Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale napaplałyście ...nie mam co się łudzić ...nie nadrobię .:DWychwyciłam super wiadomość ,że sofki już wkrótce będą:wave:bardzo się cieszę ,ze trafiłaś na słownych wykonawców. Może i ja skorzystam z ich usług .Na razie z niecierpliwością czekam na Twoje ,ciekawa jestem jak się będą prezentować w tym kolorku:wiggle:

AAAA ,jeszcze miałam zapytać ,na jaką głębokość wsadza się cebulki krokusów i tulipanów ? i w jakiej odległości od siebie? zamierzam jutro powsadzać to ,co zakupiłam...

Edytowane przez Beauty

Ale napaplałyście ...nie mam co się łudzić ...nie nadrobię .:DWychwyciłam super wiadomość ,że sofki już wkrótce będą:wave:bardzo się cieszę ,ze trafiłaś na słownych wykonawców. Może i ja skorzystam z ich usług .Na razie z niecierpliwością czekam na Twoje ,ciekawa jestem jak się będą prezentować w tym kolorku:wiggle:

AAAA ,jeszcze miałam zapytać ,na jaką głębokość wsadza się cebulki krokusów i tulipanów ? i w jakiej odległości od siebie? zamierzam jutro powsadzać to ,co zakupiłam...

Beatko, nie masz specjalnie co nadrabiać:lol2: Masz rację, że najważniejsze info to to o sofkach:wiggle:

Nic mi nie mów o kolorku, bo tego boję się najbardziej:(

Ja właśnie dzisiaj kupiłam cebule tulipanów i szafirków (jakbym miała mało z zeszłego roku:lol2:). Na opakowaniu tulipanów jest napisane, że sadzimy na głębokość 15 cm, w odstępach 12cm. Co do krokusów, to ja wsadzałam w zeszłym roku na głębokość 10 cm i dość gęsto, bo razem wyglądają ładniej:yes:

A te znowu z wypiekami.... Dacie się poodchudzać?;)

Aga, ja podnoszę paluszek, że też czekam na chestery:) Bardzo ale to bardzo:)

Maduś, ja nic nie piekę... Rozpuściłam Was kiedyś, że często coś było, ale wiecie jak to jest kiedy co tydzień parapetówka:lol2: Teraz może znowu zacznę jak zrobi się chłodno:p

Dzięki mada- mam wrażenie, że pół forum czeka ze mną na te sofy...:hug:

Ten serniczek wygląda bosko!

Ja chyba też nic nie piekę bo mamy wyjściowy weekend a w zasadzie mieliśmy mieć bo mąż coś mi się chyba rozchorował właśnie. Najwyżej jak wyjdzie, że zostaniemy w domu to coś upiekę dla osłody ;)

Oj, coś dużo osób zaczyna chorować...:( Noce i ranki już zimne, w ciągu dnia upał i przeziębienie gotowe:sick:

Pysiaczku dużo zdrówka dla męża:D Na pewno nie zaszkodzi jak mu coś upieczesz w tej chorobie:yes::p

Żartowałam;) Prawda jest taka, że piekę praktycznie co tydzień, bo mam w domu trzech facetów ze słodkim zębem;)

No to rozumiem, mając trzech łasuchów nie masz wyjścia:D I wiem, że żartowałaś maduś:yes:

Ja się zabiorę za wypieki jak zrobi się zimno i słotno- obiecuję:) Tylko nowych przepisów brak...:(

A na chesterfieldy tak czekam, bo jestem ich bardzo ciekawa w Twoim wnętrzu:)

Ja też:D:lol2:

No tak, łasuchujecie, jak zawsze ;)

Aga, te chesterfieldy spędzają mi sen z powiek.

W totka nie wygrałam, więc nadal w sferze marzeń.

Ale w marzeniach nie odpuszczam.

No tak, łasuchujecie, jak zawsze ;)

Aga, te chesterfieldy spędzają mi sen z powiek.

W totka nie wygrałam, więc nadal w sferze marzeń.

Ale w marzeniach nie odpuszczam.

Tolu łasuchujmy tylko w wyobraźni:lol2: Może się przyłączysz? :D

Ja też w totka nie wygrałam, niestety...:( No ale sofy jakieś musiały być i padło na chestery:yes: Zmienisz sobie jak Twoje się zniszczą;)

A może pierwszy będzie szezlong do sypialni, co?:D

Sypialnia tęskni okrutnie za szezlongiem i on kiedyś się w niej pojawi. Amen.

A jeśli chodzi o wypieki, to ja się mogę przyłączyć...do tych w wyobraźni ;)

Chociaż nie, nie tak dawno piekłam ciasteczka owsiane, o!

Nawet zjadliwe ponoć były ;)

Sypialnia tęskni okrutnie za szezlongiem i on kiedyś się w niej pojawi. Amen.

Na pewno tak będzie. Trzymam kciuki:yes::D

Chociaż nie, nie tak dawno piekłam ciasteczka owsiane, o!

I się nie pochwaliłaś...:( Trzeba było obfocić dla nas;)

Tolu widziałam Twoje zdjęcia i stwierdzam, że możesz się objadać smakołykami do woli:yes: Nic, a nic Ci nie zaszkodzą:no:

Weekend i po weekendzie:( Dobrze, że był słoneczny i ciepły. Jeszcze:D

W sobotę dosadziłam kilkanaście cebul tulipanów i szafirków -jakbym miała ich mało:lol2: W jakimś zeszłorocznym konkursie Muratora wygrałam ze 100 różnych cebulek i mówiąc szczerz nie bardzo mam je gdzie już wsadzać, ale nie mogłam się oprzeć pomarańczowym tulipanom:D Resztę zakupionych wsadzę, jak przestaną kwitnąć letnie kwiaty i zrobię porządek z nimi:yes:

Same zobaczcie, co z nich wyrośnie...

http://cdn27.ogrod.smcloud.net/s/user_photos/thumbnails/690ac556b7a8e9ff_380x285_crop_zdjecie-zajawki-rosliny.jpg

http://cdn14.ogrod.smcloud.net/s/user_photos/thumbnails/cd8c3961761ca80d_380x285_crop_zdjecie-zajawki-rosliny.jpg

Aaa i jeszcze dorobiłam się sadzarki do cebul:lol2:

http://www.gardenshop.pl/images/GARDENA_2011/03412-20_zoom.jpg

Edytowane przez agawi74