Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Do trawki chyba siewnika używaliście? Na jednym zdjęciu widzę siewnikową "krateczkę" jak ja to nazywam.

Mi się podoba taki płotek jak jest :yes: sami się zdecydowaliśmy na drewniane sztachety, tylko że na sztorc :):):)

Kwiatki PRZEPIĘKNE! Uwielbiam te kolory, a jak się rozrosną to w ogóle...gdzie ja oczy podzieję?

Dzięki yokasta:)

Płotek nie może zostać tak jak jest, bo jedna strona jest już ucięta;)

Jeżeli mogę Ci coś poradzić, to zaimpregnujcie te sztachety w siarczanie miedzi przed malowaniem. Podobno znacznie przedłuża żywotność dech;)

Aaa i siewnika nie mamy, luby sam siał:) Starał się to robić krzyżowo- tak jak zalecają, pewnie dlatego kratkę widać:lol2:

Mam nadzieję, że ta trawa jeszcze się zagęści, bo to dopiero 10 dni minęło od wysiewu.:rolleyes:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno, 10 dni to sam początek :):):)

Ogrodzenie w przyszłym roku ;) teraz myślę, że na szczęście :D bo muszę się nad nim jeszcze zastanowić ;).

Skoro już 1 stronę ucięliście to faktycznie :lol2: czas na resztę :D

Oj, skoro Twoje ogrodzenie w przyszłym roku, to możesz wymyślać ile wlezie:cool:

Ale powiem Ci yokasta, odnośnie ucięcia naszego płotu, że wiele osób mówiło dokładnie jak Ty, żeby zostawić taki jak jest ;)

noszzzszsz pięknie agawi co raz piękniej :)

no i wielkie dzięki za przepis ze szpinakiem, moj M (zapalony ogrodnik) postanowił w tym roku posadzić w ogródku właśnie szpinak i tak sie już zastanawiałam co ja z tym zrobię .Jedyne co robiłam ze szpinakiem to nalesniki ,oczywiscie z mrozonego szpinaku. No ale teraz widzę że tutaj to ja wiele ciekawego się dowiem

.......muszę tylko poczekać na swoja własna kuchnie :)

ach ale jakby ktoś reflektował na śweżutki szpinak to zapraszam :)

Edytowane przez WERI

Wchodzę i oczom nie wierzę, wychodzę i znowu wchodzę :confused: to jest ogród Agawi ???? No nie !!!!! jak tu się pięknie zrobiło...tak to ogród Agi !!!!!!!

Niesamowita metamorfoza :wiggle: zobacz jak trawka robi swoje , a aaaaaa i nie zapominajmy o kolorowych kwiatach.....pięknie, wiosennie, iiiii tak soczysto przez zieleń i roślinność :yes::D:yes:

Edytowane przez Juszczakówka

Aguś, ogród jak z bajki, piekny. Morzę o takim :jawdrop:

A truskawki...mmm faktycznie apetyczne, bardzo! Jak się za kilkanaście dni sezon zacznie zrobię jakieś truskawkowe słodkości. Może truskawkowe tiramisu, albo tarta? I zdradzę wam przepis mojej ukochanej babci na najlepszy, dla mnie, placek z truskawkami :)

Witaj WERI, bardzo dziękuję:D

Przepisik koniecznie wypróbuj i aż nie chcę mi się wierzyć, że go wcześniej nie znałaś:eek:

Naleśniki też muszą być pyszne:rolleyes: A na szpinak wpadnę...:lol2:

anbama- jak Ty się czujesz bidulko?:hug:

Mam nadzieję, że do truskawkowego szaleństwa skończysz z tą przymusową dietą;)

Już się nie możemy doczekać pierwszego koszenia trawki...:)

Andżeliko:hug:

Dostałam dzisiaj od mamy nowego kwiatka- zwisającą fuksję:lol2: Tak więc słowa dotrzymałam nie kupiłam, ale dostałam:wiggle:

Ale i tak muszę kupić lawendę:);)

yokasta- też czekam aż zrobisz truskawkowe przysmaki i się podzielisz z nami przepisami i fotkami:wiggle::):)

arcobaleno- bardzo dziękuję:D

Taaakie komplementy z ust właścicielki taaakiego ogrodu to zaszczyt:):)

Amtla- również dziękuję:), a co do tych truskawek, to taki miałam zamiar, żeby narobić Wam smaku:lol2:

I sobie przy okazji też;)

Aguś :hug:Staramy się, żeby jakoś ten pierwszy sezon wyglądał;)

Truskawkowe tiramisu mówisz:jawdrop: dawaj przepis!!! I na placek też:cool:

Zmienię temat wiadomo dlaczego:bash: i napiszę o tej Twojej fuksji w pełnym słońcu będzie kiepsko rosła kiedyś miałam dawno temu kupiłam tylko raz bo miałam balkon od południa patelnia po prostu. Andżelika też przerobiła także szukaj jej jakiegoś półcienia bo szkoda by jej było :)