Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sharlotko, jeszcze nie wybrałam. Najchętniej chciałabym gotową zasłonę, bo chodzi tylko o jedno duże okno w sypialni. Ale jak nic nie znajdę, to będę szyła:) W sobotę jadą na łowy;)

Wczoraj mama była w LM to wysłałam ją na przeszpiegi w sprawie moich firan ale nic z gotowych w woalu to nie było. Także raczej będę musiała szyć, ale to myślę, że na wiosnę ;)

Zasłon za to było całkiem sporo gotowych :yes:

No dobra girls, kubełka mi przypomniała o tych paluchach...:wiggle: Oto przepisik:)

No tego...upiorne :rolleyes::D

Agawi,

mam ogromniastą prośbę:

właśnie prztargałam do domu blachę do muffinek i szukam twojego przepisu a nie mam czasu wertować wszystkich stron twoich komentarzy a że jesteś mistrzynią muffinek to przyleciałam prosto do ciebie bo googlarka zbyt dużo wyświetla ;)

Kubełko naprawdę? :jawdrop: dopiero na drugi dzień?

Zuzanko, dzięki i zaraz dam Ci muffinkowy przepisik;)

Pysiaczku dziękuję za info w sprawie LM. W sobotę jedziemy:wiggle:

yokasta a właśnie, że paluchy fajne som:wiggle:

mrówka- no chociaż jedna się zna i nie boi:lol2:

Andżeliko myślę, że to świetny pomysł. Dzieciaki lubią takie straszne rzeczy...:yes::D

Przypominam przepis na czekoladowe muffiny dla zuzanki:wiggle:

A tak swoją drogą, to żeśmy się zgrały zuza, bo ja dzisiaj też robię. Mój luby ma urodziny, a nie lubi tortów, więc będzie miał muffinki:wiggle:

Suche:

• 250g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 175 g cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki kakao
  • tabliczka gorzkiej czekolady (lub czekoladowych chipsów)

Mokre:

• 250 ml mleka
  • 3/4 szklanki oleju
  • łyżka aromatu waniliowego
  • 2 jajka

Przygotowanie:

Włączyć piekarnik na 200 stopni. Składniki wymieszać w osobnych miskach, następnie mokre wlać do suchych. Wkładać ciasto do wysokości 3/4 foremki. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Studzić na kratce.

Prościzna, co?;)

Przypominam przepis na czekoladowe muffiny dla zuzanki:wiggle:

A tak swoją drogą, to żeśmy się zgrały zuza, bo ja dzisiaj też robię. Mój luby ma urodziny, a nie lubi tortów, więc będzie miał muffinki:wiggle:

Suche:

• 250g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 175 g cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki kakao
  • tabliczka gorzkiej czekolady (lub czekoladowych chipsów)

Mokre:

• 250 ml mleka
  • 3/4 szklanki oleju
  • łyżka aromatu waniliowego
  • 2 jajka

Przygotowanie:

Włączyć piekarnik na 200 stopni. Składniki wymieszać w osobnych miskach, następnie mokre wlać do suchych. Wkładać ciasto do wysokości 3/4 foremki. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Studzić na kratce.

Prościzna, co?;)

siem okaże ;)

jak nie to kury zjedzą :lol2: cholercia a gdzie ja kury kupię :rolleyes: tzn że muszą mi wyjść :rolleyes:

po robocie :wiggle: muffinki są już na stole - do jednej części dodałam nutellę, a drugie naszprycowałam konfiturą malinową i polałam rozpuszczoną mocną czekoladą

ale przy pierwszym pieczeniu mam wrażenie że się przepiekły bo wierch jest dziwnie lekko twardawy :( drugie są już całe mięciutkie....