Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Agnes K

Przeczytałam od deski do deski Twój dziennik, lekko się załamałam, bo wiem co mnie czeka i zastanaiwm się czy nie zrezygnować, oglądałam Twoje funadmenty są piękne w porównaniu z moimi zaczynam dostrzegać róznice w wykonaniu :cry: ale jakie masz widoki te z cyfrówki jak z bajki :D Piękne, napisz gdzie dokładnie stawiasz swoją chatkę mieszkam w Legnicy i często jestem w Jeleniej to może jak będe niedaleko to z bliska rzucę okiem na Twoją chatkę, powiem ci, że dużo ciekawych rzeczy budowlanych dowiedziałam się z Twojego dziennika :lol: zatem pozdrawiam i wklejaj zdjęcia na bieżąco jestem fatalnie ciekawa :wink:

• 2 weeks później...

Witajcie :D

Postaram się odpowiedziec na wszystkie zapytania:

Ori - pod nasz taras wystarczą nam kamole które mamy na działce. grunt u nas kamienisty - już to omówiliśmy z mistrzem.

Jagula - cena 1300 to niestety za 1 drzwi :( Masakra, prawda? Podejrzewam, że przez długi czas bedzie u nas na górze panowała głasnost pełna bezdrzwiowa :wink: Ale co tam, ważne, że u siebie. Już tak bym chciała być u siebie.. Choćby na betonie. I gdyby nie glizdunia, to dawno byśmy zamieszkali. I spali na styropianie :D Jak to drzewiej w Polsce bywało. :wink:

I_ska - nie załamuj się. Generalnie każdy ma w sobie entuzjazm i siłe na budowe pierwszego domu. Ja mam tego entuzjazmu ino na jeden dom. drugiego za Chiny Ludowe bym nie zbudowała/byśmy nie zbudowali. Cieszę się, że czegoś się dowiedziałaś. Szkoda kurcze, że teraz nie mam dostępu do sieci i niestety umyka mi wiele rzeczy.. Teraz mój dziennik jest bardziej jak album - więcej zdjęć niż konkretnych informacji. A do nas zapraszam zawsze. Adres juz znasz.

Inżynierze drogi - bedzie gut. Dasz radę. jak prawdziwy Bob budowniczy :wink:

Lecę coś skrobnąc w dzienniku.

Pozdrowienia i nie zapominajcie o nas, mimo że bywam tu niezbyt często:(

Aga - to Kazie maja Labradora ???? Jak cudnie !!!!! My chcemy naszą Dorę zaręczyć :wink: latem , ale narazie szukamy narzeczonego i tez będziemy mieć takie piękne ,małe labradorki :D :D :D

A na budowie zasuwasz ja meserschmit ( tak sie pisze?)...całkiem fajnie Ci to idzie !!!.. załozyliście jakiś termin do przeprowadzki ?

Witajcie,

narazie gotujemy się wewnętrznie na Urzędowskiego - drzwi wew mają trzy tyg opóźnienia, ale to pikuś, bo termin był na 28.04. Najgorsze są drzwi zew. Jeśli te się opóźnią, to nie wiem co zrobię :-? Najchętniej zerwałabym umowę za niedotrzymanie jej warunków, ale problem polega na tym, że wymyśliliśmy sobie, że na dole bedziemy mieli takie drzwi jak te wejściowe. Nic to, poczkam jeszcze troszkę. W umowie termin dostawy drzwi zew to 18.06. Termin przeprowadzki zalezy od owych drzwi właśnie. W przyszłym tyg ma się zacząć układanie glazury.

Pozdrowienia

Aga

Agnes ty proszę nie o drzwiach, tylko kiedy mamy przyjechać na parapetówkę :D

Z Warszawy szykuje się cała ekipa :D

Gratuluję WAM

:lol: :lol: :lol:

Poprawię się w przyszłym tygodniu Ewa :D

Tomku, czy mam się bać tej dzikiej hordy? :wink:

Pozdrowienia

Aga

Ps. Drzwi wew mają być w ten weekend, zewnętrzne..hm.. powiedziano nam, że dla Urzedowskiego to co będzie za miesiąc jest wielką niewiadomą. Nie są w stanie przewidzieć dzisiaj, czy termin wyznaczony na 18.06 zostanie dotrzymany :evil: I oni pracuję wg norm ISO, SRISO i COŚTAMJESZCZE???