yokasta 06.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Bardzo ładne tulipany a jakbyś nam pokazała z dalszej perspektywy to pewnie wszystko pięknie razem wygląda. A i osobno prześlicznie! Super kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Bardzo ładne tulipany a jakbyś nam pokazała z dalszej perspektywy to pewnie wszystko pięknie razem wygląda. A i osobno prześlicznie! Super kwiatki Dzięki yokasta - nie mam foty z oddali, może zrobię w weekend. Zdjęcia kwiatków są chwilową zapchajdziurą, bo nic się ciekawego nie dzieje;) To znaczy w weekend siejemy trawkę i ma przyjechać kora sosnowa, ale na trawiaste efekty przyjdzie jeszcze trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.05.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Oooo u mnie trawa bujnie rośnie ale taka chwaściasta Fajnie - zaglądasz przez okna a tu kwiaty - mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Oooo u mnie trawa bujnie rośnie ale taka chwaściasta Fajnie - zaglądasz przez okna a tu kwiaty - mniam! Chwaściasta trawa:rotfl: Jeszcze nie mieszkacie, więc masz wymówkę My to co innego- w lipcu stuknie rok:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.05.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 nie od razu Kraków zbudowano (ponoć!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.05.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Witaj Aguś strasznie fajnie, że wpadłaś Dzięki za pochwały tulipanków, gorzej jak przekwitną, zrobi się pustynia:lol2: Muszę szybciutko coś kupić, żeby latem też było kolorowo;) Bardzo lubię niecierpki na letnich rabatach.Pewnie je znasz Świetnie się w moim ogródeczku sprawdziły i pięknie komponują się w ogrodzie z surfiniami w donicach. Swoje kwiatki zaczne przesadzać, jak już będzie taras. U mnie trawa miala być na 5, a pierwsze pojawiają się chwasty:bash: Wysiewają się, bo obok nas jeszcze łąki. Wokół tarasu bajzel się zrobił, także Aguś, dołączę do grona płaczących nad włąsnym trawnikiem:cry:. Już widzę,że sporo poprawek będzie:mad:. Ale cóż Yokasta ma rację 'nie od razu Kraków zbudowano' Edytowane 6 Maja 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Zastanawiam się czemu nie nasadziłam jesienią tulipanów ..... zrobię to w tym roku !!!!! Tulipany w Twoim ogrodzie wyglądają cudnie, a jak jeszcze dacie korę i trawka wykiełkuje ( wiem, wiem jutro wielki dzień !!!!!! sadzenia trawy ) to dopiero będzie czad !!!!!!! trzymam kciuki za szybkie i regularne kiełkowanie :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Bardzo lubię niecierpki na letnich rabatach.Pewnie je znasz Świetnie się w moim ogródeczku sprawdziły i pięknie komponują się w ogrodzie z surfiniami w donicach. Swoje kwiatki zaczne przesadzać, jak już będzie taras. U mnie trawa miala być na 5, a pierwsze pojawiają się chwasty:bash: Wysiewają się, bo obok nas jeszcze łąki. Wokół tarasu bajzel się zrobił, także Aguś, dołączę do grona płaczących nad włąsnym trawnikiem:cry:. Już widzę,że sporo poprawek będzie:mad:. Ale cóż Yokasta ma rację 'nie od razu Kraków zbudowano' Dzięki Aga za pomysł z niecierpkami. Znam je oczywiście i bardzo lubię. Posadzę z przodu domu kilka sztuk na pewno, za to z tyłu chyba nie, bo cały ogród mamy skierowany na południe i upał jest niemiłosierny. A niecierpki lubią wodę Cierpliwości, ani się nie obejrzysz a będziesz miała piękną trawkę Czy fotka, którą mi wkleiłaś, to Twój dawny ogród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Zastanawiam się czemu nie nasadziłam jesienią tulipanów ..... zrobię to w tym roku !!!!! Tulipany w Twoim ogrodzie wyglądają cudnie, a jak jeszcze dacie korę i trawka wykiełkuje ( wiem, wiem jutro wielki dzień !!!!!! sadzenia trawy ) to dopiero będzie czad !!!!!!! trzymam kciuki za szybkie i regularne kiełkowanie :lol2: Dzięki Andżeliko za kciuki Tak jutro siejemy :wiggle:I może zdążę wysypać wszędzie korę między iglakami. A tulipanki zasadź koniecznie i inne cebulowe- fajnie wyglądają jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Uwielbiam tulipany...a tulipany w ogródku to od razu prawdziwa wiosna...i tak miło na duszy się robi... A te niecierpki u agi faktycznie się super prezentują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 teraz będzie pytanie typu..... odkrywanie ogrodu czyli krok po kroku LAIKA.... cebulowe wszystkie można sadzić na jesień, z tego co tu czytałam.... tulipany się wykopuje po przekwitnięciu.... i co dalej z tymi cebulkami gdzie mam je położyć i w jakich warunkach mają leżakować.... co z innymi cebulami żonkile, sasanki, krokusy itp ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Uwielbiam tulipany...a tulipany w ogródku to od razu prawdziwa wiosna...i tak miło na duszy się robi... A te niecierpki u agi faktycznie się super prezentują... Dzięki Amtla I zgadzam się co do niecierpków:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 teraz będzie pytanie typu..... odkrywanie ogrodu czyli krok po kroku LAIKA.... cebulowe wszystkie można sadzić na jesień, z tego co tu czytałam.... tulipany się wykopuje po przekwitnięciu.... i co dalej z tymi cebulkami gdzie mam je położyć i w jakich warunkach mają leżakować.... co z innymi cebulami żonkile, sasanki, krokusy itp ????? Andżeliko, sadzimy na jesieni- TAK, wykopuje się tulipany i hiacynty, żonkile też można, ale wszystko niekoniecznie po pierwszym roku. Najlepiej co 2 lata- tylko po to,żeby nie rosły coraz głębiej, bo potem nie zakwitną. Jak już wykopiesz, to owinąć w gazetę, albo włożyć w plastikowe koszyczki i do garażu. I wsadzamy ponownie we wrześniu:) Krokusów nie wykopywałam nigdy, sasanek też. Te rosną płytko i z czasem nie znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 LAIK bardzo dziękuje za informacje bardzo cenne informacje A jutro maluję meble ogrodowe to postanowienie nr jeden..... i jeszcze jest nr dwa czyli zakup plastikowej doniczki do koszyka i kupno dużego kosza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 LAIK bardzo dziękuje za informacje bardzo cenne informacje A jutro maluję meble ogrodowe to postanowienie nr jeden..... i jeszcze jest nr dwa czyli zakup plastikowej doniczki do koszyka i kupno dużego kosza..... Nie ma za co Ja też muszę pomalować jeszcze 2 krzesełka, które dokupiliśmy... jutro chyba już jednak nie zdążę... Czekam na FOTY mebli Andżelko Koszyczki kupisz najszybciej na jakimś bazarku- masz w swojej okolicy? U nas w soboty na bazarek przyjeżdżają handlarze z różną wikliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Aga przecież u nas jest słynny jarmark podhalańskiwe czwartki i soboty i wikliny jest jak na zawołanie... wybór kolorów i kształtów bardzo duży .....ale nie chce mi się olejować tych mebli ale mus to mus.... pozostało mi do zaolejowania tylko 2 krzesła, jedna ławka, stół..... czyli całość :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 pozostało mi do zaolejowania tylko 2 krzesła, jedna ławka, stół..... czyli całość :lol2: :rotfl: O słynnym Twoim jarmarku chyba nie słyszałam.. no wstyd:oops: No to pędem jutro tam leć na pewno kupisz jakiś piękny kosz:) My jutro mamy pobudkę o 8, bo przyjeżdża pan z korą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 :rotfl: O słynnym Twoim jarmarku chyba nie słyszałam.. no wstyd:oops: No to pędem jutro tam leć na pewno kupisz jakiś piękny kosz:) My jutro mamy pobudkę o 8, bo przyjeżdża pan z korą Jak mogłaś nie słyszeć o jarmarku :rotfl: (ale za to Twoja mama na pewno słyszała i o kożuchach też :lol2: ) uhahahaha, ja też bym nie słyszała gdybym tu nie mieszkała Współczuję pobudki o tak wczesnej porze......( ale coś za coś tu się opłaca wstać tak wcześnie ) ja śpię do bólu o ile dzieciaki mnie nie obudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.05.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Zapytam mamę... W sumie to i tak mieliśmy w miarę wcześnie wstać, bo jest huk roboty:) Wolałabym jednak o 9 Dzieciaki trzeba było dzisiaj przetrzymać do późna, to jutro spałyby jak susełki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.05.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 I tu masz całkowitą rację......!!!!! jak susełki to one zawsze śpią czyli do 10-j i nie mam problemu ze wstawaniem u nich..... po prostu kochają spać i tyle ( spać zawsze chodzą późno 21-22 z minutami jak dla nich ) .... My już też chodźmy bo nas mężowie wydziedziczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts