Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

Agnes - to ty budujesz w Kowarach? :o :o :o :o :o :o

gdzieś mi to umknęło :oops: :oops: :oops:

toś Ty moja krajanka jesteś całą gębą :lol: :lol: :lol: nawet trochę bardziej niż AgaJG :wink:

dzięki za namiar na sklepik :D ...... całodobowy? nieźle :D

pozdrawiam

:lol: :lol: :lol:

no naprawdę :lol: :lol: :lol: z Karpnik to rzut beretem :wink: :wink:

Wiem wiem w końcu ja jestem tutejsza i wiem gdzie są Karpniki znam nawet bardzo dobrze Sokolik i inne pagórki w okolicy :)

ja tęsknie bardzo za "moimi" górkami :cry: ....tu gdzie mieszkamy teraz trochę mi płasko :wink:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnes to rzeczywiście niewiele za tak wiele !!!! Qrcze, dopiero po tych godzinach otwarcia zorientowałam się, że to sklep z unikatami, czyli producenta nie znajdę :cry: :cry: A już bym ściągała :oops: :oops: Powiedz, że takie cudeńka na codzień tam wiszą, a zorganizuję wycieczkę w te Wasze rejony, jak tylko pozwolenie na przemieszczanie się dostanę :roll: :roll: Nie dość, że okolica cudna, to jeszcze takie cudeńka po sklepach się chowają...

Agusia, jak już w te strony uderzę, a nie wyrzucisz z trzaskiem i Abisiowi wytłumaczysz, że takich kosteczek na pewno nie lubi :roll: :roll: , to "najadę" Cię i na kawusię wproszę musowo!!!

Abiś takich kosteczek nie jada za to pieknie żebrze o głaskanie ( jak ktoś tego nielubi zostaje odesłąny na miejsce a jak mu straszna palma odbija niestety wędruje do garażu, więc bez obaw ), więc jak tylko będziesz w okolicy wpraszaj się ile chcesz :)

• 3 weeks później...
Agnes lampy super, "płot" z bali powala, trzymam kciuki. :D

O Jezu, Jezu, Jezu - walę się w klatę, łubudubu - zapomniałam o zdjęciach :oops: Ale to wszystko przez:

1. moje dziecię, które festyn w przedszkolu miało

2. studentów, którzy mnie dziś molestowali godzin kilka na żywca i elektronicznie z okazji zbliżającej się sesji

No i tak wskutek bogatych wydarzeń dnia zapomniałam o zdjęciach a teraz idę zrobić sobie dobrego drinka i film oglądać :oops: :D , no i zdjęcia będą jutro - łubudubu :wink:

Aga - wpadaj na kawkę ZAWSZE. Ba- wpadajcie na kawkę :D :D

Tomku, dzięki. Czekam nieustannie na obiecane naoczne przekonanie się o urodzie lampeczek :wink: (a co, powypominam Ci trochę :D ).

Adaman - te cudeńka wiszą tam caluuusieńka dobę :D Organizuj wycieczkę :D

Agnes, jak pokazałem dziś zdjęcie Waszej lampy Majce, żonie komtura :wink: czyli mojej, to tylko westchnęła :roll:

Gratuluję - drzwi :lol: U mnie jeszcze brakuje dwóch szt :roll:

Trawka rzeczywiście dorodna.

Nie wiem czy nie doczytałam czy mi umknęło - jaki kolorek elewacji? I jaki tynk? Ja się tak rozglądam za tymi tynkarzami, że pożal się jesssusiczku. Nawet jednego telefonu nie wykonałam jak do tej pory :oops: a kasa się kurczy jak skurczybyk :D :wink: Zresztą teraz pogoda do bani :-?

Kochani jesteście :D Zawsze wpadam do 'komentarzy' podbudować swoje ego :wink: :oops: :D

Aga - jak obiecasz, że coś upieczesz to wpadam bankowo. Uuuuuwielbiam ciasta, rany jak ja uwielbiam.. Właśnie w takich chwilach najbardziej brak mi piekarnika.. Kupiłoby się jakiś proszek z Delecty, czy innego Knorra, wymieszałoby się z wodą i by było ciasto domowe ( :wink: :oops: ), a tak odwiedzę Ciebie. Na prawdziwe ciacho domowe :D Dam znać smsem :D

Magi, z kasą wiadomo jak jest ( :cry: ), ale narazie się cieszę, że co miesiąc coś-tam-zawsze do domu da się wykroić (dobrze, że ludzie tak te auta sprowadzają i potrzebują tłumaczenia kart pojazdu :wink: - ot życie). Tak że pogoda nie stresuje nas bardzo, bo teraz trzeba załacić za rynny i drzwi. A kolor elewacji będzie...hm...jaki wydzie :D Wybór koloru wyglądał następująco:

1. wrzeszcząca glizdeczka w samochodzie (nie pamiętam dlaczego), 2. ulewa masakryczna, 3. szybki wyskok z parasolką w ręku z samochodu zaparkowanego przed drzwiami hurtowni, 4. pięciosekundowa rozmowa z miłym panem, który zawsze nas obsługuje:

-Panie Darku ten tu (to czubkiem parasolki wskazałam na kwadracik na próbniku 2cm x 2 cm) to nie za ciemny będzie?

- nieee

- No to bierzemy 7 worków. A teraz lecę, bo mi glizdeczka wrzeszczy w samochodzie.

No... Tak matki wrzeszczących glizd wybierają tynk... I teraz zobaczymy co to wyjdzie... Ma być jasny żółty.

Maksiu - znać oko fachowca :D

Już nie opiszę jak wybierałam parapety... No to opiszę... Baaardzo podobnie.. :oops: Tyle tylko, że wystawione były na ekspozycji w takim niby-domku-wiacie przy hurtowni. Było tam z 10-15 propozycji. Nie było szans wyjścia poza domek, więc wybrałam te najładniejsze (czytaj najładniejsze z tych najprzystępniejszych cenowo), jakie się tam znajdowały. :oops: No i tak wyglądają moje wybory od kuchni :oops:

Trawa też tak... :oops: Bo w tesco zakupy robię. Na sklepy ogrodnicze czasu brak.

Hm... muszę coś z tym zrobić :D

Nawet czasu na sen dziś mi braknie, kurka wodna :-?

No to lecę, dobranoc :D

Maksiu - znać oko fachowca :D

Już nie opiszę jak wybierałam parapety... No to opiszę... Baaardzo podobnie.. :oops: Tyle tylko, że wystawione były na ekspozycji w takim niby-domku-wiacie przy hurtowni. Było tam z 10-15 propozycji. Nie było szans wyjścia poza domek, więc wybrałam te najładniejsze (czytaj najładniejsze z tych najprzystępniejszych cenowo), jakie się tam znajdowały. :oops: No i tak wyglądają moje wybory od kuchni :oops:

A tam zaraz fachowca... poprostu sporo czasu poświęciłem na wybór płytek parapetowych, w efekcie kupiłem właśnie cerrad, kolor wiśnia szkliwiona. A Twoje jesli dobrze widze to chyba kolot rot. Ciekaw jestem po ile utargowałas za sztuke, mi udało się zejść do 3,2zł za moje. Co najbardziej mi się w tych płytkach podoba? to że są wizualnie 'lekkie'.

pozdrawiamm.

Maksiu, paraperty 245x135x13 po 2,99 brutto (25% rabatu)

Parapety 300x148x13 po 4,49 brutto (też 25% rabatu). Te większe na okna na górze, bo ma być oblicówka. A kolor to burgund.

Przy podejmowaniu decyzji wykończeniowych najbardziej doskwiera mi brak czasu (o kasie nie wspomnę :wink: ), ale jak narazie nie wychodzi nam to tak źle.

Maksiu, paraperty 245x135x13 po 2,99 brutto (25% rabatu)

Parapety 300x148x13 po 4,49 brutto (też 25% rabatu). Te większe na okna na górze, bo ma być oblicówka. A kolor to burgund.

Przy podejmowaniu decyzji wykończeniowych najbardziej doskwiera mi brak czasu (o kasie nie wspomnę :wink: ), ale jak narazie nie wychodzi nam to tak źle.

na te pierwsze cena producenta to 3,20zl, wiem bo sam sie do nich przymierzalem... u mnie wyszlo 3,20 na szklonej wisni z 3,60 ceny producenta

pozdrawiam

m.

Maksiu, dzięki za informację - to za to utargowaliśmy pójdziemy w sobotę z czystym sumieniem na kawkę i tiramisu. Na więcej nie starczy :wink:

Aga, w pierszym momencie przeczytałam "To czekam na cyrk" :lol: Odezwę się na pewno. Nie jestem w stanie powiedziec dokładnie kiedy, bo sesja i obrony za pasem i masa roboty. Ale odezwę się :D