tomek1950 15.02.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Aga My po sopie więc przyjedziemy na taniec A kto będzie przy rurce? Od kaloryfera oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.02.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Aga My po sopie więc przyjedziemy na taniec A kto będzie przy rurce? Od kaloryfera oczywiście Opowiem po niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.02.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zazdroszczę Wam, że tam będziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.02.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Zazdroszczę Wam, że tam będziecie Nie smuć się Tomku może kiedyś zawitasz w nasze strony ( z tego co pamiętam to obiecywałeś ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.02.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witam, a kto ma ospę? Glizdeczka (jessu, jaka ona do Ciebie podobna!) czy Wy? Takie wiatry od Śnieżki, że aż ospę wietrzną przywiały?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.02.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Zazdroszczę Wam, że tam będziecie Nie smuć się Tomku może kiedyś zawitasz w nasze strony ( z tego co pamiętam to obiecywałeś ). Obiecywałem i słowa dotrzymam. Komturowe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 17.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Tomku, teraz to już przy świadkach słowo się rzekło Maggie, ospę ma glizdeczka, ja już po, Radek też (on miał ospę dwa razy, podobnie jak różyczkę.. ewenement jakiś..). Zeljika, wątek w dzile "Wnętrza" założyłam. Narazie bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.02.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Ja też stoję przed wyborem koloru elewacji. Zawsze myślałam, żę będzie żółtawy albo kawa zmlekiem ale ten zielony ... ech śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.02.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Prawda, że ma coś w sobie? Sama nie wiem już kurcze... Tych piaskowych i żółtawych jest bardzo dużo a taki zgniło-zielony to jest jednak coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.02.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Podoba mi się jeszcze czekolada tylko jak to będzie się prezentować i czy nie będzie się wszystko zlewać z moim brązowym dachem. I czy nie będę za bardzo odstawać od otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.02.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Wydaje mi się, że może być za dużo brązu - połowa domu bedzie w brązowej oblicówce, dlatego dół chciałąbym zrobić w czymś innym. A dom jest dość mocno wyciągnięty w górę, dach mam mały spadek, więc trzeba zrobić coś, co poprawi optycznie jego proporcje. Narazie taki nieotynkowany wygląda jak budynek geesowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.02.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Zastanawiam się, czy taki soczysty żabio-zielony nie będzie za ciemny do drewnianych i klinkierowych elementów? Budynek ma dość prostą bryłę, więc obawiam się, czy nie będzie wyglądał trochę ponuro. W takim podobnym kolorku domek ma jolly, więc dla porównania: http://212.244.189.200/pics/jolly/261005/11730030m.jpg Mnie tam się elewacje beżowo-piaskowe zdecydowanie bardziej podobają. Chociaż ostatnio widziałam połączenie jasno-miętowego tynku i piaskowego klinkieru i wyglądało to naprawdę ładnie. Kominki bardzo przyjemne . Zdrówka dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.02.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Byłam taniec na rurze widziałam Nawet sobie poodkurzliśmy Super super domek nabiera atmosferki a jak w nim cieplutko Aga, Radek dzieki i czekamy na rewanż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Maggie, serdecznie dziękuję za to zdjęcie. Przekonało mnie do.. piaskowego. Faktycznie ta zieleń przy bązowym dachu nadto przyciemnia dom. A jeśli chodzi o zdrówko, to glizdeczka już jutro idzie do przedszkola 6 dni i po ospie Zdusiłyśmy gadzinę w zarodku, zanim zdołała się dobrze rozhulać Aga, dzięki serdeczne za miłe słowa. Oj, był bój o rurę Obiecuję, że jaknaszybciej postaram się zebrać rodzinkę do odwiedzin u Was. Może przy okazji mistrza wyrwę na poważną rozmowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 21.02.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Aga czy możesz napisać na jaki piec gazowy się zdecydowaliście i ile kosztowała Was instalacja c.o. Czy robiliście podłogówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.02.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witaj Joannko Nie mamy podłogówki, mamy piec ariston z otwart ą komorą spalania, co pociąga za sobą konieczność wykonania dopływu powietrza z zew. To rozwiązanie zdecydowanie odradzam. W mrozy tej zimy, jak już pisałam, zatykałam dopływ pow. bo po podłodze ciągnęło zimno nie do wytrzymania. Wybierzcie lepiej więc piec z zamkniętą komorą. Trudno mi powiedzieć ile kosztowało samo c.o. ponieważ firma od razu robiła nam rozprowadzenie wody. Za całość zapłaciliśmy ok 21.000, (rury i zawory Herz, grzejniki Brugmann). C.O. włączało się nam tylko rano przy największych mrozach, poza tym dom jest w 80% ogrzewany kominkiem (jak Radek jest na wyjeździe, nie sposób utrzymać ognia cały czas w kominku, bo nie ma mnie długo w domu). A jak u Was prace? Jakie plany na ten rok? Pozdrowienia serdeczne Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Aga, a jak masz rozwiązany problem rozprowadzenia rur od kominkowego? W wylewce, czy pod sufitami, a może jeszcze inaczej? Czy masz DGP grawitacyjne, czy turbinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.02.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Maggie, dgp jest grawitacyjne, mimo, że długość przewodów wskazywałaby na konieczność zastosowania turbiny. Niepotrzebnie! Ciepełko pięknie rozchodzi się po domu. Znajomi, których rodzice mają turbinę twierdzą, że słyszalny jest wyrażny szum, często dokuczliwy. Rury idą do góry (na którymś zdjęciu w dzienniku widać to) a następnie rozprowadzane są na jętkach i schodzą w dół do pokoi, ich wylot jak najbliżej okna. Do góry idą trzy rury A, B, C (jeśli podzielisz sobie już rury, tak jak Twój projekt tego wymaga, to zwróć uwagę, żeby przewody były w miarę równe) rura A idzie w rawo, rura B w lewo (staram się opisowo w miarę ), po ok metrze obie rozgałęziają się na dwa ramionka tak żeby był nawiew do wszystkich 4 pokoi na górze. Rura C idzie samotnie do łazienki. Tam ma być cieplutko, dlatego ona się nie rozgałęzia. I faktycznie najcieplej jest z tej rury właśnie. Wiem co się pisze na forum o ujściach dgp w łazienkach. Mają chyba tylu samo zwolenników, co przeciwnikó. My należymy do tych pierwszych. Doprowadzenie powietrza do kominka idzie w wylewce. Kiedy ruszacie z budową? Pozdrowieni serdeczne Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 21.02.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam Aga, a jaki najdłuższy odcinek tej rury masz i jaka średnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.02.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Geguś, to już jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts