joanka77 22.02.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 My jesteśmy własnie na tym samym etapie w którym Wy byliście dokładnie rok temu, tyle że nasze mieszkanie jeszcze nie sprzedane Mamy stan surowy otwarty a plany bardzo szerokie i w zależności od poziomu optymizmu planujemy: plan A - instalacje elektryczną, wodną i tynki wew. a reszta w kolejnym roku lub plan B - sprzedajemy mieszkanie i kończymy budowę w tym roku. Dlatego właśnie przegladam jeszcze raz wątki z Twoim dziennkiem, OriNoko i nasz D07. Próbuję się zorientować ile nam potrzeba pieniędzy i czasu, żeby się wprowadzić do w miarę wykończonego parteru. Pozdrawiam równie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.02.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 no to mamy rocznicę!Gratulacje!http://www.mitchellandson.com/catalog/images/black-champagne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.02.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dzięki Aga Kurcze, kiedy ten czas zleciał? Joanko, my się wprowadziliśmy na poziomie wydatkó zbliżających się do 180 tys, ale Docent w tej cenie miał już chałupę wykończoną - u nas dużo kasy poszło na robociznę, u Was tych kosztów nie będzie. Ja bym sprzedawała chałupkę i wprowadzała się do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Czemu to zawsze u innych jest taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 22.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam Magi Fajny ten Twój buldiaszek . Mój też tak pysk kładzie, tyle że jescze nie na kominku, bo jeszcze nie mam . Agnes uchyl rąbka tajemnicy z tymi rurkami od dgp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.02.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Aga, dzięki za informacje i gratuluję przeprowadzkowej rocznicy . Zaraz pogrzebię w Twoim dzienniku. Mam jeszcze jedno naiwne pytanie: dlaczego wyloty rur zaplanowałaś jak najbliżej okna? Sądziłam, że raczej jak najniżej, przy podłodze... U mnie na razie robi się mapa i projekt, a raczej jeszcze jego koncepcja programowa. Ruszamy po wakacjach - to wariant optymistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 23.02.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wszystkiego najlepszego z okazji ROCZNICY!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam,nata- prawie właścicielka projektu d07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.02.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Geguś, lecę po miarkę i mierzę Uff....już jestem Mierząc po wew. krawedzi ok 13 cm. Pamiętam że poszliśmy z radkiem do sklepu, powiedzieliśmy że chcemy rury do dgp ocieplane i pan nam dał nie pytając o średnicę. Może jest to więc jakiś rozmiar standardowy? Najdłuższy pozomy odcinek ma ok. 8-9 m. (do naszej sypialni i mojego gabinetu). Magi, mi też tak zawsze się zdaje Maggie, wylot rur dgp powinien być, ze względu na wentylację , jak najbliżej okna - ale patrząc po odległości "po suficie". My mamy wyloty na suficie (może uda mi się zrobić zdjęcie), bo inaczej się nie dało. Trzymam kciuki za rozpoczecie robót Nata, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.02.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Szczerze mówiąc, to mnie również by interesował temat rozprowadzenia dgp, wiec jeśli byś na ten temat popełniła większy elaborat, to myślę, że wielu by skożystało z Twojego, jak najbardziej praktycznego dziennika :D Jakby tak więcej zdjęc, w jednym miejscu .... pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.02.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Agnes podpisuję się pod tym co napisał Maksiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.02.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ok, jutro, przy wsparciu moralnym i merytorycznym zjeżdżającego na weekend mężusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 23.02.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam Ha, to u mnie z tymi rurami też coś koło tego wyjdzie, tyle że ja mam 5 pomieszczeń na górze do obskoczenia. Ale co tam, damy radę . Agnes http://sloneczko358.w.interia.pl/g035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Sz. 23.