MagdaZZZ 06.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 I prosze tu na dzieci nie narzekac, Hanka od urodzenia jak w pysk strzelil codziennie za dziesiec szosta wstaje a w weekend lubi zrobic niespodzianke i wstac np o 5 wiecie jak sie czuje kiedy podaje jej o 5 rano platki w kuchni wygladam za okno a tam doslownie ani w jednym oknie sie nie swieci? Mam ochote jej tym mlekiem z płatkami............... :no:no nie za fajnie, nie za fajnie:no: A mojej się odwidziało, tak jak miałam nadzieję, i wczoraj wstała 10.35:lol2: Oczywiście w dniu, kiedy na 12 byliśmy umówieni na budowie z podwykonawcą. Nie biorąc tego w ogóle pod uwagę, spaliśmy z nią w najlepsze - ledwo zdążyliśmy, a tak na prawdę 10min. się spóźniliśmy. Typowa zagrywka hankowa:lol2: A dziś, kiedy człowiek nigdzi się nie spieszy, wczoraj sobie popił, i z chęcią by sobie pospał, to ona znowu o 9.00 się zrywa - małpka jedna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 a muffinki mniami:yes: fajny pomysł z jabłkami i migdałami - zapamiętam, bo przepis podstawowy na muffiny znam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.03.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Wow jakie smakowite wypieki aż zapachniało......mniam mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 06.03.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Znowu jakieś pyszności. Zaczęłam się rozwijać kulinarnie na tym forum A odnośnie dzieci to dwaj moi synowie nie przespali ani jednej nocy do czasu kiedy skończyli 3 lata. To dopiero była jazda. Do tej pory została mi trauma na myśli że musiałabym to na nowo przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 06.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 a ja mam nadzieję że takie słodkości dostanę kiedyś w dostawie do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.03.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ale zapachy!narobiłaś mi apetytu...ja wczoraj skleciłam faworki.Już śladu po nich nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) a muffinki mniami:yes: fajny pomysł z jabłkami i migdałami - zapamiętam, bo przepis podstawowy na muffiny znam:) Zrób koniecznie Magda- są pyszne:yes: Edytowane 6 Marca 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Wow jakie smakowite wypieki aż zapachniało......mniam mniam mniam Andżeliko- w takim razie bierz się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Znowu jakieś pyszności. Zaczęłam się rozwijać kulinarnie na tym forum A odnośnie dzieci to dwaj moi synowie nie przespali ani jednej nocy do czasu kiedy skończyli 3 lata. To dopiero była jazda. Do tej pory została mi trauma na myśli że musiałabym to na nowo przerabiać. Chwilowo w domku zastój, więc czymś trzeba nadrabiać, no nie? Ciekawe co tam słychać u Ciebie, anbama- zaraz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 a ja mam nadzieję że takie słodkości dostanę kiedyś w dostawie do domu Zuzanko- masz to jak w banku :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ale zapachy!narobiłaś mi apetytu...ja wczoraj skleciłam faworki.Już śladu po nich nie ma.... No kochana, faworki to dla mnie wyższa szkoła jazdy I wcale się nie dziwię, że zniknęły- na pewno były pyszne:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) W sobotę pojechaliśmy oglądać automatyczny system nawadniający do ogródka i niespodziewanie kupiłam donicę dla mojej Pachira Aquatica i.... lampiony.Donica jest szamotowa i jestem takim wierna od lat. Fotki:D Edytowane 18 Marca 2013 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 07.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 napisz coś więcej o tym systemie podlewania, co planujecie, ile metrów działki, kto wykona itp, itd. Ja nie odrobiłam jeszcze lekcji w tym temacie a wiosna blisko. Ty jesteś gdzieś bardzo blisko mnie, sądząc o poście o bliskości LM Piękne drzwi i przepiękny stary singer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 napisz coś więcej o tym systemie podlewania, co planujecie, ile metrów działki, kto wykona itp, itd. Ja nie odrobiłam jeszcze lekcji w tym temacie a wiosna blisko. Ty jesteś gdzieś bardzo blisko mnie, sądząc o poście o bliskości LM Piękne drzwi i przepiękny stary singer Witaj Aniu, bardzo dziękuję. Hmm co do systemu, to rozglądamy się już od dłuższego czasu- zajmuje się tym mój mąż, już wstępnie wszystko rozrysował i w tej chwili wyceniamy w kilku firmach producenckich. Działka ma 1200m. Ciekawie przedstawia się oferta firmy Greenmill, jednym z ich dystrybutorów jest firma Iglak-im można też zlecić wykonawstwo http://www.iglak.pl/ http://www.greenmill.pl/ Jeżeli jesteś zainteresowana, to mogę wysłać Ci na PW wstępny szkic i specyfikację potrzebnych części. Z tego co piszesz, to rzeczywiście jesteśmy blisko siebie:D Ja mieszkam w Miedzeszynie na granicy z Radością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.03.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Agawi, z systemu nawadniającego będziesz się cieszyć przez całe lato, każdego ranka i wieczora. Ja swego nie oddałabym za żadne skarby A taki piękny Singer miała moja mama, . Potem była już maszyna elektryczna, Singer wylądował w piwnicy i tam został. Rodzice się przeprowadzili, bez Singera. Żal...teraz żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Domyślam się Tolu, że to ogromna wygoda- nie trzeba mnie do tego namiawiać A co maszyny Singer, to doskonale Cie rozumiem, bo moja babcia wystawiła właśnie taką na śmietnik:(- wyobrażasz sobie?! Musiałam mocno się nakombinować, żeby odkupić od kogoś takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Agawi muffinki WOW - jestem pod wrażeniem, niby są proste ale mi nie wychodzą takie jak powinny. Maszyna to wielki skarb. Co do nawodnienia - mój niegdysiejszy wykładowca przekonywał mnie przez rok, żeby sobie wszystko narysować i zrobić samemu. On tak poczynił i w dwie osoby - razem z małżonką zrobili rozprowadzenie na 1000m2. Podejrzewam jednak, że to może nie być taka prosta sprawa - przynajmniej w krótkim czasie. Dzięki yokasta, jak to Ci muffinki nie wychodzą??http://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Ja nie znam prostszego przepisu... Mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz i po sprawie:D Przyznam jednak, że z jabłkiem tak bardzo nie wyrastają, bo są ciężkie. Co do podlewania, to projekt już właściwie mamy. Luby zrobił- wszak projektowanie to jegdo zawód Co do wykonania, to podobno nie jest to trudne, tylko czasochłonne, a z czasem u nas krucho, więc nie wiem jak to będzie. Tak czy siak podlewanie być musi i basta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2011 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No pewnie! A jaką macie glebę? U nas jest wszechobecna glina i pod każde nasadzenie trzeba robić mieszanki, żeby było bardziej przepuszczalnie. Jeszcze nie wiem jak to z tym nawodnieniem. Fajnie masz z tym mężem My prawie graniczymy z Mazowieckim Parkiem Krajobrazowym, w którym królują sosny, więc gleba nasza to raczej piaski. Jest więc przepuszczalna, to chyba dobrze. wszystkie iglaki dobrze tu rosną. W gliniastej też można zrobić, tylko trudniej się kopie. Cały system nawadniający powinien być na głębokość sztychówki, czyli ok 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.03.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Przeczytałam cały wątek. Dom faktycznie baaaaardzo stylowy i piękny. Będę obserwować, co będziesz jeszcze do niego dodawać. Masz naprawdę ślicznie zrobioną stolarkę np. w kuchni, tylko ciemne drewno zawsze ciężej sfotografować, niestety. Lampy masz cudne, idealnie je dobrałaś. Ale, ale! Zaczynam uważać, że wchodzenie do Ciebie jest niebezpieczne, bo atakują mnie niecnie zdjęcia muffinków i mówią: "zjedz mnie", a ja na diecie jestem Ale nic to, będę ćwiczyć silną wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 08.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 właśnie . właśnie u Ciebie Agawi bardzo niebezpiecznie - kulinarnie ja jak dotąd nigdy mufinek nie robiłam a tu prosze! juz sobie zakupiłam nawet blaszkę do mufinek te twoje kulinarne inspiracje ach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts