Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maluszku, jestem pod wrażeniem tego co zobaczyłem na zdjeciach.

Agnes, u Ciebie też tak będzie!

Maluszku ,ale u Ciebie jest juz domowo i tak ladnie :lol: gratuluje .Agnesk- z murkiem moze byc przytlaczajaco , lepiej skus sie na balustrade , wszak Twoje dziecie staje sie madrzejsze z dnia na dzien :lol:

Bylam wczoraj u znajomych w ich rocznym domku ....do dzisiaj szukam szczeki ( wg agnesk) tak maja za.....e....ale tez kasy wpompowali !!! szok !!!! wszystko I klasa ....az mi sie przestalo chciec wymyslac moj domek :cry:

Aguś strasznie boli i zielenieje :wink:

W lewym kolanie mam guza wielkości jabłka, ale zaraz zacznę to smarować maściami i mam nadzieję, że jakoś przejdzie. Oby to było tylko stłuczenie.

Najgorzej, że ten bal dzisiaj. Już wiem, że idę niestety w spodniach a nie w mojej wystrzałowej ulubionej kiecce :wink:

AgnesK u nas już zapała decyzja- barierka , drewniana kształt omówimy na dniach :) Też w żaden sposób nie pasował murek.

A jesli chodzi o pomysły dzieci to podziwiałam jako 5-ciolatka starszego brata (8-lat) kt przechodził między oknami na czwartym piętrze starego budownictwa! i okropnie mu zazdrosciłam bo mi sie w głowie kręciło jak patrzałam wiec za nim nie weszłam :roll: żyjemy oboje , ale wiele innych realizacji tego typu mamy na koncie. Barkierka - murek- rozstaw to zadna przeszkoda. Oboje zawsze uchodziliśmy za nadzwyczaj spokojne i rozważne rodzeństwo :lol:

A gadajcie sobie kobitki (i chłopaki :wink: ), gadajcie. Ja się dzięki temu wiele (o kwestiach budowlanych i niebudowlanych) dowiaduję. :D

Ori, jakbym miała taką córkę jak Ty, to chyba ze strachu bym umarła. :D

Maluszku, w poniedziałek idę oglądać drzwi Indora (zawsze tak mówiłam na tę firmę :wink: ). Może choć na dół walniemy sobie takie ładne a na górę sosnowe? Jak sądzicie, chyba nie będzie to jakoś strasznie wyglądało?

Maluszku a jaka jest różnica w drzwiach tej firmy między malowanymi i okleinowanymi? Czyżby malowali ino na biało? (cena, jakość, wygląd??)

Znalazłam dziś parkiet sztorcowy w JG. Poprosiłam o wycenę. Zaczynam się bać że na marzeniach się skończy.. Cena samego parkietu może i nie zwala z nóg (krajowy ok 50, egzotyczny już od 80), ale robocizna (45-50 za m2), materiały (kleje, grunty itp - ok 30 zł). W budżecie mamy ino 3 tys na pokój dolny. Wydawało mi się to "aż" - wychodzi 108 zł/m2.. Ale targowałam się dzielnie. :wink: Zobaczymy co z tego będzie. (mamy 500 zaoszczędzonych ze ścian działowych :wink: ).

Z okazji imienin dostałam 100 od teściowej ( :o :o :D ). Długo walczyłam z sobą - czy przeznaczyć ją na szmaty czy na zbożny cel budowlany. Mąż namawiał, Ziaba namawiała - podjęłam więc męską decyzję i poszłam na szmaty :D Znalazłam coś co mnie zainteresowało ino za 110 zł.. (chciałam napisac za m2 :D ). I cóż.. nie chcąc narazić na szwank budżetu budowlanego, będąc w cugu negocjacji cenowych utargowałam w butiku 10 zł obniżki :D ( :roll: do czego budowa mnie doprowadziła :roll: ).

Ach - najważniejsze! :D Bankowi musi zależeć na klientach z "naszego" biura nieruchomości - dwa dni i kredyt załatwiony!!! W poniedziałek o 9.30 notariusz :D

Notariusz i Agnes będzie odcięta od komputera czyli Forum... ale Aga Ci udostępni i bedziesz z nami :)

Trzymajcie się dzielnie

Dziękuję Andrzejko ogromnie. :D

Dzisiaj śmiałam się, że wchodzimy w czasy makabrycznego oszczędzania (żeby jak najszybciej zamieszkać u siebie) w związku z czym przyjdzie nam oblewać kolejne etapy wykańczania domu chyba winkiem za max. 8 zł. :D Ale i tak będzie gut. :D

Przed chwilą skończyliśmy kolejne posiedzenie kosztorysowe i stwierdziliśmy, że jednak rezygnujemy z parkietu sztorcowego :( na rzecz mozaiki dębowej). Wyjdzie nam 1800 zł taniej. A będzie drewno :D i to w dodatku nie tylko w pokoju na dole ale i w komunikacji :D Wygląda na to, że w piątek przejedziemy się do Wrocławia na zakupy. :D :D