agawi74 04.10.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Aga co Ty wyprawiasz z tym ogrodem ???? pytam się po dobroci .... PIĘKNIE .... czarodziejka jakaś czy cuś ???? Andżeliko:hug:Czarodziejska jest pogoda tej jesieni, to dlatego:D Wierzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.10.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Agawi - całe lato było czarodziejskie - między czerwcem a wrześniem ANI RAZU nie musiałam podlewać ogródka:). Kto by w to uwierzył? Ogród podziwiam - od wielu lat interesuję się ogrodnictwem, ale dopiero jak mam własny, to widzę jak trudne jest dobranie roślin. Tak żeby dobrze się czuły na stanowisku i ładnie rosły, i żeby ładnie się ze sobą komponowały i jeszcze żeby czas kwitnienia tak dobrać, żeby przez cały rok rabata ładnie wyglądała. Kanapę wstawisz do pokoju i jest: nie musisz się martwić, że Ci wyrośnie pod sufit albo odwrotnie - że padnie po dwóch sezonach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.10.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Piękny ogród letnio-jesienny Co do krokusów to też jestem za tym by sadzić je kępkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dzięki Anetko U nas też było suchy wrzesień i nawet teraz nie pada:no: Uratowało nas automatyczne podlewanie- to jedna z najlepszych rzeczy, którą mamy:yes: Tak myślałam że jakiś udział miało tu automatyczne podlewanie ale Ty moja droga nie bądź taka skromna ogród dopieszczony że hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 05.10.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 składam ukłon za tak piękny ogród !!!!!!!!!!!!!!!!!! muszę się dobrze przyjrzeć jak będę się brała za swój........kiedyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 A ja teraz z innej bajki po prośbie przychodzę Zbliżają się urodziny mojego synia i co raku zamawiam torcik u jednej pani bo wszyscy go uwielbiają i zawsze jest go mało. Nie wspomnę ze płacę za samo upieczenie spore pieniążki I tak sobie pomyślałam ze mam listę składników które zawsze na torcik kupuję może nasza agawi dałaby radę rozgryźć jak z tych składników zrobić masę bo biszkopt to może dam radę ale o masach nie mam pojęcia niestety. Spróbowałabym na próbę sama zrobić a jak nie wyjdzie to trzeba bedzie znowu zamówić. Podaję składniki może coś się da wymyśleć? Tort czekoladowy z orzechami 15 jaj 1 kg cukru 1/2 kg maki dżem wiśniowy cytryna 100 g spirytusu 20 dkg orzechów włoskich kakao 2 olejki rumowe 1 masło 2 margaryny Bielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.10.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Beatko, tak panelowa. Ale nie jestem pewna czy trzypanelowa... jutro spytam małża:) Jeżeli chodzi Ci o konkretną firmę, to muszę pogrzebać w papierzyskach:yes: Pieknie proszę:)Mnie się podoba ten kolor firmy Bryza http://www.e-kuhn-panele.pl/img/140685/products_thumb/zdjecie1_226.jpg z sumie najbardziej mi pasuje ,ale ona jest trzypanelowa .M mwi ,że czytał różne opinie na ten temat,że się wyginają . Z firmy Gamrat z kolei mają dwa kolory ,które ewentualnie mogłabym brać pod uwagę -ciemny dąb i mahoń,ale żaden nie jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalla 05.10.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Przejrzałam część Waszych wnętrz i większość przypadła mi do gustu. Może i ja niedługo się pochwalę swoimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Nihiru witam u siebie- chyba po raz pierwszy i dziękuję Podoba mi się Twoja teoria o kanapie wyrastającej do sufitu:lol2: Zgadzam się z Tobą, że tworzenie i pielęgnacja ogrodu to wielka sztuka, które trzeba uczyć się latami:) Pysiaczku dziękuję Niestety lada dzień ma się ochłodzić i obawiam się, że kwiatki przestana kwitnąć ale i tak jestem wdzięczna tegorocznej aurze za tak piękną końcówkę lata i początek jesieni:yes: Anbama- dzięki:hug:Automat mamy tylko do trawy. Resztę roślinek podlewamy ręcznie:yes: Co do tortu to daj mi chwilkę, muszę pomyśleć Prawdę mówiąc nie robię ich za często... Zuzanko również bardzo dziękuję! Taki komplement z Twoich ust:hug: Nie bądź taka skromna- jestem pewna, że z Twoim wyczuciem smaku będziesz miała piękny ogród i to już niedługo :yes:Trzymam kciuki:D Beauty, więc się dowiedziałam. Na pewno nie mamy trzy-panelowej. Nasza składa się z paneli ok. 10-12 cm, które się łączy ze sobą bokami na zasadzie wsunięcia. Na razie nic nam się nie wygięło. Nie mogę znaleźć faktury za nią, a tym samym firmy. Podobna jest do tej z Gamrat, tylko szukaliśmy koloru RAL 8019 (tak jak obróbki blacharskie). Zaraz wkleję Ci nasze stare fotki, jak ona wygląda:yes: Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam... Olalla