Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agses, życzę Wam miłych, spokojnych świąt w nowym domu. Niech halny, wirusy i wszelkie zło omija ten dom.

Aguś ! Pewnie to wiesz, ale wolę napisać: migiem to drewno rżnąć i rąbać , bo jak przeschnie to można osiwieć przy robocie.

Nasze pierwsze drewno rąbalismy w miarę potrzeb- straszne doświadczenie. Zeszłoroczną dostawę połupaliśmy zaraz i zimą nie dochodziło do gorszących scen i słów z nami w rolach głównych ;) :oops: Pozdrawiam was słonecznie, wiosennie i gratuluję pierwszych kroków na ogrodniczej drodze. E

Serdecznie, baaaardzo serdecznie dziękuję Wam wszystkim za pamięć i życzenia świąteczne.

Przez jakiś czas nie mieliśmy sieci stąd moje milczenie. Dzisiaj ma już przyjechać pan internetowiec z umową, bo wreszcie sieć ma działać bez zarzutu - porobili coś-tam-coś-tam i działa :D

Ewa, Radek drewno rąbie. I to jak. Jedna siekiera starcza na srednio 9 m, potem się rozpada :o W pierwszej złamał...hm...tę metalową część którą się rąbie, kupił następną - nie do zajechania podobno. Otwór, w którym tkwiła częśc drewniana (rączka?? :o :oops: :-? ) z owalnego zrobił się okrągły i... siekiera nie do użytku... Pozostaje nam ino Fiskars. Jeśli i tę Radek rozwali, to zacznę bać się własnego męża :wink:

Jutro mamy umówionego kupca na passata we Wrocku, jeśli passat pójdzie, to Radek od razu na Bielanach kupi fiskarsa :D

A dzisiaj zasadziłam jakieś chabazie (habazie?? :o ) znowu - nie wiem czy wyrosną, ale chcemy mieć z Natką troszkę zieleni wokół nas. Natula ma zapalenie ucha połączone z kolejnym atakiem alergii :-?. Od wczoraj znowu musiałyśmy wskoczyć na leki. Ze względu na nią i Radka (też alergik) kupiliśmy już na trawnik trawę na boiska sportowe. Nie wiem co nam tutaj wyrośnie, zobaczymy. Ten rok to ino eksperymenty ogrodowe będą.

Ale cudna ta lampa twoja, jak to mówią z duszą :wink:

Ja uważam, ze jak cos nas ciągnie tak bardzo do przedmiotów to trzeba kupowc, bo moze to one nas wybierają a nie my je :roll: :roll:

Naplątałam chyba :roll: :roll: :roll: ale tak myślę sobie i pisze sobie co myślę sobie o tej lampie twojej :roll: :wink:

Bardzo ładna jest i ogólnie u was coraz piękniej jest :p

Zdrówka życze 8)

Bardzo się cieszę, ze się Wam podoba, my też jesteśmy nią zachwyceni. :D

Jak w czwartek zadzwoniłam do RAdka i powiedziałam mu (z pewną taką nieśmiałością :wink: ), że wypatrzyłam u Holendrów lampę, reakcja męża mego była następująca: "A stać nas na to teraz?", na co ja strwierdziłam filozoficznie "Zobaczymy". Ale znam Radka, wiedziałam że i jemu się spodoba. :D Wczoraj obchodził ją ze wszystkich stron i w pewnym momencie powiedział mi:

"To był drugi najlepszy wybór w twoim życiu"

"A jaki był ten pierwszy?"

"Ja" :D :D

A ze zdrówkiem lepiej :D

Zeljiko, sklep jest w Cieplicach, przyjeżdżaj, nocleg masz :D :D