coffee82 02.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Chyba też już wiem co zrobię jutro na obiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.09.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Hej Beatko Nareszcie wróciłaś w wojaży:p Mam nadzieje, że jesteś wypoczęta i naładowałaś akumulatorki;) Dzięki za miłe słowa, ogród jeszcze sporo pracy wymaga, ale na pewno nie tyle co u Ciebie chociażby ze względu na jego wielkość. Czekamy na próbki materiałów obiciowych, żeby złożyć zamówienie:cool: A wróciłam i teraz to już trochę w miejscu posiedzę ,,,,laba się kończy ,w poniedziałek wracam do pracy:( A co do kanap, to już masz jakiś kolor upatrzony?długo się czeka na realizację?też już powoli muszę zacząć myśleć o nowej sofie .Te moje(3+2) ,wprawdzie też nie są zniszczone ,ale kompletnie mi nie pasują . Mam w planach ubrać je w nową tapicerkę i wstawić do gościnnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.09.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Chyba też już wiem co zrobię jutro na obiad... Mam nadzieję, że przepis się udał:wiggle:Daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.09.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 A wróciłam i teraz to już trochę w miejscu posiedzę ,,,,laba się kończy ,w poniedziałek wracam do pracy:( A co do kanap, to już masz jakiś kolor upatrzony?długo się czeka na realizację?też już powoli muszę zacząć myśleć o nowej sofie .Te moje(3+2) ,wprawdzie też nie są zniszczone ,ale kompletnie mi nie pasują . Mam w planach ubrać je w nową tapicerkę i wstawić do gościnnego. Beatko, urlop kiedyś powróci-nie martw się Co do sof, to będzie w kolorze beżowym. Chciałabym raczej chłodny odcień, ale nie wiem czy taki znajdę. Lada dzień powinny być próbniki materiałów i może razem coś wybierzemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.09.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dzisiaj, a właściwie to już wczoraj na nowo odkryłam smak włoskich toskańskich ciasteczek Cantucci. Jeżeli nie jadłyście, to koniecznie spróbujcie. Moczy się je w kawie lub w winie. Ja zwykle kupuję gotowe, ale można też zrobić samemu. Przepis mojej imienniczki Agnieszki Kręglickiej: Cantucci Składniki: 300 g migdałów 400 g mąki 200 g cukru 4 jaja 2 łyżki masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka cytrynowa lub pomarańczowa Połowę migdałów posiekać lub pokruszyć w malakserze na grubą kaszę. Resztę zostawić w całości. Wymieszać razem wszystkie składniki. Powstanie twarde ciasto. Uformować z niego wałek o średnicy 4 cm, podsypywać obficie mąką. Ułożyć wałki na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C. Wyjąć podpieczone wałki, ostudzić, pokroić w ukośne kromki. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i wstawić do piekarnika na 20 minut. Wyjąć ostudzić, obrócić i posmarować jajkiem drugą stronę ciastek. Ponownie wstawić do piekarnika i podpiekać aż się zrumienią. Pyyycha;) http://www.mniammniam.com/obrazki/cantucci_migdaly.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.09.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mmmm wygląda pysznie Zamawiam teraz takie na śniadanie i kawkę od razu poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.09.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Mmmm wygląda pysznie Zamawiam teraz takie na śniadanie i kawkę od razu poproszę Hmmm spóźniłam się z tą poranną kawką A może być na deser poobiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.09.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 oj, może byc nawet na kolacyjkę tylko niech te pyszności ktoś za mnie zrobi bo padam dzisiaj z nóg:yes:Agawi Ty poważnie o jakimś watku kulinarnym pomyśl:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.09.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A co do piesków to niestety nie mogę ich zostawić wyobraź sobie ogród po przejściu takiej szarańczy jak podrośnie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 05.09.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ciasteczka palce lizać .... kusisz kobieto tymi słodkościami ojjj kusisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Szalejesz z tymi przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.09.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Hmmm spóźniłam się z tą poranną kawką A może być na deser poobiedni? Kawka może być o każdej porze pod warunkiem, że będzie z jakimś Twoim wypiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 06.09.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Agawi74 Uwielbiam cantucci moczone w vin santo - pycha:) Od tych pyszności z Włoch musiałam teraz przejść na dietę Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Szalejesz z tymi przepisami Aj tam, aj tam zaraz szalejesz:D:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A co do piesków to niestety nie mogę ich zostawić wyobraź sobie ogród po przejściu takiej szarańczy jak podrośnie:lol2: Już sobie wyobraziłam i dlatego nie mamy pieska:lol2: Wątek kulinarny będzie na... emeryturze:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ciasteczka palce lizać .... kusisz kobieto tymi słodkościami ojjj kusisz.... A spróbuj je, to zrozumiesz dlaczego kuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Kawka może być o każdej porze pod warunkiem, że będzie z jakimś Twoim wypiekiem Dziękuję pysiaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Agawi74 Uwielbiam cantucci moczone w vin santo - pycha:) Od tych pyszności z Włoch musiałam teraz przejść na dietę Pozdrawiam Ania No właśnie Anulko, przecież Ty wlaśnie dopiero co wróciłaś z Toskanii:D Z tą dietą na pewno przesadzasz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.09.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Czekamy nadal na próbniki pluszu, mam nadzieję, że za chwilkę dotrą. Realizacja sof to kilka tygodni, więc chcemy złożyć zamówienie jak najszybciej:yes: Waham się czy do chesterów zamówić poduszki czy wałki. Wstępnie będzie chyba i to i to:lol2: http://www.idealmeble.pl/Files/products/400x/360606_sofa_lady.jpg http://img148.imageshack.us/img148/5345/94919616.jpg A takie będą nóżki http://www.idealmeble.pl/Files/products/400x/36ca91_sofa_lady.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.09.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 te wałki są super pieknie wygladają do tych sof! no ale poduszka chyba bardziej praktyczna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts