Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu


Recommended Posts

no właśnie my planujemy czarny ale się zobaczy:) najpierw meble i ciekawe ile będą kosztować pod taki kamienny blat bo pewnie musza być trochę grubsze ścianki

podoba mi się stat ale drażnią nas te dziurki widoczne przez oszklone fronty no i nie wiem czy blat do tych mebli by się nadawał

a może dziurki to tylko w sklepie na wystawce są yokasta?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lepiej daj rozpiskę co i jak przyda się na parapetówkę kiedyś

Bardzo proszę, zakładając, że zrobisz parapetówkę w sezonie kurkowym:lol2: Ale z mrożonymi też można:D

 

Polędwiczki z kurkami w śmietanie i rozmarynie

Składniki:

 

  • 2-3 polędwiczki wieprzowe
  • śmietana 30%
  • 1/2 masła – do sosu i polędwiczek
  • 50 dag kurek
  • zielona pietruszka
  • szalotka ewentualnie zwykła biała cebula
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeży rozmaryn
  • kieliszek białego wina

Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy obtoczyć w mące i podsmażyć po minucie z każdej strony na maśle. Posolić, dodać pieprzu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

 

Sos:

Szalotkę zarumienić na maśle, dodać wypłukane dokładnie kurki, pieprz i sól, mieszać intensywnie i dusić co najmniej 10 minut. Dodać pietruszkę i śmietanę. Wymieszać dobrze i 2-3 minuty zostawić na patelni, żeby śmietana nieco odparowała.

Następnie zalać sosem polędwiczki, ułożyć na wierzchu świeże gałązki rozmarynu, przykryć srebrną folią i wstawić do pieca na ok. 20-30 minut. Gotowe:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no właśnie my planujemy czarny ale się zobaczy:) najpierw meble i ciekawe ile będą kosztować pod taki kamienny blat bo pewnie musza być trochę grubsze ścianki

podoba mi się stat ale drażnią nas te dziurki widoczne przez oszklone fronty no i nie wiem czy blat do tych mebli by się nadawał

a może dziurki to tylko w sklepie na wystawce są yokasta?

 

Jakie dziurki ? :o takie do wtykania duperszwanców pod szklane półki ? No są, ale ja mam zamiar zmieniać wysokości więc uważam, że są niezbędne i.....w ogóle ich nie zauważam :o. To są szczegóły, których się nie widzi. Tylko kiedy się coś kupuje to człowiek niepotrzebnie wyszukuje problemy,teraz to wiem ;). Moim zdaniem Stat się nie nadaje pod kamienny blat, ale to już trzeba fachowca spytać.

 

Agawi, jak to pysznie wygląda !!! :jawdrop: Dziękuję za przepis na jutrzejszy obiad :hug:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak sobie patrzę na te nasze kuchnie i myślę głośno ..... mamy PIĘKNE i NIEPOWTARZALNE ;) mebelki :D z klasą i nutką romantyzmu....a jak zapachniało z jednej z nich ***polędwiczkami w sosie kurkowym ehhhhhh smaku narobiłaś kobieto :hug:

 

Dzięki Andżeliko, zgadzam się, że masz piękną kuchnię:hug:Sezon kurkowy trwa w najlepsze, więc...;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Agawi u Ciebie to każdy znajdzie coś dla siebie ;) łóżko się robi, gril również kwiaty kwitną i do tego wątek kulinarny również w rozkwicie i dzieje sie tu dzieje :)Przepis na placek ze śliwkami zgapiłam ;) aż się boję o efekt końcowy ale co tam jak szaleć to szaleć bede piec:D:D:D

 

Kochana dzięki, ale nie jest tak cudownie. Grill przestał się robić, bo zaczęła się praca i pozostały tylko weekendy, które ciągle są zajęte:(;) Łóżko jeszcze nie zamówione, może będzie do końca tego tygodnia.

Trzymam kciuki za cisto śliwkowe-uda się na pewno:cool::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jadę dzisiaj specjalnie po kurki do Twojego przepisu na Halę Targową, na samą myśl o tych polędwiczkach cieknie mi ślinka. Nie wiem tylko gdzie dostanę świeży rozmaryn :(:(:( nie wiesz Agawi?

Hi, hi ale fajnie:wiggle: yokasta, ja kupiłam rozmaryn w markecie rosnący w doniczce. Może będzie w tej hali do której jedziesz? A jak nie to powinnaś znaleźć na bazarku. Rozmaryn jest absolutnie niezbędny, bo daje taki cudowny aromat, którym przechodzi cała potrawa:)

 

Mam nadzieję, że danko będzie Ci smakować...:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam się w Twoim wątku :)

Agawi, a propo przepisu-ta lampka wina do dania czy do sosu? Ja muszę precyzyjnie wiedzieć ;) Jokasta- rozmaryn w Selgrosie na Krakowskiej.

Witam cię serdecznie Natalio:welcome: i zapraszam:)

Lampka wina do sosu, chociaż pewnie wieprzowinie też by nie zaszkodziła:D;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...