Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Zmienię temat wiadomo dlaczego:bash: i napiszę o tej Twojej fuksji w pełnym słońcu będzie kiepsko rosła kiedyś miałam dawno temu kupiłam tylko raz bo miałam balkon od południa patelnia po prostu. Andżelika też przerobiła także szukaj jej jakiegoś półcienia bo szkoda by jej było :)

Tak, wiem- czytałam u Andżeliki:bash::bash:

Qrczę, u mnie nie ma cienia na tarasie :( Jedyny cień to z przodu domu...

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i coś mi się wydaję, że na przyszły rok już jej nie kupisz ;) ja też już jej nie kupiłam ;) ( ogólnie bardzo ładnie kwitną..... tylko takie jakieś problematyczne SOM).

Dobrze Ci się wydaje :lol2::lol2: Choć to nie ja kupiłam, tylko mama. Jutro jej wygarnę ;):lol2:

Szkoda było kasy na nie, jak zaraz mi padną...:bash:

Dobrze Ci się wydaje :lol2::lol2: Choć to nie ja kupiłam, tylko mama. Jutro jej wygarnę ;):lol2:

Szkoda było kasy na nie, jak zaraz mi padną...:bash:

Aguś nie padną Ci, u mnie się długo trzymały, podlewaj je często, obrywaj jak będą usychać kwiatki i ten pół cień, a zobaczysz długo będzie cieszył oko :)

Aguś nie padną Ci, u mnie się długo trzymały, podlewaj je często, obrywaj jak będą usychać kwiatki i ten pół cień, a zobaczysz długo będzie cieszył oko :)

Dzięki Andżeliko za rady:wiggle: A może, może deszczowe lato będzie??? Żartowałam :lol2: Tfu, tfu

Moje drogie, podaję Wam nie tyle przepis co pomysł na...

koperty z jabłkami z ciasta francuskiego;)

Potrzebne są:

-2 opakowanie ciasta francuskiego

-1 kg jabłek

-paczka żurawiny suszonej

-cynamon

-cukier, cukier waniliowy

Jabłka kroimy w cząstki (bez skóry), dusimy z cukrem(ilość wg uznania), cukrem waniliowym, cynamonem oraz żurawiną ok. 15 min

Następnie ciasto francuskie kroimy na kwadraty, układam jabłka na każdym z kwadratów, sklejamy przeciwległymi rogami tworząc koperty, tudzież poduszki:D

Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy szczyptą cynamonu i cukru. Pieczemy w temperaturze 200C ok. 30 min. I gotowe. proste, szybkie i smaczne:)

http://img215.imageshack.us/img215/2937/dsc02461t.jpg

http://img64.imageshack.us/img64/9190/dsc02460q.jpg

Pyszota! Choć ja zamiast jabłek dałabym coś słodszego np. brzoskwinie ;)

Obiecałam przepis

Tiramisu di fragole

250g serka mascarpone

50g cukru

3 jaja

sok z jednej cytryny

biszkopty

500g truskawkek

Białka i zółtka oddzielamy. Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę, dodajemy mascarpone. Białka ubijamy na sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą mascarpone. Do nasączenia biszkoptów sporządzamy "lemoniadę";) -sok z cytryny dosładzamy łyzką cukru i dolewamy szklankę wody.

Truskawki kroimy na ćwiartki.

Układamy warstwami: nasączone biszkopty, truskawki i masę. Górę dekorujemy truskawkami.

Tiramisu-di-fragola_large_recette.jpg

SMACZNEGO

By przepis był bardziej zbliżony do oryginalnego tiramisu można nasączyć biszkopty kawą i lilierem.

Edytowane przez aga_domatorka

Pyszota! Choć ja zamiast jabłek dałabym coś słodszego np. brzoskwinie ;)

Aguś, wersja z jabłkami jest dość słodka- zależy od ilości cukru. Z brzoskwiniami też kiedyś robiłam i też są pyszne:D

Aaa i bardzo Ci dziękuję za truskawkowe tiramisu:hug:Zrobię w najbliższym czasie:cool:

Agawi wchodze do Ciebie a tu normalnie tak słodko ze szok :) znowu jakies pyszne przepisy :) juz spisałam... teraz ide nadrabiac zaległosci w dziennku

aha twój przepis na muffinki czekoladowe zrobił furore u mnie w domu, średnio trzy razy w tygodniu robie te muffinki w róznych wariantach :)

Edytowane przez dagunia

Agawi wchodze do Ciebie a tu normalnie tak słodko ze szok :) znowu jakies pyszne przepisy :) juz spisałam... teraz ide nadrabiac zaległosci w dziennku

aha twój przepis na muffinki czekoladowe zrobił furore u mnie w domu, średnio trzy razy w tygodniu robie te muffinki w róznych wariacjach :)

Dagunia, fajnie, że już jesteś :hug:

Teraz wątek zrobił się przede wszystkim ogrodowy i czasami kulinarny:yes::D

Cieszę się, że muffinki Ci wyszły i wszystkim smakują:D

Dziewczyny ,miejcie litość nad "będącyminadiecie":Dco tu wdepnę ,to jakieś nowe przepisy się pojawiają .I jak tu się nie oprzeć!!aga pięknie już wygląda Twój ogród ,trawka rośnie jak na drożdżach:yes:

Beatko, dziękuję. Trawka trafiła na piękną pogodę to i rośnie;) Częste podlewanie robi swoje. Jeszcze 1,5 tygodnia i będziemy kosić:yes::D

A dietą się zupełnie nie przejmuj. To pewnie nie pierwsza i nie ostatnia, jak każdej z nas:lol2:

powatazamy wszystkie za mna : nie ma zadnych przepisow, nie ma zadnych przepisow, nie ma zadnych przepisow....

A jezeli sa, to w moim wydaniu i tak by nie wyszly :) :) :)

Są, są i by Ci wyszły, googulku:D:yes:

Kup ciasto francuskie, zakasaj rękawki i gotowe:D