Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tolu baaardzo dziękuję- to Ty mi dałaś motywację:yes::D Jesteś moim niedoścignionym wzorem:D

Trawka rzeczywiście robi się coraz bardziej dywanowa... w sumie to mąż się nią zajmuje, tzn kosi, bo podlewa się samo;)

Ale, ale czy Ty nie jesteś już na urlopie???:D:D:D

Andżeliko, kochana jesteś:hug:Dzięki za toast, a ja piję za Twój śliczny ogródek:D

Amtla, śmietnik i płot też dziękuje:D

TwoOsUs i tu masz rację- brakuje mi jeszcze leżaczka i murzyna do wachlowania:lol2::lol2:

Moniu wielkie dzięki:), rzeczywiście trawka bardzo się rozrosła i chyba nawet nie będziemy dosiewać. Gęstnieje z tygodnia na tydzień:yes::D

O śmietniku już kiedyś pisałam *nie zaszkodzi jeszcze raz* super macie ten ŚMIETNIK ( może nie sam kubeł :lol2::lol2::lol2: ( bo kubeł jak kubeł ;) ) ) ale o TEN DOMEK na kubeł chodzi :):yes::D

Przekażę śmietnikowi pochwały :rotfl::rotfl:

A tak na poważnie to powinien być trochę szerszy, ale działka jest mała i szambo obok, więc nie było jak go powiększyć...

W tym domku trzymamy też drewno do kominka:yes::D

My dużo palimy w kominku, uwielbiamy patrzeć na ogień i słuchać jak strzela.....:), zimą codziennie się paliło ( i nie mamy nawiewu ) jest do celów umilających codzienność :D

My też uwielbiamy, ale nie zawsze jest czas... Przeważnie w weekendy lub gdy jest bardzo zimno, bo ja zmarzluch jestem:yes::D

To dość wymagający stworek i lubią mu opadać listki :)

Lubi jasno (ale nie w bezpośrednim słońcu) ciepło i wilgotno czyli najlepsza byłaby dla niego jasna wilgotna łazienka albo ustawienie obok nawilżacza. Dobry patent to wstawić doniczki do osłonek wypełnionych keramzytem i co jakiś czas polewać ten keramzyt, będzie nawilżał powietrze wokół roślinki. Podlewać umiarkowanie, w żadnym przypadku nie przelewać bo liście żółkną i opadają. Zimą podlewać mniej i postawić w chłodniejszym miejscu (ok18 stopni) nie nad kaloryferem bo tam suche powietrze i będą opadać listki :)

Ale broń boże nie zniechęcam bo bardzo ładny :) a te dwa w dużej, pięknej osłonce wypełnionej keramzytem fajnie by się prezentowały :yes:

To dość wymagający stworek i lubią mu opadać listki :)

Lubi jasno (ale nie w bezpośrednim słońcu) ciepło i wilgotno czyli najlepsza byłaby dla niego jasna wilgotna łazienka albo ustawienie obok nawilżacza. Dobry patent to wstawić doniczki do osłonek wypełnionych keramzytem i co jakiś czas polewać ten keramzyt, będzie nawilżał powietrze wokół roślinki. Podlewać umiarkowanie, w żadnym przypadku nie przelewać bo liście żółkną i opadają. Zimą podlewać mniej i postawić w chłodniejszym miejscu (ok18 stopni) nie nad kaloryferem bo tam suche powietrze i będą opadać listki :)

Ale broń boże nie zniechęcam bo bardzo ładny :) a te dwa w dużej, pięknej osłonce wypełnionej keramzytem fajnie by się prezentowały :yes:

Dzięki kochana za wywód i rady:hug:

Z keramzytem dobry pomysł, a po doniczki, osłonki dla nich się wybieram:yes:

Kaloryfery im raczej nie zaszkodzą bo mamy wszędzie podłogówkę, a one będą stały w jadalni na parapecie;)

Ja mam większość kwiatów lubiących dużą wilgotność powietrza, np. Pachira i Calathea:D Widać takie mi się podobają;)

I jeszcze obiecane foty świeżutko skoszonej 6-tygodniowej trawki :yes::D Zdjęcia troszkę niewyraźne, bo robiłam podczas podlewania chcąc Wam zaprezentować zraszacze:lol2: Dysz jest kilka, ale na fotkach ich nie widać:bash:

http://img685.imageshack.us/img685/5895/dsc02552n.jpg

http://img801.imageshack.us/img801/8545/dsc02554p.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/3144/dsc02555u.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/827/dsc02556w.jpg