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam, ja tak trochę nie w temat... Więc po 1. (teraz trochę pokadzę ) Twój Dziennik, Agnes, jest super - od baaaardzo długiego czasu siedzi sobie grzecznie w moich ulubionych i co chwila następuje kontrola kolejnych wpisów (krótko mówiąc,Kochana, nie ma co się ociągać bo gmin czeka! ). Własny domek marzył nam się od dawna ale to Twój Dziennik stał się przyczyną poruszenia w tej kwestii. I po 2. Ja do Twojego Mistrza zaufanie też mam, a jakże! I malutkie pytanko:czy ON aby gdzieś w okolicach Elbląga nie ma jakiegoś (NAJLEPIEJ!) brata-bliźniaka???Bo też byśmy chcieli mieć TAAAAAAKIEGO Mistrza. Pozdrawiam cieplutko! B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 26.02.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Geguś, B.Sz.. Dzięki. Niestety mój sprzęt nie chce ze mną współpracować.. Proszę więc o jeszcze chwilkę cierpliwości - zdjęcia do opowiastki o dgp już zrobione, ale komputer "nie widzi" pen driva Może jutro skończy strajk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.02.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Może ten Twój komputer to prawomyślny jest i w niedzielę nie chce pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 26.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam Może jutro skończy strajk? Daj mu podwyżkę bajtów do przemielenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam http://sloneczko358.w.interia.pl/6a9673sokj9o5ofim.jpg Pozwoliłem sobie wkleić Twoje zdjęcie Agnes i je obrócić . Dzięki za opis. Napewno się przyda. A czy masz może te rury wyprowadzone gdzieś pod okna połaciowe? Mam dwa pokoje tylko z takimi oknami i odległość tych kratek od okien będzie tak ok. 1m. Czy to ma prawo dobrze zadziałać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.03.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Agnes kochana szczerze zazdraszczam mieszkania i to na dodatek legalnego Ja ostatnio próbowałam załatwić odbiór częściowy, tylko po to, zeby się zameldować (całkowitego nie chcę, bo mnie jeszcze ulga vatowska kusi ), bo teraz czeka nas caławymiana dokumentów, i już wszystko chcieliśmy na nowy adres, ale jak zobaczyłam jaka papierologia nas czeka to odpuściłam. Glizdeczka piękna Jak wnoszę na zdjęciach ślady ospy , jak ją przeszła ? co do elewacji - ja stawiam na piaskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.03.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Geguś, dzięki Jak Ty to zrobiłeś Znowu czuję się jak...blondynka Jeśli chodzi o odległość kratek od okien, to jak czytałam i jak mówiła nam mistrz też ważne jest aby były one możliwie na przeciw wejścia do pokoju (czy też najdalej od wejścia) i blisko okna. U nas okna sa akurat naprzeciw wejśc do pokoi, więc nie było problemu z rozmieszczeniem kratek. A jak u Ciebie Geguś mają się odległości drzwi do pokoju i okna w stosunku do nich? Funiu, też zrobilibyśmy cząściowy odbiór, ale już mieszkaliśmy tu ponad pół roku bez meldunku, zameldowani na starym mieszkaniu (ludzie którzy od nas je kupili nawet nie wiedzą jakie szczęście mieli, że trafili na uczciwców (my ) że sie sami dobrowoli wymeldowaliśmy, bo przeciez mogł się tego zrobić niezły bigos), uciążliwe stawały się sprawy urzędowo-papierkowo-korespondencyjne No trudno, przez to nie wszystko odliczymy.. Glizdeczka przeszła ospę śpiewająco - 7 dnia była z powrotem w przedszkolu To dzięki szybkiej reakcji mamy ( ) i dobrze dobranym lekom Jeśli chodzi o elewację to i na piaskowy my stawiamy zgodnie już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 07.03.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam Jak Ty to zrobiłeś Zapisałem Twoje zdjęcie na moim kompie, przekręciłem programem od skanera, zapisałem w moim albumie i zapodałem linka . Jeśli chodzi o odległość kratek od okien, to jak czytałam i jak mówiła nam A jak u Ciebie Geguś mają się odległości drzwi do pokoju i okna w stosunku do nich? A różnie. Mam tak, że dwa okna połaciowe są symetrycznie rozmieszczone względem szerokości pomieszczenia, a wejście jest z boku. Ale w tym przypadku dam chyba jeden nawiew między oknami. W łazience na górze mam połać i w ścianie szczytowej i tu nie wiem do którego okna doprowadzić nawiew. Reszta pomieszczeń jak u Ciebie. Na dole nie robię nawiewu, bo salon mam otwarty z kuchnią i zostaje jeden pokój, ale tam dam tylko normalny grzejnik i starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts