Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pnącą różę, odmiana Parade, która mam nadzieję, ze kiedyś tak będzie wyglądać...:rolleyes::rolleyes:

http://www.goldplants.eu/zdjecia_roze/roza_pnaca_rozowa_parade01.jpg

tak nie będzie nigdy wyglądała, ponieważ ta na zdjęciu to zupełnie inna odmiana - The Fairy :)

No nie i znów taka samą roślinkę mamy :lol2::rotfl:

No czekaj, pokarzę ci :D Nie wiem tylko czy to dokładnie ta sama odmiana. Sama oceń ;) :wiggle:

kwiaty%252520026.jpg

Aguś, ale cudna:jawdrop: Aż poczułam jej zapach....

Kochana- nie wiem czy to ta sama, bo aż tak się nie znam- moja jest jeszcze malutka, ale pąki już ma:wiggle:

agawi,

\

hortensje i róża przepiękne. O taką różę faktycznie musisz zadbać - niech się pnie po kratce...

To mówisz, że kszesła w koszmarnej ?

Dzięki Amtla:D Tyle, że zdjęcie róży jest z netu- moja dopiero rośnie i mam nadzieję, ze niedługo zakwitnie. Za to hortensje są już moje:yes:

No krzesła są po 950 zł- dasz wiarę? :bash:

Zaraz idę do Ciebie zobaczyć co tam z Twoją łazieneczką;)

Aguś, ale cudna:jawdrop: Aż poczułam jej zapach....

Kochana- nie wiem czy to ta sama, bo aż tak się nie znam- moja jest jeszcze malutka, ale pąki już ma:wiggle:

Nie myśl tylko, że ta moja już kwitnie ;) Zdjęcie wyszperałam z poprzednich lat. Moja też ma dopiero pąki.

Za to funkie w tym roku już takie piękne. A jak je 3 lata temu kupowałam takie szczypiorki były. Przeniosę je do nowego ogródka :yes:

Twoja róża też piękna będzie. Ani się obejrzysz, jak się zacznie wspinać po tej pięknej pergoli :)

Nie myśl tylko, że ta moja już kwitnie ;) Zdjęcie wyszperałam z poprzednich lat. Moja też ma dopiero pąki.

Za to funkie w tym roku już takie piękne. A jak je 3 lata temu kupowałam takie szczypiorki były. Przeniosę je do nowego ogródka :yes:

Twoja róża też piękna będzie. Ani się obejrzysz, jak się zacznie wspinać po tej pięknej pergoli :)

Ale Twoja już jest paroletnia, tak? Jest już duuuuża i kwitnie obficie. Moja to jeszcze maluch;)

Funkie, to chyba rzeczywiście szybko się rozrastają, ja posadziłam w zeszłym roku też miały 2 listki, a w tym szaleją. Twoje 3-latki muszą być piękne:D Koniecznie je przenieś:yes:

Ale muszę kupić jeszcze tą funkię w niebieskiej podmianie, o dużych liściach. Byłam już w 3 sklepach ogrodniczych i nigdzie jej nie ma:(

Aguś dziękuję za wiadomość :)

mam jeszcze pytanie czy pompa ma kolektory pionowe czy poziome? i jakie okna Wam polecili?

pozdrawiam

Nie ma za co Wandeczko:D

kolektory mamy pionowe, ze względu na niewielkie rozmiary działki. Poziome są tańsze;)

Okna są z firmy Mielczarek, są do domów pasywnych-okucia Winkhaus, profile Schuco.

http://www.mielczarek.winkhaus.pl/

http://www.mielczarek.winkhaus.pl/okna_pasywne.htm

Pozdrawiam:)

Ale Twoja już jest paroletnia, tak? Jest już duuuuża i kwitnie obficie. Moja to jeszcze maluch;)

Funkie, to chyba rzeczywiście szybko się rozrastają, ja posadziłam w zeszłym roku też miały 2 listki, a w tym szaleją. Twoje 3-latki muszą być piękne:D Koniecznie je przenieś:yes:

Ale muszę kupić jeszcze tą funkię w niebieskiej podmianie, o dużych liściach. Byłam już w 3 sklepach ogrodniczych i nigdzie jej nie ma:(

No powiem ci, że ja też nie widziałam nigdzie. Ani w sklepach, ani u znajomych. Też bym zaraz łyknęła :yes:

Moja róża jest znów mała, niestety. Poprzednia zima ścięła mi róże. Miałam piękną parkową, miała już ok.100 cm i taka rozkrzewiona była, a po zimie trzy badylki od dołu wypuściła :bash: cała korona przemarzła! :cry: Teraz już wiem, że sam kopczyk w naszym klimacie to za mało...A tą pnącą też przyciąć musiałam,tyle że już nie aż tak bardzo. Ale ona jest taka wdzięczna, kwitła od początku i aż do zimy, nawet w grudniu, jak śniegu nie było.

Agawi,

wielkie dzięki za odpowiedź w sprawie żaluzji!!! Kurcze, strasznie mi się podobają! A takich żaluzji nie da się łatwo zdjąć z okna i pod prysznic wsadzić?

Wybacz, że Cię zadręczam....nie obiecuję poprawy...:)

Ja Ci odpowiem jeśli można :yes:

Moja mama ma takie drewniane żaluzje..... można je zdjąć jeżeli są tak mocowane tzw. na małe zaczepy, robi im szybki, bardzo szybki prysznic i są cudnie czyste.... ma je ok 6 lat.... nie wypaczyły się od wody ( nie możesz dopuścić aby nasiąknęły wodą i dlatego ten szybki szauer ;), następnie każdy szczebelek wyciera do sucha.....wiem dużo roboty ;) )

Agawi,

wielkie dzięki za odpowiedź w sprawie żaluzji!!! Kurcze, strasznie mi się podobają! A takich żaluzji nie da się łatwo zdjąć z okna i pod prysznic wsadzić?

Wybacz, że Cię zadręczam....nie obiecuję poprawy...:)

Fermino, zadręczaj ile chcesz:D Juszczakówka właściwie odpowiedziała na Twoje pytanie. Ja miałam niestety opcję bez możliwości zdejmowania, więc sobie wyobraź to czyszczenie...:bash:

Słuchaj, jeżeli już koniecznie musisz je mieć:lol2: to weź jak najszersze lamelki. I rzeczywiście, nawet jak są zdejmowane- to akcja czyszczenia musi być błyskawiczna, bo to przecież jest dość cienkie drewno.;)

Edytowane przez agawi74

No powiem ci, że ja też nie widziałam nigdzie. Ani w sklepach, ani u znajomych. Też bym zaraz łyknęła :yes:

Moja róża jest znów mała, niestety. Poprzednia zima ścięła mi róże. Miałam piękną parkową, miała już ok.100 cm i taka rozkrzewiona była, a po zimie trzy badylki od dołu wypuściła :bash: cała korona przemarzła! :cry: Teraz już wiem, że sam kopczyk w naszym klimacie to za mało...A tą pnącą też przyciąć musiałam,tyle że już nie aż tak bardzo. Ale ona jest taka wdzięczna, kwitła od początku i aż do zimy, nawet w grudniu, jak śniegu nie było.

Ojjj to szkoda Twojej różyczki...:(:cry: Mam nadzieje, że szybko odbije, dobrze, że już coś wypuściła:yes:

Aż się boję nadchodzącej zimy, bo tyle rzeczy będę musiała szczelnie okryć...:eek:

Aga, te niebieskie funkie widziałam na Allegro, ale jakoś nie mam odwagi zamawiać wysyłkowo roślin...

http://allegro.pl/funkia-hosta-true-blue-prawdziwie-niebieska-i1630117600.html