Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Bo jak tydzień to obawiam się, że oferta weszła w sobotę i może być tylko do piątku na sklepie.

Oby nie, bo do piątku to nie mam szans tam być:bash: Dopiero w sobotę. Może jednak coś będzie fajnego?:)

Pysiaczku te blackouty są dość drogie, bo na jedno okno koszt ok. 500 zł a ja w sumie nie potrzebuję zaciemniających, bo mamy rolety zewnetrzne. Te zasłony będą pełniły funkcję u nas wyłącznie dekoracyjną. Ale masz racje, że są piękne:rolleyes:

Ty na pewno też coś znajdziesz fajnego:wiggle:

A przepisik podkradaj sobie ile tylko chcesz:D Mam nadzieję, że zrobisz i się pochwalisz w swojej nowiutkiej galerii:p

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguśka co do zasłon to ja tylko będę kibicować i podpatrywać ( u mnie jest mało zasłonek ;) ).....

O ciastkach nic nie będę pisać KUSICIELKO :p ;)

Andżeliko kto jak kto, ale Ty masz już doświadczenie w tych różnych zasłonkach- a to w sypialni a to roletki w kuchni:wiggle:

U mnie okna są gołe i wesołe:lol2: A ciasteczka zrób, nie pożałujesz:D

Aga przyszłam spytać do Ciebie bo pewnie będzie szybciej powiedz mi czy ten pierwszy mataeriał w próbniku to aby w żółty nie wpada?

Anetko, muszę Cię zmartwić, bo lekkomyślnie zamówiłam tylko te kolory, które mnie interesowały. Ale zaraz spytam Beauty, ona miała wszystkie kawałki chyba...

Eee mnie to w sumie obojętnie w jakim to stylu ważne ,że piękne tam i to się liczy we wnętrzu. Ciekawią mnie te zasłony ;) ja poszłabym w coś kości słoniowej , byłoby jak dla mnie lekko . Ale to Twój dom i to Ty wybierasz a ja pocieszę oko:D

Masz rację, co do wnetrza powyżej kubełko, tylko czasami trochę mnie drażni jak ktoś wprowadza czytelników w błąd:bash:

A odnośnie zasłon, to będą w szarości z lekkim połyskiem, bo sypialnie ma być lekko glamour:wiggle: Czyli jesteś bliska koloru:)

Sharlotko, jeszcze nie wybrałam. Najchętniej chciałabym gotową zasłonę, bo chodzi tylko o jedno duże okno w sypialni. Ale jak nic nie znajdę, to będę szyła:) W sobotę jadą na łowy;)

A z tym salonem to się w pełni z Tobą zgadzam:yes: Do toskańskich klimatów mu daleko;)

No dobra girls, kubełka mi przypomniała o tych paluchach...:wiggle: Oto przepisik:)

PALUCHY WIEDŹMY

Składniki:

• 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 3/4 szklanki obranych migdałów

Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze) w miejsce paznokcia.

Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC . Studzić na kratce.

Smacznego ? ;)

http://kidsfunreviewed.com/wp-content/uploads/2008/09/witches-finger-cookies.jpg