Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

Dziewczyny, serdecznie dziękuję za pamięć i życzenia. Dziękuję, dziękuję. :D

Ivo, materac jest na ramie drewnianej i spód ma też z listewek drewnianych. Dzięki temu nie kupuje się dodatkowego spodu do łóżka. Facet uświadomił mnie, że to najlepsze rozwiązanie, w przeciwnym wypadku konieczne by było wiercenie dziur w ramie a i tam nigdy by się tak idealnie nie dopasowało spodu do łóżka. Ponieważ mam więc dość odgłosów wiercenia i niechiałabym eksperymentować wybrałam Natce ten materac z pięcioletnią gwarancją i dodatkową nakładką. Jest super wygodny (i drogi... choć najtańszy wśród tych skrzyniowych; najdroższy kosztował... 1200 zł..).

A jeśli chodzi o odwiedziny, to zapraszamy zawsze. Nie wiem ino jeszcze co będziemy robić w weekend, raczej na pewno nie będziemy cały czas siedzieć w domu. Ale może uda się spotkać?

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga - a ja myślałam żeby była rama metalowa, do tego to takie dno szczebelkowe i na to materac - bo materac taki zwykły to już mam - na razie służy za łóżko dla gości :lol:

co do spotkania to właśnie mnie uświadomiono, że będziemy jechać jeszcze do teściowej :-?...tak że nie wiem już teraz czy styknie mi czasu ...nawet jeśli będziecie w domu :( ...ale co się odwlecze....w końcu od czasu do czasu jeżdżę do rodziców do Karpnik to kiedyś - mam nadzieję - się uda :-)

Ivo, mamy czas. :D

A jeśli chodzi o spód, to facet w Jysku powiedział mi, że takie rozwiązanie jest możliwe, ino trzeba się trochę napracować (wiesz, to wiercenie dziur w ramie).Poza tym obejrzyjcie łóżko na miejscu, ramy są często poobijane. Nasza jest obtłuczona w dwóch miejscach, byliśmy dzisiaj wymienić ten fragment ramy. Okazało się, że łóżko w magazynie ma dokładnie taki sam feler.. Teraz czekamy na następną dostawę. Może przyjdzie coś nieobtłuczonego?

Czy Ty i Radek wiecie co może się stać z tak markowym sprzętem jak podkaszarka za 47 złotych? Otóż prawdpodobne jest, żę sprzęt podczas pracy zacznie nagle zwalniać i uaktywni się funkcja kopcenia. Po chwili będzie to już jedyna funkcja tego sprzętu. Nie wierzycie - sprawdźcie co stało się z markową gumówką RYDZA 8) :lol:

no cóż takie podkaszarki nie nadają się do pracy ciągłej :-? tylko

5min. koszenia i przerwa na piwko, każda następna przerwa jest dłuższa

i podkaszarka jest dłużej sprawna od koszącego 8) :wink: .

A serio to przykre, ale ja też wykończyłem taką za 80zł :-?

Witaj AgnesK

Mam pytanko do Ciebie, na jakie ścianki działowe na poddaszu się zdecydowałaś?? pisałaś, że mistrz odradziła ci BK 12 i zalecił PłytyGK , ja mam ten sam problem mam terive I 24 cm i mój budowlaniec powiedział, że powinnam mieć zgodnie z projektem płyty, jestem wściekła :evil: bo nie chcę płyt, napisz mi jak rozwiązałaś problem. :wink:

Agnieszko, po długiej mojej nieobecności na forum spowodowanej urlopem i oddaleniem się od domowych pieleszy i komputera, przeczytałem Twoje zapiski i... jestem pod wrażeniem takim, ze mowę mi odjęło. Kapelusza bym uchylił, ale nigdy czegoś takiego na głowie nie miałem. Przyjmijcie więc moje gratulacje. SUUUUUUUUUUUUUPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Witaj AgnesK

Mam pytanko do Ciebie, na jakie ścianki działowe na poddaszu się zdecydowałaś?? pisałaś, że mistrz odradziła ci BK 12 i zalecił PłytyGK , ja mam ten sam problem mam terive I 24 cm i mój budowlaniec powiedział, że powinnam mieć zgodnie z projektem płyty, jestem wściekła :evil: bo nie chcę płyt, napisz mi jak rozwiązałaś problem. :wink:

I_ska, chyba kurcze nie napisała w takiem razie w dzienniku. Kurcze, wszystko w za dużym pośpiechu się dzieje. Chcieliśmy mieć BK 12 cm ze względu na izolację akustyczną, ale to trochę za dużo okazało się być. Mistrz po naradzie z BK stwierdził że 8 cm jest bardzo gut. No i mamy BK 600, 8 cm i jest b. gut. Poza tym kolejna zaleta - do drzwi możesz kupować ościeżnice nieregulowene, a te są zdeeecydowanie tańsze od regulowanych. Mamy na stropie 100 m2 ścian działowych (płaciliśmy za każdy wymurowany metr, to wiem :wink: ). W poprzednim mieszkaniu mieliśmy działówki z regipsu. Z tego też powodu powiedzieliśmy sobie, że zrobimy wszystko żeby tylko nie mieć tego cholerstwa w domu. Acha, my mamy terivę I bis.

Tomku.. :oops: Ty wiesz, że jestem Twoją fanką, więc już nic więcej nie napiszę.

Pozdrawiamy Cię serrrdecznie. :D

Tomku.. :oops: Ty wiesz, że jestem Twoją fanką, więc już nic więcej nie napiszę.

Pozdrawiamy Cię serrrdecznie. :D

Agnes, a ja jestem fanem Twoim, Radka i Natki. :D i... jeszcze napiszę :D