Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O ,jak ładnie!!! zapomniałam ,ze istnieją jeszcze ławeczki .Koniecznie muszę dokupić.Kupowałaś w jysku?

Dzięki Beatko :hug:Tak, moja jest z Jyska. Mają całkiem pokaźną kolekcję mebli ogrodowych, ale ławeczek niewiele.

Sporo fajnych widziałam też w Leroy.:)

Agawi, to masz już z głowy.

Moje koniecznie trzeba olejować, brzydkie są po zimie.

Każdej wiosny muszę to robić.

Chyba jutro się za to zabiorę.

Tolu, moje też zalecają olejować co roku, a właściwie to raz przed i raz po sezonie. Masz rację- jedno mam z głowy.;)

Za to proszę trzymaj kciuki, bo w najbliższy weekend robimy automatyczne podlewanie, a w następny zakładamy trawnik:wave:

Tolu, moje też zalecają olejować co roku, a właściwie to raz przed i raz po sezonie. Masz rację- jedno mam z głowy.;)

Za to proszę trzymaj kciuki, bo w najbliższy weekend robimy automatyczne podlewanie, a w następny zakładamy trawnik:wave:

A ja mojego stoliczka ani razu nie olejowałam (3 lata już stoi na tarasie) - i żyje:lol2: I ma się całkiem nieźle;)

Fajne te twoje mebelki:yes: A ławeczka zaskakujaco dłuuuga:lol2:

A ja mojego stoliczka ani razu nie olejowałam (3 lata już stoi na tarasie) - i żyje:lol2: I ma się całkiem nieźle;)

Fajne te twoje mebelki:yes: A ławeczka zaskakujaco dłuuuga:lol2:

Dzięki Madziu:hug:W takim razie mam nadzieję, ze i moje będą żywotne:lol2:

Po oleju mają ładniejszy kolor;)A ławeczka ma 150cm:yes:

2 maja w LM są duże promocje bo są urodziny marketu więc warto zrobić zakupy tego dnia ;)

W takim razie zaplanowałam Poznań na poniedziałek.:) Połowa rodziny czyli m z córą bawią się w Kopenhadze ,a my z synusiem przygotowujemy się mentalnie do matury .Wczoraj było zakończenie roku i byłam zmuszona do nocnego rozwożenia podchmielonych absolwentów po domach. A ja głupia myślałam ,że odpocznę:) . Ławeczkę oglądałam dzisiaj w jysku ,prawdopodobnie ją kupię,chyba ,że wpadnie mi w poniedziałek coś innego w oko

W takim razie zaplanowałam Poznań na poniedziałek.:) Połowa rodziny czyli m z córą bawią się w Kopenhadze ,a my z synusiem przygotowujemy się mentalnie do matury .Wczoraj było zakończenie roku i byłam zmuszona do nocnego rozwożenia podchmielonych absolwentów po domach. A ja głupia myślałam ,że odpocznę:) . Ławeczkę oglądałam dzisiaj w jysku ,prawdopodobnie ją kupię,chyba ,że wpadnie mi w poniedziałek coś innego w oko

zajrzyj jeszcze tu:

http://www.tchibo.pl/-t400000107.html

no cóż....matka musi być czasami drajwerem, dobrze że tylko czasami ;)

zajrzyj jeszcze tu:

http://www.tchibo.pl/-t400000107.html

no cóż....matka musi być czasami drajwerem, dobrze że tylko czasami ;)

Ostatnio dość często mi się to zdarza...:) Jeżeli chodzi o prześladujące piosenki ,to mnie dopada coś takiego

http://www.youtube.com/watch?v=xBcMKwbMEcQ&feature=player_embedded

nigdzie indziej nie moge zdać tego pytania jak u włoskiej agawi :) zakupiłam w markecie bazylie w donicy i wsadzilismy ją do gruntu ,jak myslicie czy ma szanse przeżyć bo jakoś tak dziwnie wygląda, coś się jej oklapło. w zeszłym roku gdy zakupiłam bazylię to kupowałam u ogrodnika , tym razem coś mnie podkusiło kupić taka marketową typową doniczkową

moze w razie czego dokupić u ogrodnika ?

