Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Aguś, dawno mnie nie było, mam do nadrabiania :(

Najdokładniej wczytuję się w tematy cebulkowe :p

Mam ich tonę do wsadzenia :)

Mirelko a czego nie rozumiesz? Tak jak napisała Anetka- można wykopać, ale nie trzeba. Ale żebyś miała jasność- cebule wykopuje się po przekwitnięciu wiosną i zawsze sadzi pod koniec września. Jeżeli wsadzisz w koszyczkach, to w ogóle nie musisz wykopywac.

A ja myślałam, że mogą sobie siedzieć w ziemi i nic nie trzeba z nimi robić.

Koszyczki muszę jeszcze zakupić, dobrze że ich nie wsadzałam :bash:

Podoba mi się przedostatni front jaki wkleiłaś - taki prosty, ale jednak z lekkim zdobniczkiem

Miłego weekendu :hug:

Faktycznie jakieś ciepełko zapowiadają :o

Trzeba wykorzystać na maksa!!!!

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5517350

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agawi - stolarz ci lepiej podpowie, jaki efekt końcowy będzie, a zdrówko takie se;), lepiej nie będzie.Bo ja niestety czy żywa czy półżywa muszę być w pracy. Nie chodzi o to, ze jestem niezastąpiona, a o WIADOMO CO...:mad:
https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5517417

Aga czytam, a odnośnie butów to na mnie by były za duże. Co do szafy to mi jest ciężko coś doradzić bo ja póki co nie urządzam i nie za bardzo jeszcze się na tym znam. Ja to tez chyba patrzę raczej na całokształt czy cóś mi się podoba,a Wy tu to dbacie o każdy szczegół, więc muszę się dużo jeszcze nauczyć :yes:
https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5517447

Poniedziałkowe dzień dobry zostawiam :cool: mam nadzieję że weekendzik udany :)

Ja mam 37,5 i z tego powodu nienawidzę kupować butów :bash: choć same w sobie uwielbiam :lol: tylko to poszukiwanie właściwego rozmiaru doprowadza do szału bo przeważnie 38 za duże, 37 za małe a mało która firma dysponuje połówkami :p

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5519759

Hej Aguś, dawno mnie nie było, mam do nadrabiania :(

Oj dawno, dawno:( Ale wiem, ze masz kocioł, więc wybaczam:hug:

Najdokładniej wczytuję się w tematy cebulkowe :p

Mam ich tonę do wsadzenia :)

Kurczę, a ja jestem jeszcze w lesie z cebulowymi:mad: Najwyższy czas użyć wsadzarki:D

A ja myślałam, że mogą sobie siedzieć w ziemi i nic nie trzeba z nimi robić.

Koszyczki muszę jeszcze zakupić, dobrze że ich nie wsadzałam :bash:

Aguś mogą, ale co 2-3 lata musisz je wykopać, przesuszyć i wsadzić ponownie. A w koszyczkach wystarczy nawozić i z glowy:yes:

Podoba mi się przedostatni front jaki wkleiłaś - taki prosty, ale jednak z lekkim zdobniczkiem

Taki właśnie będzie, dzięki a głosik kochana:hug:

Miłego weekendu :hug:

Faktycznie jakieś ciepełko zapowiadają :o

Trzeba wykorzystać na maksa!!!!

Wzajemnie, teraz to już miłego tygodnia Aguś:hug:szkoda, ze pogoda się chwilowo popsuła:(

Agawi - stolarz ci lepiej podpowie, jaki efekt końcowy będzie, a zdrówko takie se;), lepiej nie będzie.Bo ja niestety czy żywa czy półżywa muszę być w pracy. Nie chodzi o to, ze jestem niezastąpiona, a o WIADOMO CO...:mad:

Natalio, mimo nadmiaru obowiązków dbaj o siebie, bo mogą być powikłania:( Nie ma żartów:no::hug:

Aga czytam, a odnośnie butów to na mnie by były za duże. Co do szafy to mi jest ciężko coś doradzić bo ja póki co nie urządzam i nie za bardzo jeszcze się na tym znam. Ja to tez chyba patrzę raczej na całokształt czy cóś mi się podoba,a Wy tu to dbacie o każdy szczegół, więc muszę się dużo jeszcze nauczyć :yes:

Dailo, dzięki za odzew w sptrawie butków- nie ma sprawy rozumiem- tak tylko przypomniałam bo butki są jesienne na teraz:D

Zakłdaj galerię-obiecałaś pamiętasz?:p

Hejka:)

Mokasynki na mnie niestety za małe:mad:

Akcja cebule u mnie też w toku. Wczoraj wsadziłam trochę ale jeszcze sporo mam;)

Buziaki:hug:

Hej yuczko,

no szkoda, bo mokasynki fajne:yes: u mnie cebule leżą i kwiczą. Mało tego- muszę dokupić hiacyntów, bo zeszłoroczna zwariowana zima mi je chyba wymroziła i nie wiem czy na wiosnę zakwitną...:mad: Miłego wsadzania:hug:

Czesc Agus :D jak Wam minal weekend?

Dla mnie mokasynki za duze :( ja nosze 36-37 z przewaga na 36 ) :( i mam problem z kupieniem butow :bash:

Hej Kasiu:D

a dziękuję bardzo dobrzy czyli imprezowo:lol2: Końca nie widać:D A u Was?

Z tymi butami to tak jest niesttey- raz za duże, raz za małe:(

Miłego tygodnia:hug:

Cześć :hug:

Jak po weekendzie?

Hej narendilku:hug:dziękuję było fajnie, chociaż marzy mi się wolny weekend od spotkań i imprez -bo wszystko co w nadmiarze się też nudzi:mad:

Następny mieliśmy mieć wreszczie wolny, ale w sobotę dostaliśmy zaproszenie na urodziny zanjomego- czyli powtórka z rozrywki się szykuje:lol2:

Już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać?:wtf:

Udanego tegodnia:hug:

Poniedziałkowe dzień dobry zostawiam :cool: mam nadzieję że weekendzik udany :)

Ja mam 37,5 i z tego powodu nienawidzę kupować butów :bash: choć same w sobie uwielbiam :lol: tylko to poszukiwanie właściwego rozmiaru doprowadza do szału bo przeważnie 38 za duże, 37 za małe a mało która firma dysponuje połówkami :p

Hejka Two,

dzięki kochana weekendzik udany- czytaj powyżej:D Mam nadzieję, zę Wasz też:yes:

W sprawie rozmiarówki, to ja też mam takie 38, 5 i niektóre modele są za duże, a niektóre za małe:mad: Również dostaję szału , ale kupować uwielbiam- żółwik:lol2:

Miłego poranka i całego tygodnia:hug:

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5520836

a ja nie bardzo kumam o co chodzi z tymi koszyczkami ...

znaczy wiem ze kladziemy tam cebulki ... zasypujemy itp

ALE... co jak przekwitna te wszystkie cebulowe i chcemy tam nasadzic inne kwiaty...np jednoroczne ...

Te koszyczki chyba wtedy przeszkadzaja ? co robicie z taka rabatka wiosenna po przekwitnieciu ?

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5520998

Dailo

Zakłdaj galerię-obiecałaś pamiętasz?:p

Aguś u mnie dopiero skończone tynki i w tym roku konie pracy, chyba, że przed BN będzie ładna pogoda to coś jeszcze porobimy :yes:.

Nawet jak zacznie się wykończeniówka to i tak będzie szło powoli bo my bez kredytu jak wiesz. Bardzo bym chciała cosik tam pokazać, ale na razie nie ma czym się chwalić.

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5521029

a ja nie bardzo kumam o co chodzi z tymi koszyczkami ...

znaczy wiem ze kladziemy tam cebulki ... zasypujemy itp

ALE... co jak przekwitna te wszystkie cebulowe i chcemy tam nasadzic inne kwiaty...np jednoroczne ...

Te koszyczki chyba wtedy przeszkadzaja ? co robicie z taka rabatka wiosenna po przekwitnieciu ?

Mugatko, ja w ubiegłym roku wsadziłąm trochę tulipanów w koszyczki, jak przekwitły, to już hortensje się rozrosły i nie było zasychających liści widać. Tylko ja je wykopywałam te cebulki z koszyczkami:bash:, bo myślałam, ze tak trzeba:bash: Ale przynajmniej łatwo było wykopać :lol2:. Na mojej nowej rabacie myślę, ze liście piwoni zasłonią przekwitnięte tulipany i już:)

https://forum.murator.pl/topic/150694-we-w%C5%82oskim-stylu/page/516/#findComment-5521040