Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Agawi piekne te łózko i fotel!! co to za producent? a cene zdradzisz? moze byc na priva. Matko kiedy my bedziemy na etapie sypialni;-(((

Psosin, jeszcze nie zdecydowałam u kogo zamówimy,bo czekam na ostateczną wycenę z Farmy Kolonialnej;)

Priva napiszę Ci wieczorkiem i powiem co i jak, ok?:)

I nie martw się, urządzisz swoją sypialnię i Ty:hug: Na poprawę humoru powiem Ci, że jak zamówimy łózko, to będę szukać szafek nocnych, potem komody i toaletki też do sypialni. Następnie stół z krzesłami do jadalni i szafę do wiatrołapu. Wymieniać dalej?:bash:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) na fotce jest bardzo przygaszony dlatego nie wiem jak na żywo, kolor bakłażana jest piękny i głęboki. Mogę wrzucić fotkę? Ktoś ją chyba już pokazywał, fotele tu są super

http://bi.gazeta.pl/im/3/8575/z8575333X,SALON--Bogactwo-odcieni----Fotele-ludwiki--obite-aksamitem.jpg

agawi to jest też welur prawda?

Przed chwilą widziałam wzronik kolorów, ale cofnęłam się na poprzednią stronę żeby sprawdzić czy tam nie mam czegoś do nadrobienia i teraz mi się już to zdjęcie nie ładuje :bash:

Ale jak mi mignął ten wzronik to poznałam, że takie same próbki mam właśnie w domu bo wybieram kolor fotela od sprzedawcy z allegro :lol2:

Poprosiłam dokładnie o te same kolory tzn.szarości i fiolet, ale mąż się uparł na zielony fotel i mam jeszcze taki ;)

Jedyne co mnie martwi to to, że welur tak fajnie prezentuje się na dużym kawałku (jak fotele wklejone przez yokastę) jest taki mięsisty jakby i zmienia jakby kierunek włosa od tego jak się go ręką zaczesze, a na tej próbce jest jednolity.

Pysiaczku, tak to ta sama firma- wyceniają mi łóżko (bo okazało się, że je również robią):yes:

Spróbuj odświeżyć stronkę, to może fotka zadziała:D

Powiem Ci tak, ta tkanina to nie jest welur (tylko go przypomina). Ona jest do kupienia w sieci za 67 zł- nie mówię, że to mało, ale dla porównania mój włoski plusz na sofach kosztuje ponad 120zł/mb i jest to prawdziwy plusz.

Dlatego na sofy szukałam właśnie porządnego, ale na fotel i łóżko może być ten niby-welur. Jest dość gruby i troszeczkę się mieni;) Zresztą to najlepszy materiał, jaki ta firma oferuje. Jeżeli chcesz, żeby bardziej się mienił, to weź materiał Alcantara. Zdecydowanie ma więcej cieni:yes: No i na jaki kolor stawiasz?:lol2:

Aaa i jak się udał włoski wieczór?:p

:) na fotce jest bardzo przygaszony dlatego nie wiem jak na żywo, kolor bakłażana jest piękny i głęboki. Mogę wrzucić fotkę? Ktoś ją chyba już pokazywał, fotele tu są super

Dzięki z fotkę yokasiu:hug: jest bossska- nic nie usuwaj:no: Ten fiolet z Twojego zdjęcia jest ładniejszy, bardziej brudny. Mój jest trochę żywszy- jak bakłażan. Widziałam próbniki takich tkanin jak na tych fotelach- niestety ok. 300 zł/mb:bash:

Powiem Ci tak, ta tkanina to nie jest welur (tylko go przypomina). Ona jest do kupienia w sieci za 67 zł- nie mówię, że to mało, ale dla porównania mój włoski plusz na sofach kosztuje ponad 120zł/mb i jest to prawdziwy plusz.

Dlatego na sofy szukałam właśnie porządnego, ale na fotel i łóżko może być ten niby-welur. Jest dość gruby i troszeczkę się mieni;) Zresztą to najlepszy materiał, jaki ta firma oferuje. Jeżeli chcesz, żeby bardziej się mienił, to weź materiał Alcantara. Zdecydowanie ma więcej cieni:yes: No i na jaki kolor stawiasz?:lol2:

Aaa i jak się udał włoski wieczór?:p

Już widzę wzornik :)

Więc tak jak u Ciebie stawiam na jasnoszare łóżko i fioletowy fotel to u siebie nie umiem się zdecydować na fiolet bądź zieleń ;) A szarego już nie chcę bo za dużo już go w salonie mamy. Fotel ma być takim freak'iem, że tak to ujmę :)

Faktycznie na droższe materiały to się nie skuszę :no:

Sofy bardziej reprezentacyjne, więc dobrze zrobiłaś a tu faktycznie można coś tańszego dać :)

Z tą alcantarą na pewno masz rację, ale kurcze ten welur mimo wszystko bardziej mnie przekonuje i jakiś milszy w dotyku jest. Zresztą miałam poprzednią kanapę z antary i chcę teraz coś innego i już :lol2:

Wieczór włoski prawie się udał ;) Ciasto pięknie wyrosło, składniki na pizzę były smaczne (mozarella oczywiście była :D), ale ja głupia zamiast posmarować blaszkę i na nią wyłożyć ciasto to wyłożyłam je sobie na folię - jak to się czepia! Ale znajomi mówili, że było smacznie :)

Edytowane przez pysiaczek

Agawi jak dla mnie ten jaśniejszy szary na łóżko i fotel w fiolecie będzie grało. Chociaż za fioletem nie przepadam to taki welurowy fotel sama bym chętnie do sypialni przygarnęła:)

Dzięki Anetko:D No mam nadzieję, że wszystko się zgra. W salonie nie mamy fotela i nie wiem czy będzie. Ten w sypialni jest mi absolutnie niezbędny:lol2:

A szarego już nie chcę bo za dużo już go w salonie mamy. Fotel ma być takim freak'iem, że tak to ujmę :)

Jak ma być freak to zielony:D Najmniej przewidywalny:yes:

kurcze ten welur mimo wszystko bardziej mnie przekonuje i jakiś milszy w dotyku jest. :lol2:

Zgadzam się, że jest milszy, alcantara bardziej przypomina zamsz:)

ja głupia zamiast posmarować blaszkę i na nią wyłożyć ciasto to wyłożyłam je sobie na folię - jak to się czepia!

Ooo, to niedobry pomysł pysiaczku:no: Jeśli już, to można podłożyć papier do pieczenialub sama oliwa na blachę. Najważniejsze, że było smaczne:D

aga szybko działasz :) mnie się podoba ten najciemniejszy na łóżko i bakłazan na fotel, ale już wybralaś najładniejsze 3 kolory, więc który byś nie dała będzie cudo

yokasta zdjęcie też cudo

tu same cuda :p

Edytowane przez słońce 2

aga szybko działasz :) mnie się podoba ten najciemniejszy na łóżko i bakłazan na fotel, ale już wybralaś najładniejsze 3 kolory, więc który byś nie dała będzie cudo

yokasta zdjęcie też cudo . tu same cuda :p

Słoneczko:hug:Ten najciemniejszy szary wygląda w świetle dziennym jak grafit, a wieczorem jak czarny...:(

Jest stanowczo za ciemny. Ale Ty czemu nie może coś sobie zamówisz:yes: