tola 12.07.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Stój i pilnuj pana Zdzisia, spaskudzić ogród to zbrodnia.Tak mu powiedz, żeby wiedział.I dopóki tarasu nie skończysz, to pocieszaj się tym, że to ostatnia rzecz do skończenia.Przecież to dobra wiadomość, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Stój i pilnuj pana Zdzisia, spaskudzić ogród to zbrodnia. Tak mu powiedz, żeby wiedział. I dopóki tarasu nie skończysz, to pocieszaj się tym, że to ostatnia rzecz do skończenia. Przecież to dobra wiadomość, tak? Masz rację Tolu, będę twarda i dziękuję za wsparcie:D Humor mi się rzeczywiście poprawia, jak pomyślę, że to ostatnia rzecz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.07.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dziewczyny, czy któraś z Was coś wie na temat uprawy Hibiskusa? Moja mam dostała go właśnie od znajomych i nie bardzo wiemy jak go pielęgnować. Wiem, że dorasta do 2 m i jest byliną. Kwiaty ma jasno różowe. http://static.swiatkwiatow.pl/user_galeria/201008/duze/hibiskus_7211282626427.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Oto moje tygodniowe malwy z nasion:lol2: http://img714.imageshack.us/img714/5727/zdjcie0044ng.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.07.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 No ładnie się "wykluły":)Biorę się do roboty. Jeszcze zapytam moją sąsiadkę zza płotu...ona się zna, może mi podpowie, czy do gruntu...ja z tych niecierpliwych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 No ładnie się "wykluły":) Biorę się do roboty. Jeszcze zapytam moją sąsiadkę zza płotu...ona się zna, może mi podpowie, czy do gruntu...ja z tych niecierpliwych:) Możesz chyba do gruntu, tylko zalecają sadzić w odstępach 30 cm- może być Ci trudno z nasion- szczególnie, że nie wszystkie wschodzą... łatwiej sadzić gotowe rozsady:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.07.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ok...ide, bo w końcu nie wysieję....po tej nalewce, to ciemno to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ok...ide, bo w końcu nie wysieję....po tej nalewce, to ciemno to widzę Czekam na widoczne efekty za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 13.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 cześć agawi oświeciłaś mnie z tymi malwami. ja siałam jesienią zebrane nasiona i chyba mi zmarzły. dałam też nasiona sąsiadce jej kilka wyrosło ma piękne białe i bordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.07.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Malwy szybko rosną, więc zdążysz się nimi nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Chciałam zameldować i u Ciebie Aga...malwy wysiane:) A czy szybko rosną? To się okaże!!! Mam nadzieję, że tak:) Bo jak nie, to.... będą to moje ostatnie - bliskie spotkania z tymi kwiatami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 cześć agawi oświeciłaś mnie z tymi malwami. ja siałam jesienią zebrane nasiona i chyba mi zmarzły. dałam też nasiona sąsiadce jej kilka wyrosło ma piękne białe i bordo. Witaj słońce (chyba pierwszy raz?) Moja mama wysiała malwy w kwietniu wprost do gruntu i oczywiście nic nie urosło:no: Doczytałam, że powinno się je wysiewać w czerwcu do połowy lipca do inspektu lub donic, a następnie na stałe miejsce we wrześniu. Spróbuj je teraz wysiać, to Ci na pewno urosną Jak widziałaś moje wzeszły w tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Malwy szybko rosną, więc zdążysz się nimi nacieszyć Tak mówisz moniu? To fajnie, że szybko rosną, choć te zakwitną dopiero w przyszłym roku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Chciałam zameldować i u Ciebie Aga...malwy wysiane:) A czy szybko rosną? To się okaże!!! Mam nadzieję, że tak:) Bo jak nie, to.... będą to moje ostatnie - bliskie spotkania z tymi kwiatami:) Brawo Beatko!!! Urosną na pewno, trzymam kciuki:yes: Podlewaj je lekko codziennie, słoneczko zrobi swoje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 13.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ślicznie Twoje wyrosły i jak szybko czekam co wymyślisz na schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ślicznie Twoje wyrosły i jak szybko czekam co wymyślisz na schody Dzięęęęki:D Odnośnie schodów, to mam na wymyślanie (i zbieranie funduszy) całą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 13.07.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Aga,zaliczyłam opad. Szczęki:) Jaki piękny ten Wasz dom z zewnątrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 13.07.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 tak? a to nie wiem czemu mój m. chce je wykończyć przed położeniem tynku zewn. wolałabym poczekać i przeznaczyc pieniąde na ważniejsze rzeczy:) a zapomniałam dodać że masz dobrą rękę do kwiatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Aga, zaliczyłam opad. Szczęki:) Jaki piękny ten Wasz dom z zewnątrz! Cześć maduś, jak miło Cię widzieć Bardzo dziękuję w imieniu domu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.07.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) tak? a to nie wiem czemu mój m. chce je wykończyć przed położeniem tynku zewn. wolałabym poczekać i przeznaczyc pieniąde na ważniejsze rzeczy:) a zapomniałam dodać że masz dobrą rękę do kwiatów:) słońce ja właśnie siedzę u Ciebie i czytam, czytam... Co do schodów, to wiadomo, trzeba sobie ustalić priorytety wg swoich potrzeb. My uznaliśmy, że taras może poczekać, ale za to położyliśmy kostkę, założyliśmy ogród czyli roślinki, trawa i automatyczne podlewanie. Jak mąż chce Ci robić taras, to go nie zniechęcaj, będziesz miała od razu pięknie:D Mam tylko malutką radę, żeby płytki kłaść po skończeniu elewacji, bo mogę się zniszczyć. Z doświadczenia wiem, że ekipy nie zwracają uwagi na nic i robiąc jedno niszczą drugie:sick: Aaa i bardzo dziękuję za komplement kwiatowy:D Edytowane 13 Lipca 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts