Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

Napisałam prośbę do Redakcji w sprawie przesunięcia spotkania w wątku o II Spotkaniu, żeby Agnieszka i Jagna (to ja! :D ) mogły być. Jak chcecie nas wesprzeć to piszta tam, tutaj Redakcja może nie zaglądać tak często jak tam...http://gify.mjw.pl/gifs/miny/00000012.gif

Aga, będziemy prosić i prosić, może się uda?...

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ooooooooo Agula!! Wielkaś mimo żeś mała (i to jak mała) :D Gdzieś Ty to kobito znalazłą???? :D No jasne że to :D Nazwa podobna do obecnie najpopularniejszego podręcznika do nauki j. niem (Tangram się zwie a płytki ... Targam, Ta... coś-tam :D ). To jest to właśnie. :D Pod czyms Ty to znalazła?? :o

Tanger.

Niby pytanie nie do mnie, ale mam swoje trzy grosze. Zobacz tę aranżację [trzy kolejne strony]. To wygląda ślicznie, tylko możesz trafić na znaczne różnice w wybarwieniu poszczególnych płytek.

My mamy coś takiego w przedpokoju, bardzo podobna tonacja, tylko o równych brzegach i troszkę mniejsze [30x30 cm]. I mam żal do glazurnika, że - jak w sumie facet myślący i w miarę dokładny - nie spytał się mnie o ułożenie, ani sam nie pomyślał, że można bardziej stonowane płytki ułożyć w centrum wejścia do domu, a jaśniejsze obok jasnych, a przede wszystkim pod szafą wnękową. Nie przyłożył się do roboty.

Trzeba samemu obejrzeć płytki przed ułożeniem, a najlepiej wybrać jeszcze w sklepie odpowiednie wybarwienie i kolory, kazać zapakować i zawieźć na miejsce 8).

Skąd cały problem ? Na ekspozycji w sklepie były pokazane jedynie te o bardzo podobnym wybarwieniu, no po prostu cudne płytki. Więc nawet nie ogladałem ich przed położeniem. Najładniejsze poszły pod szafę :( [bo tam glazurnik zaczął :-?].

Aguś znalazłam na stronie Opoczna. :)

Znalazłam tak szybko bo to mój typ, takie płytki wybralismy do holu z wiatrołapem i do kuchni. Aga sądząc po wyborze drzwi i tych płytek wyszło mi że mamy bardzo podobny gust :) :) :)

Takie wygryzione :wink: :) płytki są jeszcze w Polkoloricie. My chyba zdecydujemy się na te z polkoloritu bo tam są dwa rodzaje koloru jasne i ciemne a w Opocznie są tylko te ciemne. :)

czy wszystkie budujące matki, żony.... nie mają sumienia :o ....

dzieci i męża ciągnąć wybierać płytki, przecież osoby "ciągnione" nie mają

większego wpływu na wybór :-?

PS. Jak będziesz wybierać lampy to zostaw męża i w córkę w domu,

mnie jeszcze dzisiaj coś w karku boli 8) :wink:

Jamles chyba troszkę przesadzasz :wink: :)

Mój mąż by mnie samej nie puścił ktoś musi trzymać rękę na pulsie przy wydawaniu kasy :wink: :)

już to widzę, jakby powiedział "tych nie kupisz, bo są za drogie",

a ty na to "Sławku, ale one są takie śliczne, tak mi się podobają...."

i Sławek co ma powiedzieć :roll: :o ....."no dobra to kup te płytki"

Mnij więcej tak u nas wyglądało :lol:

PS. Te płytki są już u nas położone, muszę po cichu przyznać, że są ok,

ale ta cena :evil:

Dzięki Wam wieeeeelkie :D Ja w życiu nie sądziłabym że to gres i szukałam ino w płytkach. Dobrze mieć znajomych biedłych w sztuce szukania w sieci. :D

No widzisz Aga, ja wiedziałam, że gdzieś widzałam takie "wygryzione" ( :D ) jasne, a to nasz Polcolorit robi? Ale wiesz co, słyszałam złe opinie o płytkach Polcoloritu... Te z Opoczna są po ok 47 zł/m2 a kumpelna kupowała jakieś 3 lata temu jasne, pewnikiem te z Polcoloritu, i mówiła że płacili lekko ponad 20 zł. Nie wiesz czy Polcolorit ma przy swojej fabryce sklep firmowy?

Aga, kurcze, ciekawe jak będzie dalej z wyborem elementów wyposarzenia domu. :D Ponieważ pierwsi się wprowadzimy (mam nadzieję :wink: ), to zawsze będę mogła powiedzieć, że zgapiłaś ode mnie. :D

Jamles - a jeśli chodzi o wydawanie kasy, to ja mam ooogromną samodyscyplinę wydatków chyba w genach zakodowaną. :D Jeśli wiem, że dom ma się zmieścić w 215 tys, to się zmieści. NIe ma bata. Jeśli ustaliliśmy pewną sumę na płytki, jej górny pułap - to taki on zostanie. Inaczej w życiu nie bylibyśmy w stanie dotrzymać budżetu - ze 100 robi się 1000 a z tego bardzo szybko 10.000 - sam wiesz zresztą pewnikiem. :-?

Aga, z gazownią mam takie same doswiadczenie a propos odddzwaniania. Trzy razy miały "miłe panie " to zrobic ,ale jakoś ani razu im się to nie udało. Więc teraz załatwiam z panem Jurkiem. Narazie wydaje się konkretny zobaczymy jak bedzie dalej.

A co do płytek to o tych myślimy z Polkoloritu, ale bez tych "malutkich". Poprostu same duże jasne i ciemne. Jest w Piechowicach przy fabryce sklep firmowy.

A co zgapiania to się moze okazac że dużo będziemy mieć podobnego w NASZYCH DOMACH.

Aga pomysł płytek z Polcoloritu podsunęła mi Ivonesca ponieważ ja do tych ciemnych szukałam jasnych. Ona ma u siebie polcolorit i jak na razie jest zadowolona :)

Na resztę pytań odpowiedzial mój mąż :)

Jamles napisał

już to widzę, jakby powiedział "tych nie kupisz, bo są za drogie",

a ty na to "Sławku, ale one są takie śliczne, tak mi się podobają...."

i Sławek co ma powiedzieć ....."no dobra to kup te płytki"

Mój mąż nie jest taki uległy ma taką dyscypliną jak AgnesK :)