Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie no nie no, slicznosci;-) eh ja tez kocham hortensje ale niestety przegapiłam ich najlepszy czas i teraz juz nie wygladaja u mnie ładnie...

Dzięki psosin:D ale szkoda, że nie masz już hortensji... ja zerwałam swoje dopiero dzisiaj i to nie wszystkie:)

A może pożycz od kogoś....:yes:

a swoja drogą nie przymarzają ci ogrodowe?

Ha, i to jest dobre pytanie psosin! Nie zdążyły jeszcze przemarznąć, bo... mam je pierwszy rok:) Kupiłam już worki z agrowłokniny na zimę i mam nadzieję, że to pomoże;) Donice to dobry pomysł, ale jak się rozrośnie to już chyba nie bardzo...

a rozrosnie sie?

Patrząc na to zdjęcie, jak myślisz psosinku?http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif Takiej to już nawet owinąć się nie da...http://forum.barcis.pl/images/smilies/biggrin.gif

http://img41.imageshack.us/img41/8641/hortensje.jpg

ej ale to chyba nie w Polsce, u nas jest za zimno, zadnemu sasiadowi wokoło one nie rozrastają sie tak bardzo bo przymarzają własnie, a one kwietną na zeszłorocznych pedach. Mi Bukietowa pieknie kwitnie i u mojej mamy pieknie sie rozrosła...

Tak, wiem, że na zeszłorocznych:) Jak byliśmy nad morzem, to widziałam całkiem spore okazy tej ogrodowej- takie ok. 1,5m

Bukietowa jest dużo łatwiejsza w hodowli, tylko nawóz i dużo wody i... rośnie pięknie:) Poczekamy do wiosny- mam nadzieje, ze mi ogrodowe nie padną tfu, tfu;)

Agawi, dołączę do grona zachwyconymi sofkami.

Piękne i bardzo pasują do Twego salonu.

Z owijaniem hortensji trzeba uważać, by nie przedobrzyć.

Ponoć powinny mieć zostawiony taki komin powietrzny, czyli nie przykrywać z samej góry.

Agawi, dołączę do grona zachwyconymi sofkami.

Piękne i bardzo pasują do Twego salonu.

Z owijaniem hortensji trzeba uważać, by nie przedobrzyć.

Ponoć powinny mieć zostawiony taki komin powietrzny, czyli nie przykrywać z samej góry.

Dziękuję Tolu :hug:

Dobrze, że piszesz o tych hortensjach, bo to i moja i ich pierwsza ogrodowa zima:)

Czyli najbardziej trzeba otulić korzeń, tak?