agawi fajny ten zestaw ogrodowy, no a przede wszystkim ławeczka

pozdr

nigdzie indziej nie moge zdać tego pytania jak u włoskiej agawi :) zakupiłam w markecie bazylie w donicy i wsadzilismy ją do gruntu ,jak myslicie czy ma szanse przeżyć bo jakoś tak dziwnie wygląda, coś się jej oklapło. w zeszłym roku gdy zakupiłam bazylię to kupowałam u ogrodnika , tym razem coś mnie podkusiło kupić taka marketową typową doniczkową

WERI, taka bazylia z marketu (taka w folii, z firmy która sprzedaje też pietruszkę i te inne bajery pewnie) niezbyt nadaje się do gruntu. Ona jest nawożona i sztucznie prześwietlana do szybkiego wzrostu - na handel. Jesli chesz mieć bazylię w ogrodzie kup flance. Dostaniesz takie na targowiskach, teraz jest sezon (ja dzisiaj kupiłam 2 sztuki i dokupię jeszcze 6). Taką flancę się kupuje i wsadza w ziemię, delikatnie podlewa. Ona się znacznie rozrasta i dość szybko się powinna przyjąć. Kosztuje 3 zł za sztukę (dość spora, a jeszcze ma młode listki i się rozrasta). To dużo lepsze rozwiązanie od marketowej, która jest mniej wonna i mniej smaczna.

Flance są hodowane przez hodowców na rozsadnikach, potem przesadzane pojedynczo lub w grupach do większych doniczek sprzedawanych dla takich jak my :)

Zu,piekne te rzeczy w tchibo , pokusiłabym się o kupno paru rzeczy .Leżak mi się podoba ,ale ławeczka duzo droższa niż w jysku

Fajnie być drajwerem- czasami...;) Sama pamiętam jak jeszcze nie tak dawno mój tata nas rozwoził ... ale ten czas szybko leci :bash:

Tchibo ma fajne rzeczy, ale fakt, że droższe niż marketowe. Może jakość lepsza? Nie wiem. Ja o meblach z Jyska słyszałam dużo dobrego, mają 2 lata gwarancji-zobaczymy:)

agawi fajny ten zestaw ogrodowy, no a przede wszystkim ławeczka

pozdr

Dzięki WERI :). Co do bazylii- miło, że mnie pytasz:lol2: Ja Ci powiem tak-ta z marketu też się nadaje, ale na Boga nie wsadzamy niczego do gruntu przed 15 maja:no: Szczególnie wrażliwej bazylii, która lubi ciepło min 15C.

Znajoma miała takie zioła z marketu- wsadziła do skrzyń i rozrosły się jak głupie, ale musi być naprawdę ciepło;)

Jeżeli Ci zależy na zdrowej żywności to kup bazylię w sklepie eko.:)

Piękne meble ogrodowe, zachęcają do leżakowania z kawą i książką:)

Nie przed 15 maja???

Ja posadziłam już wczoraj oregano, lawendę, miętę i tymianek, nie mam tylko bazylii, bo jeszcze jej nie ma w ogrodniczych, z uwagi na wrażliwość na temperatury.

Mam nadzieję, AGAWI, że pozostałe zioła zniosą dobrze tą wczorajszą i dzisiejszą pogodę....

Piękne meble ogrodowe, zachęcają do leżakowania z kawą i książką:)

Nie przed 15 maja???

Ja posadziłam już wczoraj oregano, lawendę, miętę i tymianek, nie mam tylko bazylii, bo jeszcze jej nie ma w ogrodniczych, z uwagi na wrażliwość na temperatury.

Mam nadzieję, AGAWI, że pozostałe zioła zniosą dobrze tą wczorajszą i dzisiejszą pogodę....

Dzięki Anju :hug:

Właśnie pisałam u yokasty, że u nas w nocy ma być -3C:jawdrop: więc nie wiem czy ziółka przetrzymają.... Większość rzeczy zalecają sadzić po ogrodnikach i zośce czyli po 15 maja....

Jak masz w skrzyniach to może wstaw do domku, do czasu aż pogoda się ustabilizuje:) Ja nie wsadziłam nawet jeszcze hortensji z obawy przed zimnem...