Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, witajcie po baaaardzo długiej przerwie. :D

Przyznam, że gdy dzisiaj przeczytałam Wasze życzenia swiąteczne strasznie się wzruszyłam, że o nas pamiętaliście. Ja/my życzyliśmy Wam także spokojnych, rodzinnym świąt, ino w myślach.

Za to jutro będę mogła już w dzienniku wpisać wszystkim życzenia noworoczne. :D

Czas reanimować troszkę nasz dziennik, choć przyznam się, że zastanawiałam się nad zamknieciem go. Z różnych powodów.

Ostateczenie jednak podjęłam decyzję o jeno małym przymknięciu. Jeśli wszystko będzie gut (i jeśli uda mi się odnaleźć w przepastnych czeluściach tegoż forum mój dziennik :wink: ), to będę dalej opisywała nasze mozolne zmagania z materią budowlaną. :D

A narazie do jutra. :D

Aga, wiesz jak to jest. Pamiętam jak sama niedawno cieszyłam się z Twojego stołu i myślałam, że i my niedługo zasiądziemy do własnego. To niesamowite, ale jak się siedzi przy takim stole (no takim, czyli jakim? No normalnym :D - po latach jedzenia w bloku przy ławie :D) no więc jak się już zasiądzie do takiego stołu, to włączenie choćby telewizora jest grzechem. To niesamowite. Ale odkąd pojawił się w naszym domu stół telewizor gra o połowę krócej. :o Chcemy na to pudło kupić taką zamykaną szafkę - wypatrzyliśmy już sobie ją w Ikei, wtedy już będzie w ogóle zupełnie inaczej. :D

Aga - ja mam kawałek kominka z piaskowca - części najbliżej paleniska są jednak z innego materiału - z trawertynu - z tego właśnie powodu żeby piaskowiec się za szybko nie pobrudził. Obudowę mamy od maja 2005 - na razie nie widzę żadnych zmian w piaskowcu....ale to dopiero parę miesięcy ;-)...zdjęcie powinno być u mnie w dzienniku.

pozdrawiam

Ja z kominkiem też zaryzykowałam i obłożyłam go "barankiem" choć ponoć też się brudzi niemiłosiernie bo jest hropaty, ale od czego jest szczoteczka od odkurzacza...zobaczymy z czasem póki co mi się podoba... :oops:

A z piaskowca mam kolumienki przy belce, i łuczki... po 3 miesiacach ciągłego palenia zmian nie zauważono!

Zima jest fajna. Razem z moja ulicznicą robimy sobie małę spacerki przed dom. Żona nic na to nie mówi bo to w końcu ja dbam o temperaturę. Utrzymuję między 20-22 stopnie a i tak niekiedy słyszę, że jest jej zimno. Ale my z ulicznicą nie marudzimy, nawet w najzimniejsze dni wracaliśmy do domu zgrzani. Nie ma co - dobraliśmy się idealnie.

Pozdrawiam i życzę śnieżnej zimy ale poza podjazdem, drogami dojazdowymi i chodnikami przed domem (o ile to możliwe) :D

Rafałku drogi - to rozumiem. Ty z ulicznicą (postępowa jestem, a co :wink: ), ale ja?? Ja z ulicznicą?? :o Piknie, męża nie ma, ino ulicznica mi się ostała. :wink: :D

Nie ważna płeć - ważne jest uczucie - tylko uważajcie by nie dosięgnął was jakiś moherowy beret :lol: np. taki jak tu: http://www.moheroweberety.net/go/pl/

Pozdrawiam