Amtla 21.06.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Powtórzę za Juszczakówką: zieleń bije po oczach...a pomalowany płot nadaje elegancji...i nawet śmietnik przyłącza się do pochwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 21.06.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 pięknie, kolorowo i soczyście ogródek pierwsza klasa teraz tylko leżaczek, drink z parasolką i relaksujemy się patrząc jak wszystko pięknie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Trawnik robi wrażenie - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.06.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Tolu baaardzo dziękuję- to Ty mi dałaś motywację Jesteś moim niedoścignionym wzorem:D Trawka rzeczywiście robi się coraz bardziej dywanowa... w sumie to mąż się nią zajmuje, tzn kosi, bo podlewa się samo;) Ale, ale czy Ty nie jesteś już na urlopie???:D:D Andżeliko, kochana jesteś:hug:Dzięki za toast, a ja piję za Twój śliczny ogródek:D Amtla, śmietnik i płot też dziękuje:D TwoOsUs i tu masz rację- brakuje mi jeszcze leżaczka i murzyna do wachlowania:lol2: Moniu wielkie dzięki:), rzeczywiście trawka bardzo się rozrosła i chyba nawet nie będziemy dosiewać. Gęstnieje z tygodnia na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 O śmietniku już kiedyś pisałam *nie zaszkodzi jeszcze raz* super macie ten ŚMIETNIK ( może nie sam kubeł :lol2: ( bo kubeł jak kubeł ) ) ale o TEN DOMEK na kubeł chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.06.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 O śmietniku już kiedyś pisałam *nie zaszkodzi jeszcze raz* super macie ten ŚMIETNIK ( może nie sam kubeł :lol2: ( bo kubeł jak kubeł ) ) ale o TEN DOMEK na kubeł chodzi Przekażę śmietnikowi pochwały :rotfl: A tak na poważnie to powinien być trochę szerszy, ale działka jest mała i szambo obok, więc nie było jak go powiększyć... W tym domku trzymamy też drewno do kominka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.06.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Przekażę śmietnikowi pochwały :rotfl: W tym domku trzymamy też drewno do kominka:yes: Tylko tak aby się kubeł nie obraził :rotfl: bo on to całe świństwo dźwiga, a my tu o domku No to nie jest aż taki mały jak jeszcze drewno do kominka mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.06.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Kubeł nie jest z tych obrażalskich :lol2: A na drewno jest taka mała wnęka, którą widać trochę na zdjęciu:) My tak dużo w kominku nie palimy- raczej okazjonalnie, została jeszcze 1/2 drewna na najbliższy sezon:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.06.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 My dużo palimy w kominku, uwielbiamy patrzeć na ogień i słuchać jak strzela....., zimą codziennie się paliło ( i nie mamy nawiewu ) jest do celów umilających codzienność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.06.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 My dużo palimy w kominku, uwielbiamy patrzeć na ogień i słuchać jak strzela....., zimą codziennie się paliło ( i nie mamy nawiewu ) jest do celów umilających codzienność My też uwielbiamy, ale nie zawsze jest czas... Przeważnie w weekendy lub gdy jest bardzo zimno, bo ja zmarzluch jestem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.06.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Dziewczynki, czy miałyście doświadczenie z kwiatkiem o nazwie Polyscias? Kupiłam dwa i wiem tylko tyle, że lubią zraszanie i mało wody. Coś więcej? W necie jest jakoś mało info:( http://img109.imageshack.us/img109/6627/dsc02550zo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 22.06.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 To dość wymagający stworek i lubią mu opadać listki Lubi jasno (ale nie w bezpośrednim słońcu) ciepło i wilgotno czyli najlepsza byłaby dla niego jasna wilgotna łazienka albo ustawienie obok nawilżacza. Dobry patent to wstawić doniczki do osłonek wypełnionych keramzytem i co jakiś czas polewać ten keramzyt, będzie nawilżał powietrze wokół roślinki. Podlewać umiarkowanie, w żadnym przypadku nie przelewać bo liście żółkną i opadają. Zimą podlewać mniej i postawić w chłodniejszym miejscu (ok18 stopni) nie nad kaloryferem bo tam suche powietrze i będą opadać listki Ale broń boże nie zniechęcam bo bardzo ładny a te dwa w dużej, pięknej osłonce wypełnionej keramzytem fajnie by się prezentowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.06.2011 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 To dość wymagający stworek i lubią mu opadać listki Lubi jasno (ale nie w bezpośrednim słońcu) ciepło i wilgotno czyli najlepsza byłaby dla niego jasna wilgotna łazienka albo ustawienie obok nawilżacza. Dobry patent to wstawić doniczki do osłonek wypełnionych keramzytem i co jakiś czas polewać ten keramzyt, będzie nawilżał powietrze wokół roślinki. Podlewać umiarkowanie, w żadnym przypadku nie przelewać bo liście żółkną i opadają. Zimą podlewać mniej i postawić w chłodniejszym miejscu (ok18 stopni) nie nad kaloryferem bo tam suche powietrze i będą opadać listki Ale broń boże nie zniechęcam bo bardzo ładny a te dwa w dużej, pięknej osłonce wypełnionej keramzytem fajnie by się prezentowały Dzięki kochana za wywód i rady:hug: Z keramzytem dobry pomysł, a po doniczki, osłonki dla nich się wybieram:yes: Kaloryfery im raczej nie zaszkodzą bo mamy wszędzie podłogówkę, a one będą stały w jadalni na parapecie;) Ja mam większość kwiatów lubiących dużą wilgotność powietrza, np. Pachira i Calathea:D Widać takie mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.06.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 I jeszcze obiecane foty świeżutko skoszonej 6-tygodniowej trawki Zdjęcia troszkę niewyraźne, bo robiłam podczas podlewania chcąc Wam zaprezentować zraszacze:lol2: Dysz jest kilka, ale na fotkach ich nie widać http://img685.imageshack.us/img685/5895/dsc02552n.jpg http://img801.imageshack.us/img801/8545/dsc02554p.jpg http://img232.imageshack.us/img232/3144/dsc02555u.jpg http://img708.imageshack.us/img708/827/dsc02556w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 22.06.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 zieloniutka i gęściutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.06.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 zieloniutka i gęściutka Dzięęęęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.06.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Zielona, soczysta, letnia, uspakajająca, miękka trawka.....cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.06.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Zielona, soczysta, letnia, uspakajająca, miękka trawka.....cudnie Dzięki kochana:D zielona i mięciutka rzeczywiście jest... Zapraszam na piknik:yes: http://promocyjne.pl/kosz-piknikowy-z-zastawa-dla-4-osob__vb__0604002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 22.06.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 O Matko...jak pięknie, a piknik...chętnie!!!Piękna trawka aż zaprasza:)A u nas dzisiaj burze i "pieruny". A mnie się już chce przwdziwego lata...ehhh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 łaaaaaał lajkyt, lajkyt wery macz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts