Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agacka, a zgapiaj se na zdrowie! Ciesze się, że się podoba :D Uwierzcie mi, że w nocy jest super. Nie daje tak po oczach a pięknie oświetla całe schody. :D

Inżynierze drogi, to był pierwszy wyluzowany grill. Zupełnie niechcący obświętowaliśmy 1 rocznicę budowy. Dopiero dzisiaj się zorientowałam :oops: . Ale było fajnie. Świerszcze tak sobie cykały, że można było ogłuchnąć (teraz zresztą też :D ). A tak na marginesie - stwierdzenie "w ogrodzie" było mooocno przesadzone. Powinnam była raczej napisać "na naszej kamienistej pobudowlanej ziemi". Do ogrodu wejść się nie da. Trawa po pas (u nas padało duuużo, w przeciwieństwie do pozostałej części Polski). Ale ogród zostawiam sobie na przyszły rok - tak na deserek.

Nurni, Ivo w Jelonce ino Józek jest, nie chciało nam się jechać do Wrocka. Poza tym łóżko w Ikei wychodzi drożej - rama jest droższa o 50 zł. Do niej trzeba kupić materac na ramie, nie taki zwykły. Ja zapłaciłam za materac Natki 500 zł. Cudnie co? Ale ma nakładkę dzięki czemu nie trzeba go wymieniać, jak zwykłe materace, ino wystarczy nakładkę oddać do czyszczenia (alergia). No i ma 5 lat gwarancji. Narazie mam stresiora maksymalnego, bo Natka do tej pory spała na materacu o szer. 180 cm. Dziś wstawałam w nocy 5 razy... Trzykrotnie próbowała położyć się w poprzek.. :roll: Mam nadzieję, że się przyzwyczai. :D A łóżko ma faktycznie dużo uroku. Ivo, we Wrocku Józek jest obok Ikei, porównajcie sobie oferty. Jutro jedziemy po moskitierę, Natka nie może się doczekać. :D Acha - całości dopełnia liliowa pościel w różowe serduszka :D Teraz chyba już wyobrażacie sobie szczęście mojego dziecka? :wink:

Acha, kupiłam też dwa wieszaki garderobiane (przecena w Jysk z 100 na 50), sama skręciłam :D No i już mamy na czym powiesić nasze okrycia :D

Od piątku Radek ma urlop, więc mam nadzieję, że tempo zmian w naszym domku trochę przyspieszy (na ile kasa pozwoli).

Pozdrawiam Was serdecznie

Aga

Ps. Chcę w środę pożyczyć aparat, może więc w piątek będą nowe zdjęcia? Powinno się to udać. :D

Agacka, a zgapiaj se na zdrowie! Ciesze się, że się podoba :D Uwierzcie mi, że w nocy jest super. Nie daje tak po oczach a pięknie oświetla całe schody. :D

Inżynierze drogi, to był pierwszy wyluzowany grill. Zupełnie niechcący obświętowaliśmy 1 rocznicę budowy. Dopiero dzisiaj się zorientowałam :oops: . Ale było fajnie. Świerszcze tak sobie cykały, że można było ogłuchnąć (teraz zresztą też :D ). A tak na marginesie - stwierdzenie "w ogrodzie" było mooocno przesadzone. Powinnam była raczej napisać "na naszej kamienistej pobudowlanej ziemi". Do ogrodu wejść się nie da. Trawa po pas (u nas padało duuużo, w przeciwieństwie do pozostałej części Polski). Ale ogród zostawiam sobie na przyszły rok - tak na deserek.

Nurni, Ivo w Jelonce ino Józek jest, nie chciało nam się jechać do Wrocka. Poza tym łóżko w Ikei wychodzi drożej - rama jest droższa o 50 zł. Do niej trzeba kupić materac na ramie, nie taki zwykły. Ja zapłaciłam za materac Natki 500 zł. Cudnie co? Ale ma nakładkę dzięki czemu nie trzeba go wymieniać, jak zwykłe materace, ino wystarczy nakładkę oddać do czyszczenia (alergia). No i ma 5 lat gwarancji. Narazie mam stresiora maksymalnego, bo Natka do tej pory spała na materacu o szer. 180 cm. Dziś wstawałam w nocy 5 razy... Trzykrotnie próbowała położyć się w poprzek.. :roll: Mam nadzieję, że się przyzwyczai. :D A łóżko ma faktycznie dużo uroku. Ivo, we Wrocku Józek jest obok Ikei, porównajcie sobie oferty. Jutro jedziemy po moskitierę, Natka nie może się doczekać. :D Acha - całości dopełnia liliowa pościel w różowe serduszka :D Teraz chyba już wyobrażacie sobie szczęście mojego dziecka? :wink:

Acha, kupiłam też dwa wieszaki garderobiane (przecena w Jysk z 100 na 50), sama skręciłam :D No i już mamy na czym powiesić nasze okrycia :D

Od piątku Radek ma urlop, więc mam nadzieję, że tempo zmian w naszym domku trochę przyspieszy (na ile kasa pozwoli).

Pozdrawiam Was serdecznie

Aga

Ps. Chcę w środę pożyczyć aparat, może więc w piątek będą nowe zdjęcia? Powinno się to udać. :D

... z saloonu zniknął karton, na którym stał telewizor Z godziny na godzinę podnosi nam się standard życia.

Ale telewizor został? 8)

Dziś wieczorem, siądziemy z Radulą jak znam życie i będziemy rozpracowywali nasze marne środki finansowe, popijając sobie czerwone winko. Będą lepsze wizje. I fantazja bujniejsza.

Aj, Agnes, Agnes, a jest jeszcze co rozpracowywać? Przyznaj lepiej, że naprawdę chodzi o winko :lol: :D Swoją drogą to sielanka u Ciebie. POZDRAWIAM !!!

Męża potrafię też wykorzystać do innych celów..;) Jeszcze trza ogrodzenie np. zrobić.. :D

A telewizor ostał się i nie ma prawa się jeszcze dłuuugo popsuć. Wystarczy, ze nam zamrażarka padła - pewnie w czasie przeprowadzki jakiś przewód został uszkodzony, trzeba będzie jakiegoś fachmanna wezwać. A tak w ogóle to telewizor stoi teraz na nadstawce naszego strrasznego postsocjalistycznego segmentu. Czeka kiedy zapakujemy go do takiej szafki TV wypatrzonej przeze mnie już z dwa lata temu w Ikei. No ale taka nadstawka jest przeca bardziej en vouge niż pospolity karton po przeprowadzce, czyż nie? :D

A urlop nam się należy. To był ciężki rok. Jesteśmy po wstępnych b. rzeczowych rozmowach nt. naszego budżetu (bez winka dlatego rzeczowych) i wyszło nam, że wszystko piknie, ino na ten urlop nie ma za co jechać... Tak więc robimy znowu objazd rodzinny. Na gaz do taczki powinno wystarczyć. Więc tak naprawdę nie jest jeszcze źle. :D

Lecę, bo słyszę, że Radula na dole winko otworzył. :D

Aga no tak rusztowanie potrzebne bo cięzko im taszczyć pustaki po drabinie zbitej z desek :wink: :)

Fasolowa powiadasz a u mnie była fasolka po bretońsku :) ale ekipa się nie załapała :wink: :)

Aga jak fajnie że radek już w domku na dłużej, teraz czekamy na odwiedziny :)

Trzymam kciukasy Ty wiesz za co 8)