Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kope lat Agnieszko :D - mimo ze u mnie tez czesciowo to dalej budowa ... czuje sie fantastycznie ... przestrzeń i nieskrepowanie ...

nawet TV nie mam czasu ogaladac ... zapomniałem ze istnieje :D

a córa tam sie zzyła z ludzmi u których pracowała ... jest traktowana jak domowniczka, przywiozła mase wrażeń i troszke zarobiła ... teraz sama umebluje sobie pokój ...:D,z duzym prawdopodobieństwem wyjedzie wyjedzie równiez za rok ...

mimo ze dom zanam na pamiec w nocy holl oświetlaja lampki 1 Watowe

na wszelki wypadek ... rozumiesz ... :wink:

u mnie tez sa panie ... :D

Rozumiem doskonale. :D :wink:

Całe szczęście, że ulica przed naszym domem jest bardzo dobrze oświetlona. Dzięki temu mogę zrezygnować z takich lampek (światło wpada przez szybę w drzwiach wejściowych i okienko od frontu, no i także troszkę przez okna na górze, w których ciągle nie ma rolet).

A co do córy, to ja już rok temu mślałąm, że tak się te jej wypady skończą. Ale to dobrze dla niej - wiele rzeczy się nauczy, wiele pozna. Nie będzie się do końca życia trzymała maminej spódnicy.

:D

jesli chodzi o swiatło na zewnatrz - to u mnie z tym gorzej ...:( musiałem zamontowac lampy uruchamiane przez czujki ruchu właczane o zmierzchu ...

a córa usamodzielniła sie - bo jednocześnie miała frajde bycia nad morzem, zwiedzania i korzystania z wielu rozrywek lecz jednocześnie nauczyła sie obsługiwac ciagnik rolniczy i kilka innych maszyn

zna szacunek do pracy i chyba potrafi rozsądnie umiec wydać samodzielnie zarobionyme pieniązki

życze Ci Agnieszko dalszym rozkoszowaniem sie na własnych włościach ...

i nabieraj sił przed rozpoczynajacym sie semestrem

pozdrówka

:wink:

• 2 weeks później...

Życzę szybkiego rozwiązania problemu cieplnego. Myślę, że to nic poważnego i serwisant sobie raz -dwa poradzi.

Ale już blisko do zawitania najmłodszego członka rodziny! Pewnie liczycie każdy dzień... :D

Pokaż ten ogród, bardzo jestem ciekawa co tam wyczarowałaś!

Bo to nie jest takie proste (w przypadku mojego łącza :-? ).

Ale już są wsystkie tsy. I na tym się moja cierpliwośc dzisiaj skończyła.

Pozdrowienia :D

Widzę wszystkie 3 :D

pozdrówki... 8)

no i komentarz: fotki super !!

mozaika i gres podobają nam się, świetny efekt :p

te ruchry przy kominku to DGP?

zielonkawy kolor daje wiele do myślenia.... trza ruszyć wyobraźnią :wink:

Ładnie, tylko szkoda, że te zdjęcia są odwrócone. A nie macie Adobe Photoshop? Tam tak ładnie się zdjęcia porządkuje i przekręca tak jak chcesz...I nie jest to wcale skomplikowane. (Bo inaczej ja bym nie umiała tego zrobić, bo jestem zielona jeżeli chodzi o komputery.) :wink:

Facio, tak te rury przy kominku to dgp. W październiku ma być podłączenie kominka. Kiedy obudowa, nie wiem.

A jeśli chodzi o kolory, to faktycznie ten wściekły róż był bardziej jednoznaczy. Ekipa jak go zobaczyła, to spytała czy jesteśmy już tak zdesperowani, wykończeni finansowo, że mamy zamiar założyć jakąś działalność dodatkową. :lol:

Zeljka, jak budowa nie nie dobry komputer niestety :( Mój sprzęt ma już niemal 7 lat, a i tak trzyma się dzielnie :D (bo przemawiam doń czule codziennie :wink: ). W październiku zamierzamy kupić nowy sprzęt na raty. Wtedy mam nadzieję będzie lepiej :D

A teraz lecę wkleić jeszcze kilka zdjęć (w tym także takich poprzekręcanych..).

Lejecie miód na serce me :D :D

Zeljko, widoki mamy ZA-RĄ-BIS-TE :D (tak objektywnie rzecz biorąc :wink: ). To jest niesamowite, tak sobie patrzeć rano jak mgła przechodzi ze Śnieżki, na Równię itd. Szkoda, że nie mam talentu literackiego, bo bym to lepiej wtedy ujęła. :wink:

Inżynierze drogi, ogrzewanie działa, tylko -jak pisałam - często spada ciśnienie na piecu i wtedy trzeba kręcić tam jakimiś zaworami, czego ja po prostu nienawidzę :-? Zaraz mam wizje wybuchu, awarii itp :roll: Kobiety... ( :oops: :wink: :D - mam zdrowy samokrytyczny stosunek do samej siebie :D ).

Andrzejko, zdjęcie zrobiłam pewnego poranka, zmuszona do wstania przed pogańską godziną 7 ( :roll: wiem, wiem, strasznie to brzmi, ale ciężko się przestawić po wakacjach). A nazwałam owo zjawisko "cudem ogrodowym" bo Radek zapytał czy w naszym ogrodzie było ... objawienie :roll: :o :D

Przyznam szczerze, że gdy pierwszy raz zobaczyłam te nasze szyby , to spanikowałam "Mostki termiczne mamy!!". Ale postanowiłam podejść do sprawy na zimno - poobserwowałam okna przez kolejne poranki, porównałam z ilością rosy na trawie i wyszło mi, że właśnie zjawisko owo ma miejsce jeno jak jest tak wilgotno. Są też "normalne" poranki.

Pozdrowienia

Aga