Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, róże przycina się w marcu po ustąpieniu silnych mrozów. W listopadzie należy oczyścić krzew, usuwając obumarłe gałęzie i ostatnie zwiędłe kwiaty. Ja tak robię:)

Na wiosnę w rabatowych: zostawiam 3-7 głównych gałęzi raczej tych młodych:) obcinam zdrewniałe.

Pnące: zostawiam 3-5 gałęzi, które stanowią szkielet konstrukcyjny róży i ich nie przycinam. Boczne natomiast przycinam o 5-6 oczek, zostawiam 30-40 cm pędu.

Ale to wiosną:))))

Aga, róże przycina się w marcu po ustąpieniu silnych mrozów. W listopadzie należy oczyścić krzew, usuwając obumarłe gałęzie i ostatnie zwiędłe kwiaty. Ja tak robię:)

Na wiosnę w rabatowych: zostawiam 3-7 głównych gałęzi raczej tych młodych:) obcinam zdrewniałe.

Pnące: zostawiam 3-5 gałęzi, które stanowią szkielet konstrukcyjny róży i ich nie przycinam. Boczne natomiast przycinam o 5-6 oczek, zostawiam 30-40 cm pędu.

Ale to wiosną:))))

O rany, Beatko dziękuję, ale czy ja to wszystko spamiętam???:confused: Czyli na zimę to właściwie tylko je zawijasz?

Aga, na zimę robię tylko kopce z ziemi , czyli obsypuję te róże na dole ziemią...i już:) Jak mam korę to jeszcze korą a jak nie to nie:)

Nie musisz pamiętać.. i zapisywać słoneczko tez nie musisz:) na wiosnę do tego wrócimy:):)

Aga, na zimę robię tylko kopce z ziemi , czyli obsypuję te róże na dole ziemią...i już:) Jak mam korę to jeszcze korą a jak nie to nie:)

Nie musisz pamiętać.. i zapisywać słoneczko tez nie musisz:) na wiosnę do tego wrócimy:):)

Dzięęęki :hug: Byle do wiosny:D

Agawi ogród piękny,kiedy ty znajdujesz czas na pielegnowanie tego wszystkiego

a tak wogóle nie zastanawiałas sie nad założeniem wąteczku typowo kilnarnego, tyle wspanialych przepisów nam podsuwasz

zrobiłas mi mega smaka tymi poledwiczkami w kurkach

Ooo hej Weri:D dawno Cię nie było... Ja byłam u Ciebie parę dni temu, ale też była cisza:(

Hmm ogród jest mały, więc jakoś dajemy radę:)

Kochana bardzo dziękuję za te kulinarne komplementy:hug:może kiedyś coś założę:D Na razie brak czasu na wszystko;)

Dzięki pysiaczku :D Zachęcam do zrobienia (polędwiczek oczywiście, a nie schodów:lol2:)

Oczywiście - schody raczej by mi nie weszły, a poza tym nie wiem co na to sąsiad z góry by powiedział :lol2:

Na dowód na to, że lato wciąż u mnie trwa, kilka migawek ogrodowych.

Faktycznie lato w pełni i nawet słońce jest :eek: U nas to ostatnio luksus :p

O rany, Beatko dziękuję, ale czy ja to wszystko spamiętam???:confused: Czyli na zimę to właściwie tylko je zawijasz?

Trzeba sobie założyć jakiś notesik albo plik w komputerze i wszystko notować bo fakycznie przy tylu roślinach można później coś pokręcić albo zapomnieć ;)

Witam się w Twoim wątku :)

Agawi, a propo przepisu-ta lampka wina do dania czy do sosu? Ja muszę precyzyjnie wiedzieć ;) Jokasta- rozmaryn w Selgrosie na Krakowskiej.

Bardzo chętnie, ale nie chce mi się pod sam rozmaryn jechać, kupię przy okazji chyba w OBI tyż są :) dzięki.