Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu


Recommended Posts

a to sprzedam ci jeszcze tip, jak zrobić naprawdę aromatyczny szpinak, taki, że nawet parmezan już do smaku nie potrzebny (zawsze to parę kalorii mniej;)).

Przeważnie do szpinaku się daje tylko czosnek, i to raczej go wszyscy wciskają już do szpinaku na patelni... A ja najpierw na masełku podsmażam drobno posiekaną cebulkę (nietypowy składnik szpinaku;)), aż się zeszkli, a do tej cebulki dorzucam pokrojony w kostkę czosnek i dopiero szpinak. Jak pewnie większość z was wie, ale mało kto o tym pamięta podczas gotowania, taki przyrumieniony czosnek smakuje całkiem inaczej niż wciśnięty do duszącego się już dania;) Mniammmm:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madzia, ja nie lubię przyrumienionego czosnku :( robi się najczęściej gorzki i niesmaczny :no: to już wolę parmezan ;) i tych parę kalorii, serka nic nie zastąpi :D

 

gorzki??? to chyba jak przypalisz;) właśnie wtedy się robi słodziutki. Jadłaś kiedyś pieczony czosnek? pychaaaa... ja właśnie tak podsmażam czosnek (parę sekund dosłownie, i nie może być wyciśnięty:no:), że smakuje jak pieczony.

Edytowane przez MagdaZZZ
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I trzeba go dobrze płukać :lol2:

 

Agawi ale to zdjęcie to chyba nie Twoich canelloni ;) hehe, a tak poważnie pysznie wygląda, w czwartek będzie na obiad! Dzięki za przepis.

 

No trzeba płukać:) Nie ma za co, yokasta;) Fota tym razem nie moja- tu chyba w wersji z papryką jeszcze.

Swojego zdjęcia nie mam, ale nadrobię przy najbliższej okazji:):)

Uda Ci się na 100%:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

gorzki??? to chyba jak przypalisz;) właśnie wtedy się robi słodziutki. Jadłaś kiedyś pieczony czosnek? pychaaaa... ja właśnie tak podsmażam czosnek (parę sekund dosłownie, i nie może być wyciśnięty:no), że jest jak pieczony.

 

Próbowałam kiedyś pieczony czosnek i faktycznie smakuje lepiej:) Dzięki Magda za pomysł- zrobię tak next time:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale tu apetycznie ,chyba przestanę zaglądać ,bo ostatnio wiszę przy lodówce i tylko apetytu mi znowu narobiłyście.Niech skończą się już te stresy maturowe ,bo bedę wyglądać niedługo jak potwór.

A zakupy kwiatkowe bardzo udane ,jak to wszystko wysadzisz ,to będzie jak w raju ....już jest

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Za przepis bardzo dziękuję ;)

Posadziłaś już swoje piękności ;) ... i pytam grzecznie gdzie są zdjęcia roślinek obsypanych korą ;) :) ;)

 

Nie ma za co:):) Mam nadzieję, że wypróbujesz;)

Posadziłam zaledwie jeden kwietnik, ale efekt jeszcze marny, bo musi to się rozrosnąć...

Obiecałam foty, jak trawka urośnie, a to już niedługo:lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale tu apetycznie ,chyba przestanę zaglądać ,bo ostatnio wiszę przy lodówce i tylko apetytu mi znowu narobiłyście.Niech skończą się już te stresy maturowe ,bo bedę wyglądać niedługo jak potwór.

A zakupy kwiatkowe bardzo udane ,jak to wszystko wysadzisz ,to będzie jak w raju ....już jest

 

Dzięki Beatko:)

Jedz, jedz w końcu od czego masz trampolinę... :lol2::lol2:

Cannelloni tuczące nie jest... Chyba:rotfl:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

agawi Ty lepiej pokaż te kwiatki bo zaraz się okaże, że mi nie wolno tu zaglądać kulinarnie i smacznie się tu zrobiło a ja bidulka na diecie.:bash: ale przepis zakodowany na przyszłość :)

 

Bidulka:) U mnie dawno kulinarnie nie było... Jak już skończysz z tą dietą to zrób koniecznie. Pycha:)

Jak wsadzę wszystkie kwiaty to obfocę, obiecuję;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znów się kulinarnie zrobiło i jak smacznie! Też bardzo lubię szpinak i wszystko co zielone :yes: (gorzej z moimi dziećmi, a zwłaszcza z tym młodszym ;))

Jakiś czas temu robiłam lazanię ze szpinakiem:) Smak pewnie podobny ;) :lol2:

A tak w ogóle, moja kuchnia to ostatnio głównie szybkie dania. Aż mi przed samą sobą głupio, że już moich chłopaków tak jak wcześniej nie rozpieszczam. Na szcęście szybko nie musi znaczyć- mało wartościowo. Cóż mam nadzieję, że w nowej kuchni wszystko wróci do normy :rolleyes:

 

Aguś, czekam na fotki twojego bajecznego ogródka :popcorn: :wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znów się kulinarnie zrobiło i jak smacznie! Też bardzo lubię szpinak i wszystko co zielone :yes: (gorzej z moimi dziećmi, a zwłaszcza z tym młodszym ;))

Jakiś czas temu robiłam lazanię ze szpinakiem:) Smak pewnie podobny ;) :lol2:

A tak w ogóle, moja kuchnia to ostatnio głównie szybkie dania. Aż mi przed samą sobą głupio, że już moich chłopaków tak jak wcześniej nie rozpieszczam. Na szcęście szybko nie musi znaczyć- mało wartościowo. Cóż mam nadzieję, że w nowej kuchni wszystko wróci do normy :rolleyes:

 

Aguś, czekam na fotki twojego bajecznego ogródka :popcorn: :wiggle:

 

Wnętrza poszły w odstawkę to kulinaria w zastępstwie;) Lazania to też pyszne danko i podobnie smakuje:wiggle: A szpinak to samo zdrowie;)

W nowej kuchni to dopiero będziesz szaleć Aguś:):)

 

Foty ogródka będą jak trawka trochę urośnie :rolleyes::rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mmmm, agawi - wygląda to wszystko imponująco:D i trawka jaka juz "potężna";)

kochana, a intryguje mnie to już od pewnego czasu, więc zapytam - wspominałaś, że te skośne deski na płocie będą cięte na równo... kiedy zamierzacie to zrobić i na co czekacie? (to nie złośliwe pytanie, tylko jestem ciekawa, od czego to zależy, że jeszcze nie możecie ich ciachnać;))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do trawki chyba siewnika używaliście? Na jednym zdjęciu widzę siewnikową "krateczkę" jak ja to nazywam.

Mi się podoba taki płotek jak jest :yes: sami się zdecydowaliśmy na drewniane sztachety, tylko że na sztorc :):):)

 

Kwiatki PRZEPIĘKNE! Uwielbiam te kolory, a jak się rozrosną to w ogóle...gdzie ja oczy podzieję?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

mmmm, agawi - wygląda to wszystko imponująco:D i trawka jaka juz "potężna";)

kochana, a intryguje mnie to już od pewnego czasu, więc zapytam - wspominałaś, że te skośne deski na płocie będą cięte na równo... kiedy zamierzacie to zrobić i na co czekacie? (to nie złośliwe pytanie, tylko jestem ciekawa, od czego to zależy, że jeszcze nie możecie ich ciachnać;))

 

Hmmm Madzia, jakby Ci tu odpowiedzieć i nie skłamać? :confused: Można dechy już dawno ciachać, tylko chętnych i czasu brak:lol2:

Na pocieszenie powiem Ci, że jedna strona została ucięta na jesieni;) Trzeba wreszcie się za to wziąć i za ich malowanie.

Jacyś chętni do pomocy?:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...