze ścian przeca nie ma) powiedziała: "Hm.. tego...ten ...zciągnijcie buty bo mi do domu naniesiecie błota" O rany Co byście pomyśleli? Aga, na następną wizytę kapcie w worek. A samochód wjazd do garażu na felgach ino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 29.11.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Hihi.. ale numer wyszedł.. to Ty Aguś garaż sprzedajesz ? No wiesz... naciesz się choć troszkę Mnie chodziło o oglądaczy wybrzydzaczy, coby ten dziki tłum spragniony własnego M nie zadeptał Ci buciorami powierzchni mieszkalnej. Co by znajomi pomyśleli ? "Dobra gospodyni z tej Agi" Ordnung coś tam coś tam.. coś o musie [truskawkowym ?] i Sejnach... czy jakoś tak... A WagenWagen ma felgi wycierać z błota ! Przed wjazdem na posesję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.11.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Aga ja zrozumiałam że Ponuremu chodzi o mieszkanie ale kapcie zapakuje a samochód zostawię przed bramą Aga jeśli chodzi o finanse to wiem jak jest ale co tam byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.11.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 No to przyznaję, że tak jakoś selektywnie czytałam. No to Aga, jesli nie chcesz wjeźdżać furą do saloonu to możemy się umawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.11.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Gdzieżbym śmiała ona przyzwyczjona do stania pod chmurką Ciekewe tylko kiedy My się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.11.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Kurka, a jakiej płci jest Twój samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Wiesz Aga niby on ale że u nas taki babiniec to i samochód ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 01.12.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Wiesz Aga, bo ja mam taki pomysł na zwiększenie ilości kaski na budowę: może my byśmy tak, ten, tego... spiknęły nasze auteczka, bo mój to facet, jeszcze całkiem rześki i wyględny, problemów z rozrusznikiem nie ma... Więc może byśmy taką hodowlę małych samochodzików założyły, bez rodowodu, ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 03.12.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Ja jestem potrzebująca na szczeniaczka bez rodowdu jeśli nie macie owczarka polskiego to moze byc auto też przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.12.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Aga wiesz co to jest dobry pomysł A widzę że i klienci się już zgłaszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.12.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Aga, no to do roboty. Mamy pierwszą ... klientkę? Zaraz, zaraz, jakie PRZYGARNĘ???? Przeca to ma być interes życia, a Ty Ori też bez kasy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.12.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Aga wiesz 1 egzemplarze mogą wyjśc troche nie takei więc oddamy za drobne a potem rozkręcimy interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Tak sobie czytam i oczom własnym nie wierzę, dwie qlturalne forumowiczki dziuple zakładają. Ciekawe jak się im te autka będą mnożyć, pewnie przez podział (palnikiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts