tola 28.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Agawi, to masz już z głowy.Moje koniecznie trzeba olejować, brzydkie są po zimie.Każdej wiosny muszę to robić. Chyba jutro się za to zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 O ,jak ładnie!!! zapomniałam ,ze istnieją jeszcze ławeczki .Koniecznie muszę dokupić.Kupowałaś w jysku? Dzięki Beatko :hug:Tak, moja jest z Jyska. Mają całkiem pokaźną kolekcję mebli ogrodowych, ale ławeczek niewiele. Sporo fajnych widziałam też w Leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Agawi, to masz już z głowy. Moje koniecznie trzeba olejować, brzydkie są po zimie. Każdej wiosny muszę to robić. Chyba jutro się za to zabiorę. Tolu, moje też zalecają olejować co roku, a właściwie to raz przed i raz po sezonie. Masz rację- jedno mam z głowy. Za to proszę trzymaj kciuki, bo w najbliższy weekend robimy automatyczne podlewanie, a w następny zakładamy trawnik:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 2 maja w LM są duże promocje bo są urodziny marketu więc warto zrobić zakupy tego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Tolu, moje też zalecają olejować co roku, a właściwie to raz przed i raz po sezonie. Masz rację- jedno mam z głowy. Za to proszę trzymaj kciuki, bo w najbliższy weekend robimy automatyczne podlewanie, a w następny zakładamy trawnik:wave: A ja mojego stoliczka ani razu nie olejowałam (3 lata już stoi na tarasie) - i żyje:lol2: I ma się całkiem nieźle;) Fajne te twoje mebelki:yes: A ławeczka zaskakujaco dłuuuga:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 2 maja w LM są duże promocje bo są urodziny marketu więc warto zrobić zakupy tego dnia Dzięki Zu- może się wybierzemy po roślinki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A ja mojego stoliczka ani razu nie olejowałam (3 lata już stoi na tarasie) - i żyje:lol2: I ma się całkiem nieźle;) Fajne te twoje mebelki:yes: A ławeczka zaskakujaco dłuuuga:lol2: Dzięki Madziu:hug:W takim razie mam nadzieję, ze i moje będą żywotne:lol2: Po oleju mają ładniejszy kolor;)A ławeczka ma 150cm:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ostatnio wpadła mi w ucho najnowsza piosenka Afromental- Rock&Rollin'Love i nie chce wypaść http://www.youtube.com/watch?v=FUTmyC-dnzI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 2 maja w LM są duże promocje bo są urodziny marketu więc warto zrobić zakupy tego dnia W takim razie zaplanowałam Poznań na poniedziałek. Połowa rodziny czyli m z córą bawią się w Kopenhadze ,a my z synusiem przygotowujemy się mentalnie do matury .Wczoraj było zakończenie roku i byłam zmuszona do nocnego rozwożenia podchmielonych absolwentów po domach. A ja głupia myślałam ,że odpocznę . Ławeczkę oglądałam dzisiaj w jysku ,prawdopodobnie ją kupię,chyba ,że wpadnie mi w poniedziałek coś innego w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 30.04.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 W takim razie zaplanowałam Poznań na poniedziałek. Połowa rodziny czyli m z córą bawią się w Kopenhadze ,a my z synusiem przygotowujemy się mentalnie do matury .Wczoraj było zakończenie roku i byłam zmuszona do nocnego rozwożenia podchmielonych absolwentów po domach. A ja głupia myślałam ,że odpocznę . Ławeczkę oglądałam dzisiaj w jysku ,prawdopodobnie ją kupię,chyba ,że wpadnie mi w poniedziałek coś innego w oko zajrzyj jeszcze tu: http://www.tchibo.pl/-t400000107.html no cóż....matka musi być czasami drajwerem, dobrze że tylko czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 zajrzyj jeszcze tu: http://www.tchibo.pl/-t400000107.html no cóż....matka musi być czasami drajwerem, dobrze że tylko czasami Ostatnio dość często mi się to zdarza... Jeżeli chodzi o prześladujące piosenki ,to mnie dopada coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=xBcMKwbMEcQ&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Zu,piekne te rzeczy w tchibo , pokusiłabym się o kupno paru rzeczy .Leżak mi się podoba ,ale ławeczka duzo droższa niż w jysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 30.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 nigdzie indziej nie moge zdać tego pytania jak u włoskiej agawi zakupiłam w markecie bazylie w donicy i wsadzilismy ją do gruntu ,jak myslicie czy ma szanse przeżyć bo jakoś tak dziwnie wygląda, coś się jej oklapło. w zeszłym roku gdy zakupiłam bazylię to kupowałam u ogrodnika , tym razem coś mnie podkusiło kupić taka marketową typową doniczkową moze w razie czego dokupić u ogrodnika ? agawi fajny ten zestaw ogrodowy, no a przede wszystkim ławeczka pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.04.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 nigdzie indziej nie moge zdać tego pytania jak u włoskiej agawi zakupiłam w markecie bazylie w donicy i wsadzilismy ją do gruntu ,jak myslicie czy ma szanse przeżyć bo jakoś tak dziwnie wygląda, coś się jej oklapło. w zeszłym roku gdy zakupiłam bazylię to kupowałam u ogrodnika , tym razem coś mnie podkusiło kupić taka marketową typową doniczkową moze w razie czego dokupić u ogrodnika ? WERI, taka bazylia z marketu (taka w folii, z firmy która sprzedaje też pietruszkę i te inne bajery pewnie) niezbyt nadaje się do gruntu. Ona jest nawożona i sztucznie prześwietlana do szybkiego wzrostu - na handel. Jesli chesz mieć bazylię w ogrodzie kup flance. Dostaniesz takie na targowiskach, teraz jest sezon (ja dzisiaj kupiłam 2 sztuki i dokupię jeszcze 6). Taką flancę się kupuje i wsadza w ziemię, delikatnie podlewa. Ona się znacznie rozrasta i dość szybko się powinna przyjąć. Kosztuje 3 zł za sztukę (dość spora, a jeszcze ma młode listki i się rozrasta). To dużo lepsze rozwiązanie od marketowej, która jest mniej wonna i mniej smaczna. Flance są hodowane przez hodowców na rozsadnikach, potem przesadzane pojedynczo lub w grupach do większych doniczek sprzedawanych dla takich jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 30.04.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 oj i tego się własnie obawialm, czyli tą teraz szybko skonsumoać i biegiem po sadzonkidzięks yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.04.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Prosze bardzo ja niedługo będę flancować kalafiora i brokuła A bazylię w formie flancy polecam dwoma rączkami - pachnie tak cudnie jak żadna inna. Ponoć handlarze nie mogą stosować na rozsadnikach i w inspektach nawozów, więc są au naturel (niby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.05.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Zu,piekne te rzeczy w tchibo , pokusiłabym się o kupno paru rzeczy .Leżak mi się podoba ,ale ławeczka duzo droższa niż w jysku Fajnie być drajwerem- czasami... Sama pamiętam jak jeszcze nie tak dawno mój tata nas rozwoził ... ale ten czas szybko leci Tchibo ma fajne rzeczy, ale fakt, że droższe niż marketowe. Może jakość lepsza? Nie wiem. Ja o meblach z Jyska słyszałam dużo dobrego, mają 2 lata gwarancji-zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.05.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 nigdzie indziej nie moge zdać tego pytania jak u włoskiej agawi zakupiłam w markecie bazylie w donicy i wsadzilismy ją do gruntu ,jak myslicie czy ma szanse przeżyć bo jakoś tak dziwnie wygląda, coś się jej oklapło. w zeszłym roku gdy zakupiłam bazylię to kupowałam u ogrodnika , tym razem coś mnie podkusiło kupić taka marketową typową doniczkową moze w razie czego dokupić u ogrodnika ? agawi fajny ten zestaw ogrodowy, no a przede wszystkim ławeczka pozdr Dzięki WERI . Co do bazylii- miło, że mnie pytasz:lol2: Ja Ci powiem tak-ta z marketu też się nadaje, ale na Boga nie wsadzamy niczego do gruntu przed 15 maja:no: Szczególnie wrażliwej bazylii, która lubi ciepło min 15C. Znajoma miała takie zioła z marketu- wsadziła do skrzyń i rozrosły się jak głupie, ale musi być naprawdę ciepło;) Jeżeli Ci zależy na zdrowej żywności to kup bazylię w sklepie eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.05.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Piękne meble ogrodowe, zachęcają do leżakowania z kawą i książką Nie przed 15 maja??? Ja posadziłam już wczoraj oregano, lawendę, miętę i tymianek, nie mam tylko bazylii, bo jeszcze jej nie ma w ogrodniczych, z uwagi na wrażliwość na temperatury. Mam nadzieję, AGAWI, że pozostałe zioła zniosą dobrze tą wczorajszą i dzisiejszą pogodę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.05.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Piękne meble ogrodowe, zachęcają do leżakowania z kawą i książką Nie przed 15 maja??? Ja posadziłam już wczoraj oregano, lawendę, miętę i tymianek, nie mam tylko bazylii, bo jeszcze jej nie ma w ogrodniczych, z uwagi na wrażliwość na temperatury. Mam nadzieję, AGAWI, że pozostałe zioła zniosą dobrze tą wczorajszą i dzisiejszą pogodę.... Dzięki Anju Właśnie pisałam u yokasty, że u nas w nocy ma być -3C:jawdrop: więc nie wiem czy ziółka przetrzymają.... Większość rzeczy zalecają sadzić po ogrodnikach i zośce czyli po 15 maja.... Jak masz w skrzyniach to może wstaw do domku, do czasu aż pogoda się ustabilizuje:) Ja nie wsadziłam nawet jeszcze hortensji z obawy przed zimnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts