Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu


Recommended Posts

wszystkie fajne

ta trzecia pasowałaby ci do pojemników widziałam podobne w prymusie

na allegro były kiedyś też takie moze sprzedawca będzie jeszcze miał

http://i3.fmix.pl/fmi786/1e3b3bc00023e5fc4e72ef78/zdjecie.jpg

 

a i whiteinside na allegro miała fajne:) może jeszcze wystawi :)

http://i1.fmix.pl/fmi1899/47b84623000c03224e72f2bf/zdjecie.jpg

 

jeszcze jedna- później posprzątam:)

 

http://i3.fmix.pl/fmi2386/7181be46001fdc6b4e72fab5/zdjecie.jpg

Edytowane przez słońce 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooo, ale Was dużo dzisiaj:p:lol2:

Dzięki kochane za pomysły, słońce- niczego nie sprzątaj:no:

Kryształów nie lubię:sick: chyba, ze jakiś żyrandol. Mam uraz, bo kiedyś były tylko kryształy, mama i babcia ma do tej pory tego pół strychu:D

yokasia- dzięki za opinię. Ta z talerzami jest fajna, ale wolę chyba metal z drewnem. Taką szklana paterę, ale niską już mam:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:))) ja w ogóle chyba lubię piętrowe naczynia - połączone pionowo słoiczki, etażerki, jakieś cuda na nóżkach.

 

Jest tego sporo na rynku więc znajdziesz odpowiednią bez wątpienia. Możesz szukać tak jak ja swojej mozaiki :lol2: dzisiaj otrzymaliśmy już 4 z kolei i jest do kitu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj pomysł na weekendowy deser, czyli... trufle czekoladowe:p

 

Trufle czekoladowe

 

200 g czekolady deserowej

75 ml śmietanki kremówki

gorzkie kakao lub cukier-puder do obtoczenia trufli

 

Połam czekoladę na kawałki, przełóż do żaroodpornej miski. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się na małym ogniu wodą. Dodaj do czekolady śmietankę i podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Wymieszaj roztopioną czekoladę ze śmietanką na jednolitą masę. By wzbogacić smak domowych trufli, do masy czekoladowej dodaj 1 łyżeczkę amaretto lub likieru pomarańczowego.

Odstaw do wystudzenia, czas od czasu mieszając masę. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Wysyp kakao na płaski talerz. Za pomocą łyżeczki nabieraj porcje masy czekoladowej i wrzucaj je na kakao. Załóż rękawiczki i obtaczaj kulki z czekolady w kakao, nadając im okrągły kształt. Gotowe trufle odkładaj na talerz. Przed podaniem schłódź je w lodówce.

 

 

 

 

http://www.kardeanutrition.com/userfiles/trufflescoated%281%29.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aga,

rozumiem, że przepis po to, by było co położyć na etażerce?;) Oj, kusisz....

Jak zwał tak zwał, ale piękne są te piętrowe paterko-etażerki;) Ja od długiego już czasu poszukuję stojaka na talerze, też piętrowego, ale za ChRL nie mogę trafić:cry:

Hej maduś:hug: ale dawno Cię nie było:(

Fajnym pomysł- trufle na etażerce:yes: No widzisz, czyli nie jestem sama w tych poszukiwaniach. Niby jest wszystkiego w brud, a jak przyjdzie co do czego to nie ma w czym wybierać...:sick: No nic szukamy dalej:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cóż, wróciłam do pracy i na wstępie utonęłam w papierach:( Jak się uporam, to zacznę bywać, bo na razie jestem co kilka dni, na kilka minut:(

Rozumiem, obowiązki:sick::mad: Mam nadzieję, że się szybciutko uporasz, bo czekam na Twoje cuudne foty i robótki:yes::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...