agawi74 20.10.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Aga próbki już som:) Właśnie zasiadłam przed kompem Anetko, już lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 No dobra girls, wnętrzarsko chwilowo przestój, to wracamy do kulinariów:DOstatnio furorę zrobiły cukiniowe placki Madzi Zet, przyznam, że nigdy takich nie robiłam. Ale za to robiłam cukiniowe roladki, które też są pyszne- można je komponować z dowolnym nadzieniem. Foty nie są moje- ostatnio nie zrobiłam, ale wstawiam poglądowe, żebyście wiedziały mniej więcej o co biega:) Faszerowane roladki z cukinii Składniki:3-4 małe cukiniesóldowolne nadzienia:suszone pomidory, ser mozzarella, bazyliaser gorgonzolaser feta, pieczona paprykafarsz z białego sera i szpinakukoperek, pietruszka, pieprz, oliwa Przygotowanie:Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki. Zblanszować we wrzącej, osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką. Można je podawać na zimno lub zapiec w piekarniku. http://rogalik.blox.pl/resource/_MG_7480.jpg http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/260/Kobieta/7b2385c4-6563-4d44-b582-f423efea2819_20101222112143_Grillowane-roladki-z-cukinii-i-serka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 A na weekendowy deser polecam bardzo cytrynowe ciasteczka, które mogą przybierać różne kształty i można je przełożyć marmoladą Kruche ciasteczka cytrynowe Składniki: 0.5 kg mąki 30 dkg masła 2 żółtka 15 dkg cukru pudru cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka z cytryny sok z 1 cytryny marmolada Masło, cukier i cukier wanilinowy utrzeć mikserem. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny i ucierać przez kilka minut do uzyskania jednorodnej masy. Następnie połączyć ją z mąką (zmieszaną z proszkiem do pieczenia) i wyrobić na gładkie, miękkie, ale spójne ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm podsypując mąką, wykrawać foremkami i piec w temp. 180ºC aż do delikatnego zrumienienia spodu. Po wystygnięciu można przekładać marmoladą. http://bi.gazeta.pl/o/a/kuchniaphoto/18556/18556595_1269375248835.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ale piękne te ciasteczka Roladki na przystawkę też mogą być ciekawe - chyba kiedyś wypróbuję takie z suszonymi pomidorkami agawi czy masz jakąś konkretną datę na kiedy będziesz mieć gotowe mebelki w fiolecie i szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Pysiaczku, właśnie piekę cytrynowe ciasteczka... Odnośnie mebli, to z zamówieniu napisaliśmy 4 tyg, w poniedziałek minie tydzień dopiero...Oni chyba nie precyzuję tak dokładnie daty;) A czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.10.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Bo z tego wynika, że Twoje zamówienie będzie tydzień wcześniej jak moje bo ja dziś wpłaciłam zaliczkę a już nie mogę się go doczekać to sobie chociaż u Ciebie wcześniej popatrzę Pokaż później ciasteczka Też robisz takie serduszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 a już nie mogę się go doczekać to sobie chociaż u Ciebie wcześniej popatrzę Jesteś niemożliwa:rotfl: Pokaż później ciasteczka Też robisz takie serduszka? Dobrze, cykne fotkę, ale nie będzie serduszek... Mam inne foremki do wycinania, użyję wszystkich oprócz tych najbardziej świątecznych:D Aaa i robię bez marmolady- zawsze to mnie kalorii:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.10.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Mogą być bez marmolady - mąż jak je zobaczył to powiedział, że zjadłby ale bez tej marmolady Czyli będą takie jednoczęściowe tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ooo i mąż dobrze mówi:yes: Tak, będą jednoczęściowe- nawet nie sypałam cukrem brązowym na wierzchu, żeby nie zabijać tego cytrynowego posmaku:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Chciałyście to macie! Ciasteczka cytrynowe w pełnej krasie, jeszcze ciepłe:D Teraz niech Wam ślinka na noc ciekniehttp://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/tongue.gifhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/run.gif http://img849.imageshack.us/img849/4469/dsc02687w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.10.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 smaczne? smaczne? opowiadajhttp://emoty.blox.pl/resource/slini_sie.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.10.2011 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Hmmm, rozpływają się w ustach... mają maślano-cytrynowy smak...http://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gifCzęstuj sięhttp://emoty.blox.pl/resource/000672828.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 22.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Ja też się poczęstuję ... hymm dobre , pyszne ale jak masz ochotę to ja wczoraj robiłam czekoladowe . Niestety jak moje łasuchy się dorwały to zostało parę sztuk w miseczce , ale podzielę się bo też pychota:D . Zdjęć brak , ja idę na łątwiznę i nie robię takich pięknych kształtów , robię rulonik i ciach nożem w kółeczka Muszę kupić cytrynkę bo takich jeszcze nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.10.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Agawi,szalejesz z przepisami, wszystko wygląda bosko, a ciastka piekłaś przed północą????? Naprawdę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.10.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Kubełku częstuj się Ja z kolei czekoladowych chętnie spróbuję Zapraszam do skorzystania z przepisu, bo są szybkie i pyszne. Mnie foremki ułatwiają życie, ale może Twój sposób w rulonik jest lepszy? Anju dzięki:D i naprawdę piekłam przed północą, plotkując jednocześnie z dziewczynami na forum:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Aga lojalnie uprzedzam, ze kradne przepisy do siebie:yes:, zeby potem nie fruwac po forum w poszukiwaniu tego wlasciwego... ciasteczka wygladaja super, roladki tez, juz mi sie tego troche uzbieralo nic tylko gotowac, jeszcze jakbyscie mnie mogly tak pasja kulinarna zarazic to byloby perfekt:D:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 23.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Kurcze a z tych co mogą z kuchni nie wychodzić , na raz mogę w trzech garnkach mieszać tak więc Anetko zarażaj się ... uff dobrze ,że mi przy tym nie idzie w biodra . Ja dziś znów zrobiłam ciasteczka czekoladowe ale dodałam do nich kwasku cytrynowego ( bo nie miałam cytryny) , czyli ratuj się czym się da:D pełna improwizacja. Dziewczynki zapraszam zaraz na ciasteczka do kawusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.10.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Aga...melduję, że skradłam przepisik na ciasteczka i w wolnej chwili (czyt. za tydzień) zrobię Jak ja lubię tu zaglądać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 23.10.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Potwierdzam, że roladki cukiniowe są pyyyyszne:yes: Robiłam je jakiś czas temu:) Aguś, zaszalałaś z wypiekami;) Sypialni już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Jak to dobrze, że mnie tu wczoraj nie było bo kusić takimi ciasteczkami na noc to grzech agawi pysznie wyglądają i na pewno je zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts