Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Agawi,

Ty zła kobieta jesteś!!!:) - nie, to żarcik malutki taki

Miałam NIC nie kupować, NIC NIC NIC, no ale kusisz, kusisz kolekcją Nigelli, i taki cudny nóż do ziół pokazałaś.....

Anju, to tak jak ja już miałam NIC nie kupować do ogrodu- a co chwilka coś:D

Aktualnie poszukuję drewnianej kratki-pergoli do róży.

A ten nóż do ziółek też mi się baaardzo podoba To co- kupujemy?:lol2:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hortensje piękne :) dlaczego ja nie mam nawet kawałka ogródka:bash:.... ale mogę chociaż u Ciebie sobie popatrzeć .:)

Dagunia, ale w skrzyneczki lub doniczki możesz sadzić, prawda?:wiggle: I będziesz miała kawałek ogródka:yes::D

A za hortensje pięknie dziękuję :hug:

Aguś no chwilę mnie u ciebie nie było, a tu tyyyyle pięknych rzeczy. :D

Ja też najbardziej zachwycam się wagą i powiem więcej p o t r z e b u j ę takiej! :lol2:

Jak tylko skończę z etapem wykańczania (i swój portfel reanimuję ;) ) to sobie parę ładnych rzeczy kupię,o! ;)

Jej,jak ja się juz tego doczekać nie mogę!!!!

Krzesełka pierwsza klasa, jakie eleganckie :yes:

No i hortensje, miodzio- moje ulubione kolory! Miałam kilka lat temu niebieską, posadziłam ja wiosną i całe lato nas cieszyła. Ale niestety zimą ją ścięło i juz nie odrosła :( Trzeba je jednak dobrze na zimę okrywać.

Aguś no chwilę mnie u ciebie nie było, a tu tyyyyle pięknych rzeczy. :D

Ja też najbardziej zachwycam się wagą i powiem więcej p o t r z e b u j ę takiej! :lol2:

Jak tylko skończę z etapem wykańczania (i swój portfel reanimuję ;) ) to sobie parę ładnych rzeczy kupię,o! ;)

Jej,jak ja się juz tego doczekać nie mogę!!!!

Krzesełka pierwsza klasa, jakie eleganckie :yes:

No i hortensje, miodzio- moje ulubione kolory! Miałam kilka lat temu niebieską, posadziłam ja wiosną i całe lato nas cieszyła. Ale niestety zimą ją ścięło i juz nie odrosła :( Trzeba je jednak dobrze na zimę okrywać.

Dzięki Aguś:hug:

Wiem, że hortensje lubią przemarzać i właśnie tego się boję:bash: Szkoda twojej:(

Waga fajna i ja też się chyba skuszę. Życzę Ci powodzenia z reanimacją portfela- mnie to nigdy nie wychodzi:no::lol2:

A krzesełka szkoda gadać- kosztują 900 zł i 950 z podłokietnikami:bash::bash: Lekkie przegięcie, zważywszy na to, że potrzebuję co najmniej 8szt:mad::mad:

Witaj Agawi,

Właśnie doczytałam u Daguni, że doświadczenie z drewnianymi żaluzjami masz. Możesz coś więcej na ich temat napisać. Czy rzeczywiście sporo światła zabierają? Podciągnięte maksymalnie do góry jaką część okna zasłaniają (te grube)? No i jak z tym kurzem jest - naprawdę takie trudne do utrzymania czystości? A może jakieś fotki masz:)?

Pozdrawiam cieplutko

:)

Witaj Agawi,

Właśnie doczytałam u Daguni, że doświadczenie z drewnianymi żaluzjami masz. Możesz coś więcej na ich temat napisać. Czy rzeczywiście sporo światła zabierają? Podciągnięte maksymalnie do góry jaką część okna zasłaniają (te grube)? No i jak z tym kurzem jest - naprawdę takie trudne do utrzymania czystości? A może jakieś fotki masz:)?

Pozdrawiam cieplutko

:)

Witam Cię serdecznie Fermina:D

Słuchaj, fot nie mam, ale wygrzebałam w sieci zdjęcie bardzo podobnych, które miałam. Były średniej grubości, w średnim i ciepłym kolorze brązu. Co do natężenia światła, trochę zabierają niestety. Kuchnia była od wschodu i słońce było tylko rano przez krótki czas. Pomieszczenie było raczej ciemne. Trochę lepiej było w dużym pokoju, bo już od strony południowej i więcej okien.

Po maksymalnym podciągnięciu żaluzja zajmuje jakieś 25-30 cm. Co do kurzu, to koszmar niestety- szczególnie jak często okno jest otwarte. Argument, że na firankach też się zbiera nie jest dobry, bo firankę można momentalnie zdjąć i uprać. Jest to o niebo łatwiejsze niż czyszczenie żaluzji. Reasumując, żaluzje wyglądają fajnie, szczelnie zasłaniają przed wścibskimi sąsiadami, ale argumenty przeciw, które Ci przedstawiłam sprawiły, że nie polecam i sama też więcej nie zrobię.;)

Mieliśmy żaluzje tego typu

http://www.roletydebica.pl/images/zaluzje_drewniane.jpg