Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Stój i pilnuj pana Zdzisia, spaskudzić ogród to zbrodnia.

Tak mu powiedz, żeby wiedział.

I dopóki tarasu nie skończysz, to pocieszaj się tym, że to ostatnia rzecz do skończenia.

Przecież to dobra wiadomość, tak?

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stój i pilnuj pana Zdzisia, spaskudzić ogród to zbrodnia.

Tak mu powiedz, żeby wiedział.

I dopóki tarasu nie skończysz, to pocieszaj się tym, że to ostatnia rzecz do skończenia.

Przecież to dobra wiadomość, tak?

Masz rację Tolu, będę twarda i dziękuję za wsparcie:D

Humor mi się rzeczywiście poprawia, jak pomyślę, że to ostatnia rzecz:lol2:

Dziewczyny, czy któraś z Was coś wie na temat uprawy Hibiskusa? Moja mam dostała go właśnie od znajomych i nie bardzo wiemy jak go pielęgnować.

Wiem, że dorasta do 2 m :o i jest byliną. Kwiaty ma jasno różowe.

http://static.swiatkwiatow.pl/user_galeria/201008/duze/hibiskus_7211282626427.jpg

No ładnie się "wykluły":)

Biorę się do roboty. Jeszcze zapytam moją sąsiadkę zza płotu...ona się zna, może mi podpowie, czy do gruntu...ja z tych niecierpliwych:)

Możesz chyba do gruntu, tylko zalecają sadzić w odstępach 30 cm- może być Ci trudno z nasion- szczególnie, że nie wszystkie wschodzą... łatwiej sadzić gotowe rozsady:D

Chciałam zameldować i u Ciebie Aga...malwy wysiane:)

A czy szybko rosną? To się okaże!!! Mam nadzieję, że tak:) Bo jak nie, to.... będą to moje ostatnie - bliskie spotkania z tymi kwiatami:):)

cześć agawi

oświeciłaś mnie z tymi malwami. ja siałam jesienią zebrane nasiona i chyba mi zmarzły. dałam też nasiona sąsiadce jej kilka wyrosło ma piękne białe i bordo.

Witaj słońce :D (chyba pierwszy raz?)

Moja mama wysiała malwy w kwietniu wprost do gruntu i oczywiście nic nie urosło:no:

Doczytałam, że powinno się je wysiewać w czerwcu do połowy lipca do inspektu lub donic, a następnie na stałe miejsce we wrześniu. Spróbuj je teraz wysiać, to Ci na pewno urosną:yes: Jak widziałaś moje wzeszły w tydzień:lol2:

Chciałam zameldować i u Ciebie Aga...malwy wysiane:)

A czy szybko rosną? To się okaże!!! Mam nadzieję, że tak:) Bo jak nie, to.... będą to moje ostatnie - bliskie spotkania z tymi kwiatami:):)

Brawo Beatko!!!:lol2: Urosną na pewno, trzymam kciuki:yes: Podlewaj je lekko codziennie, słoneczko zrobi swoje:D

tak? a to nie wiem czemu mój m. chce je wykończyć przed położeniem tynku zewn. wolałabym poczekać i przeznaczyc pieniąde na ważniejsze rzeczy:)

a zapomniałam dodać że masz dobrą rękę do kwiatów:):)

słońce ja właśnie siedzę u Ciebie i czytam, czytam...:oops:

Co do schodów, to wiadomo, trzeba sobie ustalić priorytety wg swoich potrzeb. My uznaliśmy, że taras może poczekać, ale za to położyliśmy kostkę, założyliśmy ogród czyli roślinki, trawa i automatyczne podlewanie. Jak mąż chce Ci robić taras, to go nie zniechęcaj, będziesz miała od razu pięknie:D Mam tylko malutką radę, żeby płytki kłaść po skończeniu elewacji, bo mogę się zniszczyć. Z doświadczenia wiem, że ekipy nie zwracają uwagi na nic i robiąc jedno niszczą drugie:sick::mad:

Aaa i bardzo dziękuję za komplement kwiatowy:D

Edytowane przez agawi74