Ash5 05.10.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ja to się już boję do agawi zaglądać... przez te cudne przepisy zaczęłam piec jak szalona i teraz mam 3 kg do zrzucenia wrrrr... Aga, podziwiam ogród i od razu zapytam: sami go robiliście, czy braliście fachowca do pomocy? Ja dostałam od męża na urodziny prezent: przyszła pani projektantka i zaprojektowała mi co i jak. Ale na realizację z firmą szkoda mi kasy... Jak sobie z tym poradziłaś? Boję się, że mi diabli wezmą roślinki, jak nie będę wiedziała, co która lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ja to się już boję do agawi zaglądać... Hi, hi strasznie mi miło:D:hug:kilogramami to się w ogóle nie przejmuj- zaczniesz biegać za małym, to zrzucisz:D Ash, nieskromnie przyznam, że cały ogród łącznie z projektem kostki, nawadnianiem i resztą robiliśmy sami. Realizację też- oprócz układania kostki:D Fajny prezent dostałaś od męża:yes: Zazdroszczę Słuchaj, u nas większość drzew to iglaki -bo po pierwsze ziemię mamy raczej kwaśną a po drugie je bardzo lubimy. Pomiędzy nim mam trochę krzewów, bylin. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym sama- będzie większa satysfakcja. Jeżeli Ci projektantka zaprojektowała układ i roślinki, to brała chyba pod uwagę strony świata, rodzaj ziemi? Resztę doczytasz w necie:yes: Trzymam kciuki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 05.10.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 agawi no niby już trochę wyedukowana jestem roślinnie... A co tam, nie święci garnki lepią! Ty dałas radę to postaram się i ja A jeszcze odnośnie ciasteczek.... do tych lawendowych to może byc dowolna suszona lawenda? Aż trudno mi w to uwierzyć... widziałam kiedyś na południu Francji lawendowy miód. Był oczywiście w kolorze lawendowo- fioletowym. Ale domowe ciasteczka z lawendą...hhmmm... to dopiero coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ty dałas radę to postaram się i ja Tak trzymaj Ash Jestem pewna, że dasz radę A jeszcze odnośnie ciasteczek.... do tych lawendowych to może byc dowolna suszona lawenda? Aż trudno mi w to uwierzyć... widziałam kiedyś na południu Francji lawendowy miód. Był oczywiście w kolorze lawendowo- fioletowym. Ale domowe ciasteczka z lawendą...hhmmm... to dopiero coś! Tak, zwykła lawenda. Ja z kolei jadłam czekoladę z taka lawendą-pychaaaa:D Ale taki miodek tez bym spróbowała:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 (edytowane) Właśnie znalazłam fajne krzesła, choć są mocno ozdobne. Ponieważ jest to oryginalny Eichholtz, model Key-Largo kosztują bagatela 1250 zł/sztuka:sick: http://s.sklep.meble.pl/gfx/adomus/sklep_oferta/103362/leichholtz_krzeslo_key_largo___kolory_4754271773.jpg http://s.sklep.meble.pl/gfx/adomus/sklep_oferta/103362/eichholtz_krzeslo_key_largo___kolory_6369481940.jpg Edytowane 5 Października 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.10.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dziewczynki!!! Wiadomość jest taka, że na 99% w sobotę przyjeżdzają sofy:wiggle: Drugi news dotyczy stoliczka Singer, którego nogi zaczęłam czyścić. To strasznie ciężka robota, a ręce bolą jak diabli od szlifierki:( Mam nadzieje, że z czyszczeniem uporam się w tym tygodniu, a w przyszłym malowanie i stoliczek będzie jak nowy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.10.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 aguś, nie wiem, czy poszukujesz krzeseł w takim stylu... czy tylko tak wrzuciłaś - bo ładne;) Ale spieszę donieść, że dziś w Jupiterze trafiłam na nowootwarty sklep, który miał całkiem fajne meble (szczególnie jakoś do Twojego stylu mi by pasowały) w dosć przystępnych cenach.A moją uwagę przykuły własnie takie oto krzesła: http://i3.fmix.pl/fmi2010/ad7d4b90002364964e8ce8c5/zdjecie.jpg w cenie 610 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 06.10.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dziewczynki!!! Wiadomość jest taka, że na 99% w sobotę przyjeżdzają sofy:wiggle: Drugi news dotyczy stoliczka Singer, którego nogi zaczęłam czyścić. To strasznie ciężka robota, a ręce bolą jak diabli od szlifierki:( Mam nadzieje, że z czyszczeniem uporam się w tym tygodniu, a w przyszłym malowanie i stoliczek będzie jak nowy:yes: To w sobotę otwieramy szampana ale fajowo A na jaki kolor chcesz go wymalować .... i co Cię tak wzięło na czyszczennie nóżek maszyny ? Przeceiż były ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.10.