Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do praktycznej AgnesK

Recommended Posts

W MAksiu nadzieja :D

Słyszałam, ze od poniedziałku ma znowy prażyć, ja nie wiem... Maksiu, chyba przeginasz z szamanieniem, przestań! 28 st to max!! :wink:

więcej wiary, bo jesli z góry zakładasz ze nic z tego nie bedzie to naprawde nic z tego nie będzie

pozdrawiam

m.

ps. ile dni potrzebujesz?

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My sobie nawet nie zdawaliśmy sprawy z tego jak bardzo stał się obecny w naszym życiu przed te niemal trzy lata. Cały dzisiajszy dzień chodzimy po domu i nie możemy znaleźć sobie miejsca. Był tak cudnym, ciepłym i uczciwym człowiekiem..

Na pierwszej stronie gazety jest zdjęcie z miejsca tragedii, widzieliśmy je, nie robiło na nas aż takiego wrażenia, dopiero dziś rano skojarzyliśmy że to on.. Dowiadujemy się coraz to nowych szczegółów tragedii..

Jedna chwila i nie ma trójki ludzi.. On, żona i syn..

Niewiarygodne, to po prostu nie do pojęcia..

Agnes

To musiał być wspaniały, wyjątkowy człowiek...

Tak ciepło o Nim piszesz.

Marna to pociecha, ale mówią, że człowiek, który pozostaje w pamięci innych jest nieśmiertelny.

Pan Krzysztof zatem będzie żył wiecznie, bo Ci, którzy się z Nim zetknęli z pewnością Go nie zapomną...

Zawsze o Nim będą świadczyć domy, które wybudował i szczęśliwe rodziny, które w tych domach mieszkają.

http://i3.photobucket.com/albums/y82/martapoleca/znicz.jpg

Nie wszyscy, to jest najtragiczniejsze... Został najstarszy syn i córka, którą chwilę wcześniej wysadzili we Wrocławiu.. Ona jest w stanie koszmarnym, obwinia się o wszystko..

Każda śmierć i spotkanie każdego człowieka na naszej drodze życia mają czegoś nauczyć . My od p. Krzysztofa nauczyliśmy się wiele - cierpliwości, pogody ducha, takiego pozytywego spojrzenia na życie, próby wytłumaczenia każdego zdarzenia, nawet tego złego.. Staram się więc wytłumaczyć sobie jego smierć, która jak każda śmierć miała być pewnie refleksją, prośbą o zatrzymanie w pędzie, dostrzeżenie jak wielkim skarbem jest życie - życie, którego nie wolno marnować na rzeczy tego niewarte, roztrwaniać, rozmieniać na drobne. Ale jak śmierć rodziców i najmłodszego brata mają sobie wytłumaczyć starsza córka i syn...? Oby i oni znaleźli jakieś wytłumaczenie. Choć nie wiem jakie...

Agnes nie widziałam, że jeszcze ktoś został z rodziny, to będzie dla nich strasznie traumatyczne przeżycie, nie powiem, że się pozbierają, że czas leczy rany bo to kłamstwo, rany cały czas bolą i każde wspomnienie tych osób wyciska łzy z oczu, tymbardziej jak ktoś był taki pogodny, ale widcznie Bóg potrzebował kogoś do budowy domu.

Agnes czy wiesz już jak doszło do tego wypadku.????