Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki agawi za zdjęcia .Uspokoiłaś mnie ,bo okazuje się ,ze mam tak samo,za wyjąkiem dzrwi kuchennych .Tam trochę bardziej odstaje ,ale to może faktycznie jest wina ściany.Nie mniej jednak wytknę to stolarzowi,bo akurat ta ościeżnica rzuca się w oczy przy wejściu do kuchni innymi drzwiami.Narobiłasmi apetytu na tartę .Pozwolisz ,że przepis skopiuję do dziennika.może jutro zrobię?

Beauty- nie ma za co. Z tymi drzwiami, to się nie przejmuj, choć wiem co masz na myśli bo sama jestem trochę pedantyczna...

Twoje drzwi są przepiękne, wykonane z dbałością o każdy szczegół, więc malutka szczelinka ich na pewno nie zeszpeci :no: Ale stolarza nie zaszkodzi pogonić troszeczkę- niech odrobi tą kaskę, którą zagarnął no nie? ;)

A co do tarty to kopiuj sobie ile tylko chcesz... Mam nadzieję, że Ci wyjdzie i co ważne będzie smakować. Nie przejmuj się jak trzeba będzie dodać więcej mąki- po prostu ja to robię "na oko" tak żeby ciasto zagnieść. Smacznego :stirthepot:

Ale przynajmniej prezenty kupiłaś. U nas w tym roku będzie bez prezentów. Od 3 tygodni z domu nie wychodzimy bo ciągle dzieciaki chorują. Wyszłam tylko w sobotę po zamówione meble do łazienki i jakąś wstrętną grypę żołądkową przy okazji złapałam. I zamiast myśleć o świętach i prezentach to umieram. Dzisiaj przynajmniej siedzieć mogę to komputer włączyłam. Ostatnie dwa dni miałam taką karuzelę w głowie, że z łóżka wstać nie mogłam. Zanim się wykurujemy to akurat będą święta. Młodszy na szczęście jeszcze malutki i na prezentach mu nie zależy, my z mężem też się bez prezentów obejdziemy, tylko starszego mi szkoda.

Ojejeku, ale mi Cię szkoda- bidulka :( Ta grypa żołądkowa szybko mija na szczęście. Jutro powinnaś już się poczuć lepiej... Tylko, że ten wirus jest zarazliwy niestety- oby nikt inny Ci się nie pochorował. A co do prezentów, to może jeszcze zdążysz w przyszłym tygpodniu kupić coś dla dzieci? Na pewno zdążysz- wszak Mikołaj być musi :D

Wiesz, ja już na nią choruję drugi raz. Pierwszy raz chorowałam tydzień temu. Złapaliśmy z młodszym synem w szpitalu. Przełaziło to cholerstwo po kolei przez wszystkie sale. Ale młody na szczęście był szczepiony, więc przeszedł lekko. Tyle, że jak mnie wzięło to musiałam do domu wrócić i zaraziłam wszystkich domowników. Oni się właśnie wykurowali a mnie złapało drugi raz. Myślałam, że to ta sama grypa mi się wróciła, ale lekarka stwierdziła, że raczej jakąś mutację złapałam. A osłabiona jestem strasznie. Przez ten pobyt w szpitalu 6 kg schudłam. A teraz kolejne dwa. Nie wiem kiedy do siebie dojdę. I ja i młodszy, bo go w szpitalu kolejną (trzecią) chorobą zarazili i ze szpitala uciekliśmy leczyć się w domu.

Dorfi kuruj się bidulko.....

Agawi74 u mnie jeszcze jest przed zakupowo brrryyy jak napisałaś te tłumy mnie też rozwalają ( dobrze , że zamówiłam mięso u koleżanki i nie muszę chodzić za nim ) wędlin jak co roku nie kupujemy tylko sami robimy ( szynka, pasztety..... starczy.....) uszka już teściowa zagniotła i jakoś będzie....

Sami wędliny robicie?? Mniam http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/nowe/mniam.gif Ja niestety nie, chociaż moja mama planuje zrobić pasztet. Uszka lub pierogi to już sama zagniotę- grzybki suszone już czekają ...

A co do tych sof- to na razie się rozglądam. Też myślę, że ta nr 2 jest niewygodna. Najbardziej chyba leży mi ta 3 (tylko w innych kolorach)- jest z Farmy Kolonialnej