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dziewczynki!!! Wiadomość jest taka, że na 99% w sobotę przyjeżdzają sofy:wiggle: Drugi news dotyczy stoliczka Singer, którego nogi zaczęłam czyścić. To strasznie ciężka robota, a ręce bolą jak diabli od szlifierki:( Mam nadzieje, że z czyszczeniem uporam się w tym tygodniu, a w przyszłym malowanie i stoliczek będzie jak nowy:yes: Super z tymi sofami Ze stoliczkiem będe się też użerać niech no tylko mąż z teściem przyspawają mi do niego nóżkę bo się ułamała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 aguś, nie wiem, czy poszukujesz krzeseł w takim stylu... czy tylko tak wrzuciłaś - bo ładne;) Ale spieszę donieść, że dziś w Jupiterze trafiłam na nowootwarty sklep, który miał całkiem fajne meble (szczególnie jakoś do Twojego stylu mi by pasowały) w dosć przystępnych cenach. A moją uwagę przykuły własnie takie oto krzesła: http://i3.fmix.pl/fmi2010/ad7d4b90002364964e8ce8c5/zdjecie.jpg w cenie 610 zł/szt. Madziu, Eichholtza wkleiłam, bo: a). ładne b). zastanawiam się nad całymi tapicerowanymi do jadalni;) Ale, ale te Twoje z Jupitera są śliczne:) I maja dobrą ceną. Bardzo dziękuję za info:hug:A pamiętasz jak się nazywał ten sklep? Wybieram się do Jupitera, to chętnie go odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To w sobotę otwieramy szampana ale fajowo Ja stawiam:yes: A na jaki kolor chcesz go wymalować .... i co Cię tak wzięło na czyszczennie nóżek maszyny ? Przeceiż były ok Andżeliko, nóżki nie były ok:no: Na fotach tego nie widać, ale domagały się renowacji. Stara farba była miejscami poobdrapywana i przebijała rdza, a nóżki miały kolor czarny. Teraz będą w graficie antycznym:lol2: W sobotę jedziemy na zakupy, to kupię też farbę do metalu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Super z tymi sofami Mam nadzieję:rolleyes: Ze stoliczkiem będe się też użerać niech no tylko mąż z teściem przyspawają mi do niego nóżkę bo się ułamała. To nastaw się pysiaczku na ciężką robotę Te ażurowe nogi są tak trudne do oczyszczenia, że miałam dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Aguś czekam niecierpliwie na zdjęcia i rączki zacieram. Chestery są piękne - niby ozdobne ale jakieś takie majestatyczne idealne do Was. Jestem ciekawa salonu, mam nadzieję że jakieś takie nam zdjęcia zafundujesz porządne a nie zbliżenia na pikowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Aguś czekam niecierpliwie na zdjęcia i rączki zacieram. Chestery są piękne - niby ozdobne ale jakieś takie majestatyczne idealne do Was. Jestem ciekawa salonu, mam nadzieję że jakieś takie nam zdjęcia zafundujesz porządne a nie zbliżenia na pikowanie ? Dzięki yokasiu- mam nadzieję, że chestery ładnie się wpiszą Specjalnie szukałam takich delikatniejszych, bez podziału siedziska, bez pikowania na dole;) Zafunduję Wam foty, a pewnie! Tylko, że w naszym salonie niewiele jest. Kominek, tv i... będą nowe sofy:) I wiele się nie zmieni, bo nie chcę go zagracać. Dojdzie tylko komoda z czasem- jak znajdę fajną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.10.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ale to już dużo, a jakoś nie pamiętam salonu w PEŁNEJ, CAŁEJ OKAZAŁOŚCI Tak sobie właśnie pomyślałam, że marzy mi się na wiosnę taka ładna trawka jak u Was. Pamiętam, że pokazywałaś ale może tak na szybko pamiętasz - jakiej firmy nawadnianie macie? Chciałam się rozejrzeć za czymś ciekawym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pamiętam, że pokazywałaś ale może tak na szybko pamiętasz - jakiej firmy nawadnianie macie? Chciałam się rozejrzeć za czymś ciekawym Nawadnianie mamy Gardeny-jest podobno mało awaryjne ale i najdroższe niestety:( Braliśmy tez pod uwagę firmę Greenmill, ale podobno gorsza jakość i kilka osób odradzało;) http://www.gardena.com/pl/ http://www.greenmill.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.10.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To nastaw się pysiaczku na ciężką robotę Te ażurowe nogi są tak trudne do oczyszczenia, że miałam dosyć Kurcze mam nadzieję, że moje nie są w złym stanie i samo malowanko im wystarczy Jak wrócą to się im przyjrzę dokładnie yokasta moi rodzice też mają wszystko z gardeny do nawadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.10.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Kurcze mam nadzieję, że moje nie są w złym stanie i samo malowanko im wystarczy Jak wrócą to się im przyjrzę dokładnie Pysiaczku, może rzeczywiście upiecze Ci się czyszczenie. Ja nie mogłam tak zostawić, bo wszystko by zlazło. Teraz samo malowanie to już pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 06.10.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Agawi - ale jak czyścisz te nogi? Szlifujesz czy taką chemiczną mazią do usuwania starych powłok? Bo w przypadku takich trudnych powierzchni zdecydowanie tą drugą metodę polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 06.10.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 no to czekamy na sobote;-)))) eh Singer, molestuje mame ale nie chce mi oddac maszyny...;-((( a strasznie mi sie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts