Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Dziewczyny, wczoraj będąc w pewnej kawiarni, przypadkowo odkryłam wspaniałą markę herbaty, a musicie wiedzieć, że jestem straszną herbaciarą :lol2: Ja piłam jedną z owocowych, o smaku owoców leśnych. Sprawdziłam w necie i firma ma również sklep internetowy. Polecam bardzo:)

http://www.sklep.richmont.pl/

http://richmont.pl/img/gallery/forest_fruits50.png

http://www.sklep.richmont.pl/data/gfx/pictures/large/2/0/1202_1.jpg

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, wczoraj będąc w pewnej kawiarni, przypadkowo odkryłam wspaniałą markę herbaty, a musicie wiedzieć, że jestem straszną herbaciarą :lol2: Ja piłam jedną z owocowych, o smaku owoców leśnych. Sprawdziłam w necie i firma ma również sklep internetowy. Polecam bardzo:)

Wow, dobra herbatka nigdy nie jest zła:lol2: ;) Zwłaszcza, w taki dzień jak dzisiaj. W Gdańsku 14'C i od rana lało- dopiero pół godziny temu przestało.

U nas w domku picie popołudniowej i wieczornej herbatki, to już rytuał :yes: Zimą obowiązkowy- wtedy często sama kombinuję i do imbryczka dorzucam plasterki cytrusów, goździki, czy imbir.

Twojej herbatki koniecznie muszę spróbować :yes:

Wow, dobra herbatka nigdy nie jest zła:lol2: ;) Zwłaszcza, w taki dzień jak dzisiaj. W Gdańsku 14'C i od rana lało- dopiero pół godziny temu przestało.

U nas w domku picie popołudniowej i wieczornej herbatki, to już rytuał :yes: Zimą obowiązkowy- wtedy często sama kombinuję i do imbryczka dorzucam plasterki cytrusów, goździki, czy imbir.

Twojej herbatki koniecznie muszę spróbować :yes:

No to coś nas łączy;):) Coś, czyli dobra herbata. Ja też uwielbiam zimą tworzyć kompozycje smakowe z goździkami, pomarańczami i cynamonem, mniam...:rolleyes:

Aguś, nie strasz z tą pogodą:eek: My za tydzień jedziemy nad morze...

MUSI być ładnie i ciepło:yes:

No to coś nas łączy;):) Coś, czyli dobra herbata. Ja też uwielbiam zimą tworzyć kompozycje smakowe z goździkami, pomarańczami i cynamonem, mniam...:rolleyes:

Aguś, nie strasz z tą pogodą:eek: My za tydzień jedziemy nad morze...

MUSI być ładnie i ciepło:yes:

Aguś jest szansa,że jak teraz się spieprzy, to potem się tylko polepszy ;) :lol2:

EDIT: Jak chcesz, będę cię na bierząco o pogodzie w Trójmieście informować :yes: :)

Aguś jest szansa,że jak teraz się spieprzy, to potem się tylko polepszy ;) :lol2:

EDIT: Jak chcesz, będę cię na bierząco o pogodzie w Trójmieście informować :yes: :)

Trzymam Cię za słowo, Aguś:lol2:

Ma być podobno ładnie i bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś być moją pogodynką :hug::lol2:

aga ,dostałam wycenę latarni ,którą sobie upatrzyłam w galerii roccoco .-cena miażdżąca 2,8tys zł.Pani mnie zapewniała ,że jest to egzemplarz pojedynczy i niepowtarzalny .ale co mi po tym?:bash::bash:

Czy ja tylko muszę takie egzemplarze wyłapywać???;)

Na urlop wybrałaś dobry termin:wiggle:ma być upalnie ....

Potwierdzam :yes: Kiedyś w restauracji też dostałam herbatę tej firmy i to w takim właśnie dzbanuszku - pyszna choć miałam chyba zwykłego EarlGrey'a :)

agawi trzymam kciuki żeby Ci się pogoda na urlop wyklarowała w takim razie :)

U nas nie wiem sama jak będzie z wyjazdem, ale jeśli już to w drugiej połowie sierpnia chyba dopiero i w kierunku odwrotnym niż morze o 180 stopni :lol2:

aga ,dostałam wycenę latarni ,którą sobie upatrzyłam w galerii roccoco .-cena miażdżąca 2,8tys zł.Pani mnie zapewniała ,że jest to egzemplarz pojedynczy i niepowtarzalny .ale co mi po tym?:bash::bash:

Czy ja tylko muszę takie egzemplarze wyłapywać???;)

Na urlop wybrałaś dobry termin:wiggle:ma być upalnie ....

Przeca pisałam u Ciebie Beatko jakie mają ceny:bash::(

Pewnie pytałyśmy o tą samą:lol2: Druga ciut tańsza i tylko 1800zł:jawdrop:Chyba poupadali na głowę:(

Pocieszę Cie, że ja też wyłapuję tylko takie rzeczy. Położysz mi 100 rożnych a ja i tak wybiorę najdroższą:lol2:

No nic, szukam dalej....

Mam nadzieję, że prognozy pogodowe się sprawdzą;)

Potwierdzam :yes: Kiedyś w restauracji też dostałam herbatę tej firmy i to w takim właśnie dzbanuszku - pyszna choć miałam chyba zwykłego EarlGrey'a :)

agawi trzymam kciuki żeby Ci się pogoda na urlop wyklarowała w takim razie :)

U nas nie wiem sama jak będzie z wyjazdem, ale jeśli już to w drugiej połowie sierpnia chyba dopiero i w kierunku odwrotnym niż morze o 180 stopni :lol2:

To fajnie, że też Ci smakowała ta herbatka, pysiaczku:wiggle:

Chyba zamówię ją sobie do domku:)

No tak, dopiero teraz spojrzałam skąd jesteś i wcale Ci się nie dziwię, że wybieracie kierunek odwrotny do morza:lol2: Zazdraszczam Ci miejsca okrutnie :rolleyes:

My za to z racji położenia Wawy wszędzie mamy daleko:(. No może Mazury najbliżej;)

Agawi74, Ty wiesz co ja chcę powiedzieć,

Ty wiesz, że jestem zachwycona,

Ty wiesz, że będę chwalić :)

piękniście jest !

I też herbaciara jestem :)

Przeca pisałam u Ciebie Beatko jakie mają ceny:bash::(

Pewnie pytałyśmy o tą samą:lol2: Druga ciut tańsza i tylko 1800zł:jawdrop:Chyba poupadali na głowę:(

Pocieszę Cie, że ja też wyłapuję tylko takie rzeczy. Położysz mi 100 rożnych a ja i tak wybiorę najdroższą:lol2:

No nic, szukam dalej....

Mam nadzieję, że prognozy pogodowe się sprawdzą;)

Mam to samo :lol2:

Agawi74, Ty wiesz co ja chcę powiedzieć,

Ty wiesz, że jestem zachwycona,

Ty wiesz, że będę chwalić :)

piękniście jest !

I też herbaciara jestem :)

Tolu dziękuję :hug: Z Twoich ust to wielki komplement, naprawdę:)

Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo bym Cię herbatką ugościła;)

W Gdańsku dziś wieczorem się wypogodziło :) Chociaż prognozy zapowiadają na jutro deszcz. Czwartek i piątek mają byc burzowe. Weekend z przelotnymi opadami. Za to od poniedziałku ma być 'plażowa' pogoda :lol2:

To byłam ja, twoja osobista pogodynka ;)

Kochana dziękuję:hug: My właśnie wybywamy od poniedziałku, więc mam nadzieję, że będzie :cool::cool::cool:

No tak, dopiero teraz spojrzałam skąd jesteś i wcale Ci się nie dziwię, że wybieracie kierunek odwrotny do morza:lol2: Zazdraszczam Ci miejsca okrutnie :rolleyes:

My za to z racji położenia Wawy wszędzie mamy daleko:(. No może Mazury najbliżej;)

Ja za to na Mazurach nigdy nie byłam - też daleko mamy jak w góry (tzn. niby bliżej, ale czasowo pewnie to samo bo droga gorsza) ;) Do morza to od nas ok.100km i w wakacje są tam takie tłumy, że jeśli już jeździmy to poza sezonem :yes:

A miejsca zamieszkania to i ja Ci zazdraszczam okrutnie, że tak się zrewanżuję :) Zawsze jak jestem w Warszawie to mam ochotę tam zostać, no ale niestety nie można mieć wszystkiego ;)

Herbatkę też polecam :)bez dobrej herbatki żyć nie umiem;)

Aga gdzie konkretnie na te wakacje wyjeżdzacie? u mnie taki sajgon ze nie wiem jak mam zgrać terminy żeby gdzieś pojechać. Już nawet chciałam wysłać dzieci do mamy ale jak przeliczę ich ceny biletów w obie strony to dochodzę do wniosku zę za tę kasę wszyscy byśmy obskoczyli wakacje jeśli byśmy pojechali swoim samochodem. Tylko jak to zgrać logistycznie ....cholerka:bash:

Ja za to na Mazurach nigdy nie byłam - też daleko mamy jak w góry (tzn. niby bliżej, ale czasowo pewnie to samo bo droga gorsza) ;) Do morza to od nas ok.100km i w wakacje są tam takie tłumy, że jeśli już jeździmy to poza sezonem :yes:

A miejsca zamieszkania to i ja Ci zazdraszczam okrutnie, że tak się zrewanżuję :) Zawsze jak jestem w Warszawie to mam ochotę tam zostać, no ale niestety nie można mieć wszystkiego ;)

Pysiaczku, powtórzę, że baaardzo Ci zazdroszczę odległości do morza. Od nas najbliżej to ok. 330km:(:(

Warszawę kocham, bo to moje rodzinne miasto z dziada i pradziada- ale myślę, że mogłabym też zamieszkać w Trójmieście lub Krakowie;)

Mazury bardzo Ci polecam. Dla nas z racji odległości to najczęściej odwiedzane miejsce i świetna baza wypadowa na przedłużone weekendy:)