Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

śliczny ten cis agawi czemu ja takiego nie mam sama nie wiem;) Conica się trzyma to i moja może przeżyje na razie nie podsycha Koreanka też ma ładniutki pokrój moja z jednej strony łysawa dzięki pieskom;) A kosodrzewinka to ta odmiana Mops którą ostatnio kupiłaś ja byłam po nią kiedyś w szkółce ale mieli na nią cenę...............64 zeta sama nie wiem czy one takie drogie som

Cała reszta też cudna :yes:

śliczny ten cis agawi czemu ja takiego nie mam sama nie wiem;) Conica się trzyma to i moja może przeżyje na razie nie podsycha Koreanka też ma ładniutki pokrój moja z jednej strony łysawa dzięki pieskom;) A kosodrzewinka to ta odmiana Mops którą ostatnio kupiłaś ja byłam po nią kiedyś w szkółce ale mieli na nią cenę...............64 zeta sama nie wiem czy one takie drogie som

Cała reszta też cudna :yes:

dzięki anbama :D

ciska bardzo polecam, ja mam kilka odmian, ale szczepiony na pniu jest jeden;) Conica się przyjęła na 100%, Twoja na pewno też:yes: Kosodrzewiny mam i zwykłe, ale ta zdjęciu to Mops- mam takie 3szt:wiggle: One są trochę droższe od zwykłych, ale ja płaciłam 20 zł/szt. 64 zł to przegięcie , no chyba, że była bardzo duża i kilkuletnia...

Kochana, wierzba jest chyba do wyrzucenia...:bash: Jak nie ma listków w tym roku to i w przyszłym pewnie nici, więc ją chyba wykopię... Jak myślisz?

Muszę Cię zmartwić, że pudrowe hortensje nie będą pudrowe :( Ja tak kupiłam dwa lata temu i rok temu też i zmieniły barwę na ciemniejszą różową, niestety :( Nooo chyba, że u Ciebie są jakieś wyjątkowe ;)

Moniu, pewnie masz rację:yes: Ja ją kupiłam jako czerwoną, więc się nawet trochę zdziwiłam, że jest taka blado różowa;)

A jak szybko zmieni barwę? Jeszcze w tym sezonie?

Aga rośliny rozrastają się w szalonym tempie ( też dzisiaj zrobiłam zdjęcia moim pięknościom :) )......zieleń trawy aż bije po oczach ;) pięknie, cudnie, słonecznie.....dzisiaj kupiłam berberys tylko nie wiem gdzie mam go wsadzić :confused::no::p....

idę jeszcze raz pooglądać roślinki.....

Dzięki Andżeliko:hug::D

Zaraz idę do Ciebie, może są jakieś nowe foty...?:yes::yes:

Berberysy też mam, 3 szt w kolorze bordo. Ja jeden zasadziłam przed furtką na zewnątrz, a 2 w rabatach z iglakami.

Dzisiaj było pierwsze koszenie trawki:wiggle: Na razie to takie delikatne wyrównywanie, bardzo powoli tworzy się zielony dywan.:D Bardzo się cieszę, że już nie mamy klepiska :lol2:

Agauś hi;) ja tylko chciałam powiedzieć że jestem :)

pieknie zielono u ciebie , a czy z tą hortensja to nie jest tak ze wszystko zalezy od rodzaju gleby i nawożenia , moze dlatego zmieniają kolor, wiesz kwaśne zasadowe itd.

pozdr a teraz lecę prasować bo jutro mamy festyn u dzieciaków w przedzkolu i będzie się działo :wave:

a i jeszcze myśle że nie powinnaś obawiać się zamawiac wysylkowo roślin , ja zamawaiłam kilka razy i jakos zawsze było ok, tylko najpierw dobrze poczytaj co i jak wysyłają i jakiej wielkości roślinkę kupujesz

Agauś hi;) ja tylko chciałam powiedzieć że jestem :)

pieknie zielono u ciebie , a czy z tą hortensja to nie jest tak ze wszystko zalezy od rodzaju gleby i nawożenia , moze dlatego zmieniają kolor, wiesz kwaśne zasadowe itd.

pozdr a teraz lecę prasować bo jutro mamy festyn u dzieciaków w przedzkolu i będzie się działo :wave:

Hej Weri, fajnie- że wpadłaś, choć na krótko:D:D

Dzięki za pochwałę kwiatków:hug:Masz rację, że hortensje zmieniają kolor pod wpływem rodzaju gleby:yes:

Ty jak zwykle zaganiana, trzymam kciuki za przedszkolaków:)

Wpadaj częściej:D

a i jeszcze myśle że nie powinnaś obawiać się zamawiac wysylkowo roślin , ja zamawaiłam kilka razy i jakos zawsze było ok, tylko najpierw dobrze poczytaj co i jak wysyłają i jakiej wielkości roślinkę kupujesz

Dzięki z info- może się przekonam. Zaoszczędzę sobie dużo czasu, choć i tak większość zakupów mam już za sobą i zarzekałam się, że już nic więcej...:D:D Wiesz jak jest;)

Aga pytałaś o rozmiar poduch ....moje są rozmiaru 39x39.....na ławkę starcza ( 3 szt. ), a na fotelo-krzesło niestety są za małe......Szukałam wszędzie i wszystkie oferowane modele są małe ;) i dlatego zdecydowałam się na te, które mam :yes: chociaż w dupkę jest ciepło ;)......kupowałam w Jysku...marzył mi się kolor beżowo-szary w ciemne liście...a mam pomarańczowe :D.....

Agawi no właśnie te kosodrzewiny wcale duże nie były to dobrze ze się na nie nie napaliłam bo ja tak potrafię czasami;)

A co do wierzby to moim zdaniem jak do tej pory nie puściła listków to już nic z niej nie będzie:(

Dobrze, że się nie napaliłaś na te kosodrzewiny, anbama:D Ja swoje kupowałam w OBI i nie były malutkie. Dodatkowo mają spory przyrost, więc za 2 lata będą już dużżże:yes:

Nic mi nie mów już o tej wierzbie :bash::bash: muszę kupić nową jak najszybciej:mad:

Aga pytałaś o rozmiar poduch ....moje są rozmiaru 39x39.....na ławkę starcza ( 3 szt. ), a na fotelo-krzesło niestety są za małe......Szukałam wszędzie i wszystkie oferowane modele są małe ;) i dlatego zdecydowałam się na te, które mam :yes: chociaż w dupkę jest ciepło ;)......kupowałam w Jysku...marzył mi się kolor beżowo-szary w ciemne liście...a mam pomarańczowe :D.....

Dzięki za info, Andżelkio:D Ja mam takie stare poduszki, ale na krzesełka domowe, są właśnie takie jak Twoje 38x38 i są za małe. Widziałam większe w Jysku, ale nie są tanie, bo za 4 szt trzeba zapłacić 200zł lub 1 szt 69,95zł :eek:

A ja potrzebuje z 8szt. Będę czekać na przeceny:yes:

http://www.jysk.pl/165/387/4806500/a/catalog

Pomarańczowe są ładne:lol2: Ja właśnie chcę pomarańczowe lub beżowe;)