Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Beatko:D Nareszcie wróciłaś w wojaży:p Mam nadzieje, że jesteś wypoczęta i naładowałaś akumulatorki;)

Dzięki za miłe słowa, ogród jeszcze sporo pracy wymaga, ale na pewno nie tyle co u Ciebie chociażby ze względu na jego wielkość. Czekamy na próbki materiałów obiciowych, żeby złożyć zamówienie:cool:

A wróciłam i teraz to już trochę w miejscu posiedzę ,,,,laba się kończy ,w poniedziałek wracam do pracy:(:(

 

A co do kanap, to już masz jakiś kolor upatrzony?długo się czeka na realizację?też już powoli muszę zacząć myśleć o nowej sofie .Te moje(3+2) ,wprawdzie też nie są zniszczone ,ale kompletnie mi nie pasują . Mam w planach ubrać je w nową tapicerkę i wstawić do gościnnego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A wróciłam i teraz to już trochę w miejscu posiedzę ,,,,laba się kończy ,w poniedziałek wracam do pracy:(:(

 

A co do kanap, to już masz jakiś kolor upatrzony?długo się czeka na realizację?też już powoli muszę zacząć myśleć o nowej sofie .Te moje(3+2) ,wprawdzie też nie są zniszczone ,ale kompletnie mi nie pasują . Mam w planach ubrać je w nową tapicerkę i wstawić do gościnnego.

 

Beatko, urlop kiedyś powróci-nie martw się:D

Co do sof, to będzie w kolorze beżowym. Chciałabym raczej chłodny odcień, ale nie wiem czy taki znajdę. Lada dzień powinny być próbniki materiałów i może razem coś wybierzemy...;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj, a właściwie to już wczoraj na nowo odkryłam smak włoskich toskańskich ciasteczek Cantucci. Jeżeli nie jadłyście, to koniecznie spróbujcie.:) Moczy się je w kawie lub w winie. Ja zwykle kupuję gotowe, ale można też zrobić samemu.

Przepis mojej imienniczki Agnieszki Kręglickiej:

Cantucci

 

Składniki:

300 g migdałów

400 g mąki

200 g cukru

4 jaja

2 łyżki masła

szczypta soli

łyżeczka proszku do pieczenia

starta skórka cytrynowa lub pomarańczowa

 

Połowę migdałów posiekać lub pokruszyć w malakserze na grubą kaszę. Resztę zostawić w całości. Wymieszać razem wszystkie składniki. Powstanie twarde ciasto. Uformować z niego wałek o średnicy 4 cm, podsypywać obficie mąką. Ułożyć wałki na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C. Wyjąć podpieczone wałki, ostudzić, pokroić w ukośne kromki. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i wstawić do piekarnika na 20 minut. Wyjąć ostudzić, obrócić i posmarować jajkiem drugą stronę ciastek. Ponownie wstawić do piekarnika i podpiekać aż się zrumienią. Pyyycha;)

 

http://www.mniammniam.com/obrazki/cantucci_migdaly.jpg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czekamy nadal na próbniki pluszu, mam nadzieję, że za chwilkę dotrą. Realizacja sof to kilka tygodni, więc chcemy złożyć zamówienie jak najszybciej:yes: Waham się czy do chesterów zamówić poduszki czy wałki. Wstępnie będzie chyba i to i to:lol2:

 

http://www.idealmeble.pl/Files/products/400x/360606_sofa_lady.jpg http://img148.imageshack.us/img148/5345/94919616.jpg

 

 

A takie będą nóżki

 

http://www.idealmeble.pl/Files/products/400x/36ca91_sofa_lady.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...