dziękuję i witam serdecznie W takim razie z niecierpliwością czekamy na Twoją galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Nihiru witam u siebie- chyba po raz pierwszy i dziękuję Podoba mi się Twoja teoria o kanapie wyrastającej do sufitu:lol2: Zgadzam się z Tobą, że tworzenie i pielęgnacja ogrodu to wielka sztuka, które trzeba uczyć się latami:) Kurczę - zawsze podziwiam ludzi, którzy w gąszczu postów są w stanie zauwazyć kto jest nowy, a kto nie:), przyznam się że ja sama czasem nie bardzo pamiętam gdzie już się odzywałam a gdzie jeszcze nie:) a jeszcze wracając do ogrodu: obecnie stosuję u siebie metodę prób i błędów; czyli wertuję poradniki szukając roślin które znoszą cień, suszę oraz ubogą i kwaśną glebę, kupuję, wsadzam i patrzę co przeżyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Posiedziałam troszkę w internecie i znalazłam taki przepis na masę czekoladową do tortu 1/2 kg masła4 jaja20 dkg cukru5 łyzek kakaocukier waniliowy spirytus do smakuczyli w wersji mojej pani zamiast samego masła masło i dwie margaryny zamiast cukru waniliowego 2 olejki rumowe . Nie wiem czy to się trzyma kupy dla mnie to czarna magia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Kurczę - zawsze podziwiam ludzi, którzy w gąszczu postów są w stanie zauwazyć kto jest nowy, a kto nie:) To mnie rozbawiłaś Ja wychodzę z założenia, że lepiej przywitać się o jeden raz za dużo niż o jeden za mało. W Twoim przypadku nihiru nie byłam pewna:D wertuję poradniki Czyli nie tak do końca metodą prób i błędów:) Poradnik prawdę Ci powie:D Ja często studiuję internet- tez kopalnia wiedzy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Posiedziałam troszkę w internecie i znalazłam taki przepis na masę czekoladową do tortu 1/2 kg masła 4 jaja 20 dkg cukru 5 łyzek kakao cukier waniliowy spirytus do smaku czyli w wersji mojej pani zamiast samego masła masło i dwie margaryny zamiast cukru waniliowego 2 olejki rumowe . Nie wiem czy to się trzyma kupy dla mnie to czarna magia? Anetko, sorki, ze to tak długo dzisiaj trawa, ale coś się dzieje z netem. Co chwila rozłącza i jedna odpowiedz piszę pół godziny!!!:mad: moja rada, do kremu nie dawaj samego masła, tylko pół na pół z miksełkiem, bo krem będzie za ścisły. Ja lubię dodać też rozpuszczoną gorzką czekoladę (2 tabliczki) zamiast kakao. Jest wykwintniejszy Aaa i z 1/2 kostki masła to wyjdzie Ci baaardzo mało tego kremu... Ja znam taki przepis na krem czekoladowy 1,5 półtorej kostki masła lub miksełka 8 żłótek 1 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy amaretto do smaku lub inny alkohol Jajka ubijamy na parze z cukrem i cukrem waniliowym. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Dodajemy powoli masło porcjami, ubijamy. dodajemy ostudzoną czekoladę i alkohol. Wszystko miksujemy, schładzamy i przekładamy biszkopt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Aga tam jest 1/2 kg masła tak się zastanawiam czy to nie za duzo?Masa z samych żółtek Ci się nie waży bo cus takiego wyczytałam w necie?A biszkopty nasączasz samym alkoholem czy jakąś miksturkę robisz? Edytowane 5 Października 2011 przez anbama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Naczytałam się przez cały dzien o masach że aż mnie glowa rozbolała i wiem chyba mniej niż wcześniej. Nic mam nadzieję że mi się to w głowie powoli poukłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Aga tam jest 1/2 kg masła tak się zastanawiam czy to nie za duzo? Masa z samych żółtek Ci się nie waży bo cus takiego wyczytałam w necie? A biszkopty nasączasz samym alkoholem czy jakąś miksturkę robisz? Możesz zrobić z 1 kostki masła i 6 żółtek, ale mniej nie radzę, jeśli chcesz przełożysz cały tort:) Masa żółtkowa nigdy mi się nie zważyła. Biszkopt nasączam woda z cytryną i cukrem i alkohol:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Naczytałam się przez cały dzien o masach że aż mnie glowa rozbolała :lol2:będzie dobrze:lol2: Trzymam kciuki i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 05.10.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 dobra idę po zakupy i próbuję ale coś mi się wydaje że ten tort ma marne szanse w moim wykonaniu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 dobra idę po zakupy i próbuję ale coś mi się wydaje że ten tort ma marne szanse w moim wykonaniu:lol2: Ma szansę, ma:yes: Powodzenia:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Dla BeautyBeatko, tak wygląda moja panelowa podbitka. http://img695.imageshack.us/img695/3595/dsc02644m.jpg http://img525.imageshack.us/img525/8403/dsc02646w.jpg Edytowane 5 Października 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts