MagdaZZZ 16.05.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 a to sprzedam ci jeszcze tip, jak zrobić naprawdę aromatyczny szpinak, taki, że nawet parmezan już do smaku nie potrzebny (zawsze to parę kalorii mniej;)).Przeważnie do szpinaku się daje tylko czosnek, i to raczej go wszyscy wciskają już do szpinaku na patelni... A ja najpierw na masełku podsmażam drobno posiekaną cebulkę (nietypowy składnik szpinaku;)), aż się zeszkli, a do tej cebulki dorzucam pokrojony w kostkę czosnek i dopiero szpinak. Jak pewnie większość z was wie, ale mało kto o tym pamięta podczas gotowania, taki przyrumieniony czosnek smakuje całkiem inaczej niż wciśnięty do duszącego się już dania;) Mniammmm:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.05.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Madzia, ja nie lubię przyrumienionego czosnku robi się najczęściej gorzki i niesmaczny to już wolę parmezan i tych parę kalorii, serka nic nie zastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.05.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Madzia, ja nie lubię przyrumienionego czosnku robi się najczęściej gorzki i niesmaczny to już wolę parmezan i tych parę kalorii, serka nic nie zastąpi gorzki??? to chyba jak przypalisz;) właśnie wtedy się robi słodziutki. Jadłaś kiedyś pieczony czosnek? pychaaaa... ja właśnie tak podsmażam czosnek (parę sekund dosłownie, i nie może być wyciśnięty:no:), że smakuje jak pieczony. Edytowane 16 Maja 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.05.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 I trzeba go dobrze płukać Agawi ale to zdjęcie to chyba nie Twoich canelloni hehe, a tak poważnie pysznie wygląda, w czwartek będzie na obiad! Dzięki za przepis. No trzeba płukać Nie ma za co, yokasta Fota tym razem nie moja- tu chyba w wersji z papryką jeszcze. Swojego zdjęcia nie mam, ale nadrobię przy najbliższej okazji:) Uda Ci się na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.05.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 gorzki??? to chyba jak przypalisz;) właśnie wtedy się robi słodziutki. Jadłaś kiedyś pieczony czosnek? pychaaaa... ja właśnie tak podsmażam czosnek (parę sekund dosłownie, i nie może być wyciśnięty:no), że jest jak pieczony. Próbowałam kiedyś pieczony czosnek i faktycznie smakuje lepiej:) Dzięki Magda za pomysł- zrobię tak next time:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 17.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Za przepis bardzo dziękuję Posadziłaś już swoje piękności ... i pytam grzecznie gdzie są zdjęcia roślinek obsypanych korą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 17.05.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ale tu apetycznie ,chyba przestanę zaglądać ,bo ostatnio wiszę przy lodówce i tylko apetytu mi znowu narobiłyście.Niech skończą się już te stresy maturowe ,bo bedę wyglądać niedługo jak potwór.A zakupy kwiatkowe bardzo udane ,jak to wszystko wysadzisz ,to będzie jak w raju ....już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 17.05.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 agawi Ty lepiej pokaż te kwiatki bo zaraz się okaże, że mi nie wolno tu zaglądać kulinarnie i smacznie się tu zrobiło a ja bidulka na diecie. ale przepis zakodowany na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.05.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Za przepis bardzo dziękuję Posadziłaś już swoje piękności ... i pytam grzecznie gdzie są zdjęcia roślinek obsypanych korą Nie ma za co:) Mam nadzieję, że wypróbujesz;) Posadziłam zaledwie jeden kwietnik, ale efekt jeszcze marny, bo musi to się rozrosnąć... Obiecałam foty, jak trawka urośnie, a to już niedługo:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.05.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ale tu apetycznie ,chyba przestanę zaglądać ,bo ostatnio wiszę przy lodówce i tylko apetytu mi znowu narobiłyście.Niech skończą się już te stresy maturowe ,bo bedę wyglądać niedługo jak potwór. A zakupy kwiatkowe bardzo udane ,jak to wszystko wysadzisz ,to będzie jak w raju ....już jest Dzięki Beatko Jedz, jedz w końcu od czego masz trampolinę... :lol2: Cannelloni tuczące nie jest... Chyba:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.05.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 agawi Ty lepiej pokaż te kwiatki bo zaraz się okaże, że mi nie wolno tu zaglądać kulinarnie i smacznie się tu zrobiło a ja bidulka na diecie. ale przepis zakodowany na przyszłość Bidulka:) U mnie dawno kulinarnie nie było... Jak już skończysz z tą dietą to zrób koniecznie. Pycha:) Jak wsadzę wszystkie kwiaty to obfocę, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 17.05.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Znów się kulinarnie zrobiło i jak smacznie! Też bardzo lubię szpinak i wszystko co zielone (gorzej z moimi dziećmi, a zwłaszcza z tym młodszym ) Jakiś czas temu robiłam lazanię ze szpinakiem:) Smak pewnie podobny A tak w ogóle, moja kuchnia to ostatnio głównie szybkie dania. Aż mi przed samą sobą głupio, że już moich chłopaków tak jak wcześniej nie rozpieszczam. Na szcęście szybko nie musi znaczyć- mało wartościowo. Cóż mam nadzieję, że w nowej kuchni wszystko wróci do normy Aguś, czekam na fotki twojego bajecznego ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.05.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Znów się kulinarnie zrobiło i jak smacznie! Też bardzo lubię szpinak i wszystko co zielone (gorzej z moimi dziećmi, a zwłaszcza z tym młodszym ) Jakiś czas temu robiłam lazanię ze szpinakiem:) Smak pewnie podobny A tak w ogóle, moja kuchnia to ostatnio głównie szybkie dania. Aż mi przed samą sobą głupio, że już moich chłopaków tak jak wcześniej nie rozpieszczam. Na szcęście szybko nie musi znaczyć- mało wartościowo. Cóż mam nadzieję, że w nowej kuchni wszystko wróci do normy Aguś, czekam na fotki twojego bajecznego ogródka Wnętrza poszły w odstawkę to kulinaria w zastępstwie;) Lazania to też pyszne danko i podobnie smakuje:wiggle: A szpinak to samo zdrowie;) W nowej kuchni to dopiero będziesz szaleć Aguś:) Foty ogródka będą jak trawka trochę urośnie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się sezon na truskawki (a właściwie to już się zaczął) kilka inspiracji dla smakoszy;) http://img34.imageshack.us/img34/6418/truskawa.jpg http://m.onet.pl/_m/c5a81a2e4b4d695d155c4fe14f26b0a0,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/6afc3941cbf5dea78360f38f29d727bd,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/2be332e20a81c3c590f92d0ec0c6ebfa,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/c575912093e82f7b863fa75e5831fbb1,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/e0c92638c9698d5e24d74ee693b5f6d6,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/22dccbe4313f016ff656943e1d905455,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/2f807823ae9a849ea25bf6ccb69067ac,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/31cb8221e6b965227e93a5244311f906,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/286780ef957a618ddca86c0e9f86692f,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/f2f5e89ed76294a56188e9afd8dae00c,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/449ad7c7a38fe46220d1af462a6361db,12,19.jpg http://m.onet.pl/_m/6d1b053ba1398b11e9d3bd908539d7c2,12,19.jpg http://4.bp.blogspot.com/_S0-C9MHmoqU/S_XKsPPEQUI/AAAAAAAABCQ/Arg2pUH2OcI/s1600/SpinachStrawberrySalad3.jpg http://i.pinger.pl/pgr409/49eee339002a76524c593506/FinalCake3.JPG http://i2.pinger.pl/pgr423/530392f1000c643b4c593509/recipe+for+strawberry+shortcake+cake.jpg http://i2.pinger.pl/pgr72/390adc1d001e982e4c59350d/strawberry_cake.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Po truskawkowych inspiracjach, kilka migawek wschodzącej trawki i kwietniki... Proszę nie zwracać uwagi na nie-wykończony betonowy kwietnik Kwiatki mają się ochoczo rozrosnąć i zwisać :rolleyes: http://img560.imageshack.us/img560/7186/dsc02454hq.jpg http://img841.imageshack.us/img841/2039/dsc02452p.jpg http://img155.imageshack.us/img155/3636/dsc02451x.jpg http://img153.imageshack.us/img153/9593/dsc02450t.jpg http://img263.imageshack.us/img263/5004/dsc02453v.jpg http://img804.imageshack.us/img804/9459/dsc02455i.jpg http://img855.imageshack.us/img855/928/dsc02456n.jpg http://img850.imageshack.us/img850/8041/dsc02457k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 18.05.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Uwielbiam truskawki a po tym co pokazałaś mam ślinotok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.05.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 mmmm, agawi - wygląda to wszystko imponująco:D i trawka jaka juz "potężna";) kochana, a intryguje mnie to już od pewnego czasu, więc zapytam - wspominałaś, że te skośne deski na płocie będą cięte na równo... kiedy zamierzacie to zrobić i na co czekacie? (to nie złośliwe pytanie, tylko jestem ciekawa, od czego to zależy, że jeszcze nie możecie ich ciachnać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Do trawki chyba siewnika używaliście? Na jednym zdjęciu widzę siewnikową "krateczkę" jak ja to nazywam. Mi się podoba taki płotek jak jest sami się zdecydowaliśmy na drewniane sztachety, tylko że na sztorc :) Kwiatki PRZEPIĘKNE! Uwielbiam te kolory, a jak się rozrosną to w ogóle...gdzie ja oczy podzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Uwielbiam truskawki a po tym co pokazałaś mam ślinotok Taki miałam cel Kasiu Ja też uwielbiam truskawki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 mmmm, agawi - wygląda to wszystko imponująco:D i trawka jaka juz "potężna";) kochana, a intryguje mnie to już od pewnego czasu, więc zapytam - wspominałaś, że te skośne deski na płocie będą cięte na równo... kiedy zamierzacie to zrobić i na co czekacie? (to nie złośliwe pytanie, tylko jestem ciekawa, od czego to zależy, że jeszcze nie możecie ich ciachnać) Hmmm Madzia, jakby Ci tu odpowiedzieć i nie skłamać? Można dechy już dawno ciachać, tylko chętnych i czasu brak:lol2: Na pocieszenie powiem Ci, że jedna strona została ucięta na jesieni;) Trzeba wreszcie się za to wziąć i za ich malowanie. Jacyś chętni do pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.