agawi74 18.05.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Do trawki chyba siewnika używaliście? Na jednym zdjęciu widzę siewnikową "krateczkę" jak ja to nazywam. Mi się podoba taki płotek jak jest sami się zdecydowaliśmy na drewniane sztachety, tylko że na sztorc :) Kwiatki PRZEPIĘKNE! Uwielbiam te kolory, a jak się rozrosną to w ogóle...gdzie ja oczy podzieję? Dzięki yokasta Płotek nie może zostać tak jak jest, bo jedna strona jest już ucięta;) Jeżeli mogę Ci coś poradzić, to zaimpregnujcie te sztachety w siarczanie miedzi przed malowaniem. Podobno znacznie przedłuża żywotność dech;) Aaa i siewnika nie mamy, luby sam siał Starał się to robić krzyżowo- tak jak zalecają, pewnie dlatego kratkę widać Mam nadzieję, że ta trawa jeszcze się zagęści, bo to dopiero 10 dni minęło od wysiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.05.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Na pewno, 10 dni to sam początek :) Ogrodzenie w przyszłym roku teraz myślę, że na szczęście bo muszę się nad nim jeszcze zastanowić . Skoro już 1 stronę ucięliście to faktycznie czas na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.05.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Hmmm Madzia, jakby Ci tu odpowiedzieć i nie skłamać? Można dechy już dawno ciachać, tylko chętnych i czasu brak:lol2: rozwaliła mnie ta szczera odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Na pewno, 10 dni to sam początek :) Ogrodzenie w przyszłym roku teraz myślę, że na szczęście bo muszę się nad nim jeszcze zastanowić . Skoro już 1 stronę ucięliście to faktycznie czas na resztę Oj, skoro Twoje ogrodzenie w przyszłym roku, to możesz wymyślać ile wlezie:cool: Ale powiem Ci yokasta, odnośnie ucięcia naszego płotu, że wiele osób mówiło dokładnie jak Ty, żeby zostawić taki jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 rozwaliła mnie ta szczera odpowiedź Tak myślałam :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.05.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Wygląda fajnie, jestem ciekawa jak jest z tą uciętą stroną, pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.05.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Wygląda fajnie, jestem ciekawa jak jest z tą uciętą stroną, pokażesz? Chętnie, ale nie mam foty:( Może zrobię w weekend;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 18.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) noszzzszsz pięknie agawi co raz piękniej no i wielkie dzięki za przepis ze szpinakiem, moj M (zapalony ogrodnik) postanowił w tym roku posadzić w ogródku właśnie szpinak i tak sie już zastanawiałam co ja z tym zrobię .Jedyne co robiłam ze szpinakiem to nalesniki ,oczywiscie z mrozonego szpinaku. No ale teraz widzę że tutaj to ja wiele ciekawego się dowiem .......muszę tylko poczekać na swoja własna kuchnie ach ale jakby ktoś reflektował na śweżutki szpinak to zapraszam Edytowane 18 Maja 2011 przez WERI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 19.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 agawi litości nie masz kobieto .........te truskawki uwielbiam:rolleyes: A w ogrodzie coraz piękniej trawka ładnie zeszła i po każdym kolejnym koszeniu Wasz trawniczek będzie bardziej zielony i gęsty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.05.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Wchodzę i oczom nie wierzę, wychodzę i znowu wchodzę to jest ogród Agawi ???? No nie !!!!! jak tu się pięknie zrobiło...tak to ogród Agi !!!!!!! Niesamowita metamorfoza zobacz jak trawka robi swoje , a aaaaaa i nie zapominajmy o kolorowych kwiatach.....pięknie, wiosennie, iiiii tak soczysto przez zieleń i roślinność :yes: Edytowane 19 Maja 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.05.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A przez te truskawkowe inspiracje to mi ślinka pociekła mniam, mniam już za parę dni pokażą się nasze czyli krajowe TRUSKAWECZKI :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.05.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Też czekam na truskawki i czekam aż zrobię te powyższe smakowitości !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.05.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nooo to zapodałaś truskawkowo ! Zjadłabym sobie takie pyszności !Ogród pięknieje z dnia na dzień - jaki porządeczek ! I trawka już nabiera widoku - pięknie będzie ! Już jest! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.05.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 agawi, ale uroczo ślicznie w Twoim ogrodzie i te zakupy widać że dopasowane... O truskawkach nawet nie wspomnię, bo takiego apetytu mi narobiłaś, że właśnie sięgam po mrożone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 19.05.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Aguś, ogród jak z bajki, piekny. Morzę o takim A truskawki...mmm faktycznie apetyczne, bardzo! Jak się za kilkanaście dni sezon zacznie zrobię jakieś truskawkowe słodkości. Może truskawkowe tiramisu, albo tarta? I zdradzę wam przepis mojej ukochanej babci na najlepszy, dla mnie, placek z truskawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.05.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witaj WERI, bardzo dziękuję Przepisik koniecznie wypróbuj i aż nie chcę mi się wierzyć, że go wcześniej nie znałaś Naleśniki też muszą być pyszne:rolleyes: A na szpinak wpadnę... anbama- jak Ty się czujesz bidulko? Mam nadzieję, że do truskawkowego szaleństwa skończysz z tą przymusową dietą Już się nie możemy doczekać pierwszego koszenia trawki... Andżeliko Dostałam dzisiaj od mamy nowego kwiatka- zwisającą fuksję Tak więc słowa dotrzymałam nie kupiłam, ale dostałam:wiggle: Ale i tak muszę kupić lawendę yokasta- też czekam aż zrobisz truskawkowe przysmaki i się podzielisz z nami przepisami i fotkami:wiggle::) arcobaleno- bardzo dziękuję Taaakie komplementy z ust właścicielki taaakiego ogrodu to zaszczyt:) Amtla- również dziękuję, a co do tych truskawek, to taki miałam zamiar, żeby narobić Wam smaku:lol2: I sobie przy okazji też Aguś :hug:Staramy się, żeby jakoś ten pierwszy sezon wyglądał Truskawkowe tiramisu mówisz:jawdrop: dawaj przepis!!! I na placek też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 20.05.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Tarta z truskawkami i z bezą z ubitych białek jest moim najlepszym plackiem na świecie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.05.2011 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Tarta z truskawkami i z bezą z ubitych białek jest moim najlepszym plackiem na świecie :yes: Hmm, to taki torcik Pavlova trochę?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 20.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Zmienię temat wiadomo dlaczego:bash: i napiszę o tej Twojej fuksji w pełnym słońcu będzie kiepsko rosła kiedyś miałam dawno temu kupiłam tylko raz bo miałam balkon od południa patelnia po prostu. Andżelika też przerobiła także szukaj jej jakiegoś półcienia bo szkoda by jej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 20.05.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 I jeszcze one nie lubią bezpośredniego wiatru czyli przeciągów , musisz ją dać do jakiegoś kąta ,i coś mi się wydaję, że na przyszły rok już jej nie kupisz ja też już jej nie kupiłam ( ogólnie bardzo ładnie kwitną..... tylko takie jakieś problematyczne SOM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts