Funia 03.01.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Fajnie mieć swój własny swiateczny stól i fajnie legalnie mieszkać w swoim domku. Oj zazdraszczam , noworocznie zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Agnes - gratuuuuuuuuuuuuuuuulacje A Radka bardzo nie besztaj bo on tam mrugał sobie tym oczkiem tak długo aż załatwił Wam dobiór. Lepiej go może pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Agnes gratulacje !!!! to teraz możecie już spokojnie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 GRATULKI ! jeden papierek a jak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Aga ogromne gratulki Coraz piękniej u Was Z tego co wiem to oprócz mrugania w urzędzie nic nie było, chyba że panowie trzymają męską sztamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Agnieszko, gratulacje i za papierek i za najważniejszy mebel w domu, że o kominku nie wspomnę. Cieszę się z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.01.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Gratulacje No, no i Panowie mają swoje sposoby na szybkie załatwienie sprawy Zestaw stołowy piękny Szczególnie nogi stołowe pięknie toczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 03.01.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Aga: w którym pomieszczeniu na piętrze Wam wychodzą rury od kominka ? Masz moze zdjecie jak sobie je pochowaliście na górze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 A dziękuję , dziękuję Wiele mądrego już nie napiszę, bo opijamy Tym bardziej, że mój mężuś o 4 rano jedzie już - jak to on poetycko nazywa miejsce swego zesłania - do Śmierdzielewa Joanko droga, na ile mi kondycyja pozwala spróbuję opisać - rury wychodzą w łązience na górze, obok komina. Panowie zrobili na nie wnękę, tzn owej wnęki nie widać, bo znajduje się ona obok komina i po prostu komin ów (ileż anafor w tej wypowiedzi ) w pokoju na górze jest szerszy niż w projekcie. Rozumiesz? A dlatego taki zabiego, żeby primo: było ładniej, secundo: rur są trzy jak zauważyłaś. Jedna rozgałęzia się na dwa pokoje nad salonem, jedna na dwa pokoje nad garażem a jedna idzie sobie do górnej łazienki. A rury idą sobie właśnie obok komina, na górę, i na jętkach są położone i tam się rozgałęziają. Nawiewy są u góry, tzn na suficie. Zdjęcia chyba nie mamy. Spróbuję przejrzeć nasze archiwum X, może coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 04.01.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Agnes gratulki z okazji odbioru domu i legalnego zamieszkania, bardzo ci zazdroszczę a tak na marginesie ten kominek Wasz ma rozporwadzenie kanałów nawiewnych po pokojach ?????? bo temperaturka w domku przy paleniu tylko kominkiem imponująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.01.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Dziękuję zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.01.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 a tak na marginesie ten kominek Wasz ma rozporwadzenie kanałów nawiewnych po pokojach ?????? Tak tak. Jak widać na zdjęciu 1 rura idzie na saloon na dole. Trzy idą do góry, pierwsza z nich rozgałęzia się na dwa pokoje, druga na kolejna dwa a trzecie samiutka do łazienki - żeby tam cieplej było. Sterownik ogrzewania z termometrem jest przy samym wejściu do domu. Wydaje się mi, że podaje z tego powodu temperaturę niższą o ok 1 stopień niż ta która jest na górze czy w saloonie, bo jak na sterowniku jest 21,5 st to ja wymiękam totalnie, choć ciepełko lubię. Ogrzewanie gazowe ustawione jest na 21 st, dziś rano w ogóle się nie włączyło, a jak wstałam o 8 ( ) na dworze było -5 st. Ciepło z kominka jest REWELACYJNE, zupełnie inne niż z grzejników. Inaczej odczuwa się ciepło w domu nagrzanym grzejnikami do 21 st a inaczej kominkiem. Lecę dalej dopełniać formalności przeniesienowe Już się wymeldowałam z Jeleniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 05.01.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witaj Agnes, Podczytuję sobie po cichutku Twój dziennik i cieszę się, że znowu zaczęłaś pisać. Szkoda byłoby gdyby taka "kopalnia wiedzy" (mam na myśli dziennik) zniknęła z forum. Zwłaszcza, że mam zamiar (w przyszłosci ) i oczywiście jeśli pozwolisz, korzystać z Waszych doświadczeń. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, miłego wykańczania (domu oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.01.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Aga widzę że poważne decyzje macie za sobą Trzymam mocno kciukasy żeby wszystko poszło zgodnie z planem Musze pwiedzieć że lampa ogląda z zewnątrz wygląda bardzo ładnie Widać z zewnątrz że domek nabrał wyglądu i klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 16.01.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ojeku Agnes ile planów, aż mi dech zaparło ale jakie fajne macie te plany nowy dom ( to już zrobione ) , nowe autko, członek rodziny, tylko pomarzyć. Życzę ci wytrwania w tych postanowieniach, czekam na rozwój wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 16.01.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Agnes serce się raduje jak to czytam... Zamieszkałyśmy legalnie prawie w jednakowym terminie... Nie planuję jednak powiększania rodziny ani wymiany wozu...ale też nie zamierzam zmarnować tego sezonu budowlanego...na ile oczywiście mi kasy wystarczy...na nowy kredyt nie mam perspektyw... Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Aga, czyżbyście przejeżdżali koło nas i nie zajrzeli???? Tłumaczyć mi się tu, ale już! Dziewczyny - co do tych planów, to jest ich wiele więcej. Oby wszystko się powiodło. To będzie baaaaaaaardzo pracowity rok. Agacka, co do kredytu, to mam nadzieję, że wszystko pójdzie gut. Ja mam umowę na uczelni pykaną na rok, dwa lata i niestety ta kończy mi się 30.09. Banki nie lubią takich sytuacji. Z drugiej strony wkład w budowę jest już tak duży, że mam nadzieję, że nie będą robić probemu z powodu 20 tys. Jeśli tak, pójdziemy gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.01.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Agnes, gratuluję tak wspaniałego początku roku! Życzę Wam, żeby te wspaniałe plany się spełniły jak najszybciej. Bardzo fajnie to sobie wszystko wykombinowaliście. Poproszę więcej zdjęć domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witaj Jagna. Obiecuję w weekend trochę zdjęć z dreszczykiem, czyli... o tym jak nam ściany pękają.. Takie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.01.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Oooo, to tym bardziej poproszę. Zobaczę czy pękają tak jak u nas, czy trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts