słońce 2 29.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 no właśnie my planujemy czarny ale się zobaczy:) najpierw meble i ciekawe ile będą kosztować pod taki kamienny blat bo pewnie musza być trochę grubsze ścianki podoba mi się stat ale drażnią nas te dziurki widoczne przez oszklone fronty no i nie wiem czy blat do tych mebli by się nadawał a może dziurki to tylko w sklepie na wystawce są yokasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.08.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Nie pomogę Ci słońce, ale taki blat to ciężar- to pewne. Siostra ma do tego fronty lakierowane białe, zamawiane w studiu kuchennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.08.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A teraz akcent kulinarny, jak to u mnie często bywa:) W sobotę robiłam polędwiczki wieprzowe z kurkami w śmietanie i rozmarynie. Pychaaaaa i polecam:D http://img594.imageshack.us/img594/6192/zdjcie0165g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 29.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 ale pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.08.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Częstuj sięhttp://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/chef.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 29.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 lepiej daj rozpiskę co i jak przyda się na parapetówkę kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.08.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 lepiej daj rozpiskę co i jak przyda się na parapetówkę kiedyś Bardzo proszę, zakładając, że zrobisz parapetówkę w sezonie kurkowym:lol2: Ale z mrożonymi też można:D Polędwiczki z kurkami w śmietanie i rozmarynie Składniki: 2-3 polędwiczki wieprzowe śmietana 30% 1/2 masła – do sosu i polędwiczek 50 dag kurek zielona pietruszka szalotka ewentualnie zwykła biała cebula 2 łyżki mąki sól pieprz świeży rozmaryn kieliszek białego wina Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy obtoczyć w mące i podsmażyć po minucie z każdej strony na maśle. Posolić, dodać pieprzu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Sos: Szalotkę zarumienić na maśle, dodać wypłukane dokładnie kurki, pieprz i sól, mieszać intensywnie i dusić co najmniej 10 minut. Dodać pietruszkę i śmietanę. Wymieszać dobrze i 2-3 minuty zostawić na patelni, żeby śmietana nieco odparowała. Następnie zalać sosem polędwiczki, ułożyć na wierzchu świeże gałązki rozmarynu, przykryć srebrną folią i wstawić do pieca na ok. 20-30 minut. Gotowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 29.08.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 może się wyrobimy do następnego sezonu kurkowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.08.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 może się wyrobimy do następnego sezonu kurkowego:) Trzymam kciuki http://www.matrax.net/forum/images/keny/kciuki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.08.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 no właśnie my planujemy czarny ale się zobaczy:) najpierw meble i ciekawe ile będą kosztować pod taki kamienny blat bo pewnie musza być trochę grubsze ścianki podoba mi się stat ale drażnią nas te dziurki widoczne przez oszklone fronty no i nie wiem czy blat do tych mebli by się nadawał a może dziurki to tylko w sklepie na wystawce są yokasta? Jakie dziurki ? takie do wtykania duperszwanców pod szklane półki ? No są, ale ja mam zamiar zmieniać wysokości więc uważam, że są niezbędne i.....w ogóle ich nie zauważam . To są szczegóły, których się nie widzi. Tylko kiedy się coś kupuje to człowiek niepotrzebnie wyszukuje problemy,teraz to wiem . Moim zdaniem Stat się nie nadaje pod kamienny blat, ale to już trzeba fachowca spytać. Agawi, jak to pysznie wygląda !!! Dziękuję za przepis na jutrzejszy obiad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.08.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Pysznie (te polędwiczki) i pięknie (te schody ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 30.08.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak sobie patrzę na te nasze kuchnie i myślę głośno ..... mamy PIĘKNE i NIEPOWTARZALNE mebelki z klasą i nutką romantyzmu....a jak zapachniało z jednej z nich ***polędwiczkami w sosie kurkowym ehhhhhh smaku narobiłaś kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 30.08.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Agawi u Ciebie to każdy znajdzie coś dla siebie łóżko się robi, gril również kwiaty kwitną i do tego wątek kulinarny również w rozkwicie i dzieje sie tu dzieje :)Przepis na placek ze śliwkami zgapiłam aż się boję o efekt końcowy ale co tam jak szaleć to szaleć bede piec:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Pysznie (te polędwiczki) i pięknie (te schody ) Dzięki pysiaczku Zachęcam do zrobienia (polędwiczek oczywiście, a nie schodów:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak sobie patrzę na te nasze kuchnie i myślę głośno ..... mamy PIĘKNE i NIEPOWTARZALNE mebelki z klasą i nutką romantyzmu....a jak zapachniało z jednej z nich ***polędwiczkami w sosie kurkowym ehhhhhh smaku narobiłaś kobieto Dzięki Andżeliko, zgadzam się, że masz piękną kuchnię:hug:Sezon kurkowy trwa w najlepsze, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.08.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jadę dzisiaj specjalnie po kurki do Twojego przepisu na Halę Targową, na samą myśl o tych polędwiczkach cieknie mi ślinka. Nie wiem tylko gdzie dostanę świeży rozmaryn :( nie wiesz Agawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Agawi u Ciebie to każdy znajdzie coś dla siebie łóżko się robi, gril również kwiaty kwitną i do tego wątek kulinarny również w rozkwicie i dzieje sie tu dzieje :)Przepis na placek ze śliwkami zgapiłam aż się boję o efekt końcowy ale co tam jak szaleć to szaleć bede piec:D:D:D Kochana dzięki, ale nie jest tak cudownie. Grill przestał się robić, bo zaczęła się praca i pozostały tylko weekendy, które ciągle są zajęte:( Łóżko jeszcze nie zamówione, może będzie do końca tego tygodnia. Trzymam kciuki za cisto śliwkowe-uda się na pewno:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jadę dzisiaj specjalnie po kurki do Twojego przepisu na Halę Targową, na samą myśl o tych polędwiczkach cieknie mi ślinka. Nie wiem tylko gdzie dostanę świeży rozmaryn :( nie wiesz Agawi? Hi, hi ale fajnie:wiggle: yokasta, ja kupiłam rozmaryn w markecie rosnący w doniczce. Może będzie w tej hali do której jedziesz? A jak nie to powinnaś znaleźć na bazarku. Rozmaryn jest absolutnie niezbędny, bo daje taki cudowny aromat, którym przechodzi cała potrawa:) Mam nadzieję, że danko będzie Ci smakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 30.08.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam się w Twoim wątku Agawi, a propo przepisu-ta lampka wina do dania czy do sosu? Ja muszę precyzyjnie wiedzieć Jokasta- rozmaryn w Selgrosie na Krakowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.08.2011 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam się w Twoim wątku Agawi, a propo przepisu-ta lampka wina do dania czy do sosu? Ja muszę precyzyjnie wiedzieć Jokasta- rozmaryn w Selgrosie na Krakowskiej. Witam cię serdecznie Natalio i zapraszam:) Lampka wina do sosu, chociaż pewnie wieprzowinie też by nie zaszkodziła:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.