Agacka1719499039 09.02.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 biegusiem, biegusiem, a jak się nie da to Cię przemycimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Agacka - myślimy o tym samym i to w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.02.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Agacka - myślimy o tym samym i to w tym samym czasie no w końcu bycie rodziną zobowiązuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.02.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 no dziewczyny.....nie trzeba będzie mnie przemycać ...jestem już na liście głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Agacka - Ivo - jak to zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.02.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ivo - jak to zrobiłaś sama nie wiem napisałam na podany adres, że chciałabym sie dopisac na liste rezerwową......i zaraz dostałam maila zwrotnego od A. Paplińskiego że jestem już na liście głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.02.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Poprostu ma względy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.02.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Poprostu ma względy na to wygląda...tylko nie wiem za co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.02.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Poprostu ma względy na to wygląda...tylko nie wiem za co?? Jak to za co ??? Za zasługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.02.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ivo, podpisuję się pod tym, co napisała Aga Agacka - szfka jest z Ikei, ino stół nie. Strasznie Wam dziewczyny zazdroszczę tego zjazdu, ja ciągle mam nadzieję, że może w przyszłym roku się uda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.02.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ivo, podpisuję się pod tym, co napisała Aga jakie zasługi ? chyba za pisanie o głupotkach na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.02.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ivo, podpisuję się pod tym, co napisała Aga jakie zasługi ? chyba za pisanie o głupotkach na forum A tam zaraz głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.02.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 jakie zasługi ? chyba za pisanie o głupotkach na forum Ot, ucieleśnienie skromności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Szfka piekna, a co do pekniec, to bardzo przykro , ze tak sie stalo. A czy wiecie juz dlaczego sciana popekala, bo plytki to juz wiem dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 11.02.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 U mnie też są pęknięcia ale nie takie duże. Właśnie nie wiem czy to tylko tynk, czy mam się bać i pęka ściana Tutaj chyba właśnie wychodzi budowa w jeden sezon. Żeby ukryć-zamaskowć takie cuś między płytkami a parkietem trzeba kupić listwę. Są różne rodzaje. Na pewno coś wybierzesz. Aga wniosek o zwrot Vatu można złożyć bez tej ceny za poprzedni kwartał. Urząd sam określi i Was powiadomi a czas złożenia będzie płynął. Wiesz, że mają pół roku na zwrot? Ja chcę złożyć teraz (i tak się strasznie grzebię), żeby jeszcze coś w tym roku zrobić za tą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.02.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ja mam nadzieję, że jeśli zbuduję w tym roku stan surowy zamknięty, a w przyszłym będę powoli wykańczać,tak by wprowadzić się na Boże Narodzenie, to uniknę takich pęknięć? Jak myśłicie? A z tą zamykaną szafką telewizyjną to fajny pomysł. Piszecie o zwrocie Vat, stąd jeszcze jedno moje pytanko: Czy ja też będę mogła odliczyć tą 15%- tową różnicę, jeśli zacznę budowę w tym roku, czy to już "musztarda po obiedzie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Agnes, ciężka ta 9-metrowa ura od odkurzacza centralnego? W tym tygodniu mąż rozprowadzał instalację a teraz ja się zastanawiam czy będzie wygodnie latać z taką trąbą po trzech kondygnacjach? Czy może lżejszy zwykły zakurzacz? Napisz jak się takim cudem odkurza.Tabaluga te odliczenia obowiązywały do końca 2005 r. jako ulga remontowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.02.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Piszecie o zwrocie Vat, stąd jeszcze jedno moje pytanko: Czy ja też będę mogła odliczyć tą 15%- tową różnicę, jeśli zacznę budowę w tym roku, czy to już "musztarda po obiedzie"? O zwrot można się ubiegać do końca 2007 więc spokojnie zdążysz ale jeżeli korzystasz z ulgi budowlanej to ten zwrot będzie mniejszy niż 15 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 12.02.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Tynki: ponieważ nie mamy domu otynkowane od zew wiemy, że to jeno tynk popękał, nie bloczki (chwała Bogu). Nasza kb i mistrz nas usokajali jak się to zaczęło, że to norma, że pooglądamy postępy w pękaniu na wiosnę. Narazie to co popękało "stoi", pęknięcia nie posuwają się dalej i powstały jeszcze jesienią. Kilka razy w nocy sły szałam takie trudne do opisania odgłosy dochodzące od strony dachy - to więźba sobie też pracuje, o czym także byliśmy uprzedzani. Mamy znajomych mieszczających 4 sezon w domu, u nich też już czas na generalny remont. Tak więc podchodzimy do tego co mamy teraz spokojnie. Gorzej by było, gdyby nagle zaczęło się powiększac. Tabaluga, u nas stan surowy też zimował. Ktoś kiedyś na formu napisał, że dom siada przez 15 lat. Patrząc na to, co się dzieje w domu tych naszych znajomych iwerzę w to. Nie sądze żebyś tego uniknęła... A z Vatem to jak już Magi napisała. Zeljika, płytki dzięki dylatacji nie pękają ino ta dylatacja mnie strasznie razi. NIe wiem jak to zamaskować, żeby było ładnie. Anka, faktycznie reklamy mówią : kobietko droga, kupisz odkurzacz centralny i będzie Ci ja w raju - nie trzeba nosić odkurzacza" ale trzeba przenieść rurę Która waży. NIe jest źle. Trzeba tylko opracować sobie strategię odkurzania: udajemy się w najdalszy koniec pomieszczenia i odkurzamy w kierunku gniazda. Najlepiej żeby wąż wisiał zwinięty w 3-4 zwoje, wtedy nie jest taki pokręcony na podłodze. Ale największą zaletą jest siła ssąca. Dziś powyciągał mi kurz z takich zakamarków z których w życiu normalny odkurzać nie był w stanie nawet poruszyć. Dla nas przy alergii NAtki to błogosławieństwo! No i brak tego "wydechu" w domu. Generalnie jesteśmy zadowoleni. No i schody - przy normalnym odkurzaczu ja się poddawałam , ino Radek je odkurzał. Teraz to bajka Generalnie: super sprawa Magi, dzięki za podpowiedź o tym wskaźniku,. Jutro Radek jedzie do biura, to pogada z babeczką na ten temat. Napisze co nam powiedziałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.02.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 AgnesK- a masz pokrowiec na swoją rurę? Jeśli nie masz to polecam ( my dostaliśmy jako bonus do jednostki) cała rura jest opatulona miękkim ,pikowanym ubrankiem ,lekko sunie po podłodze i co najważniejsze nie obija ścian ,narożników i mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts